Belépés
Elnöki mámorban...
... elnöki székben, és szívesen eltávolítanák a pozíciójából január 20-a előtt. Úgy tűnhet, hogy ezen a két héten már nem múlik túl sok minden, de az elnök felelőtlen kommunikációja a törvényhozás hívei általi megszállása előtt tényleg sokaknál kiverte a biztosítékot: az Ipsos/Reuters felmérése szerint 57 százalék vélekedik úgy, hogy azon nyomban távoznia kellene az elnöki székből. En...
2021-01-10 13:35:49
Koronavírus - Ludovic Orban: megtettük az óvintézkedéseket a tanévkezdetre és a választásokra
...
A jobbközép Nemzeti Liberális Párt (PNL) kisebbségi kormányát vezető miniszterelnököt a baloldali parlamenti többség hívta a törvényhozás elé, hogy beszámoljon a koronavírus-járvány megfékezése, illetve a tanévkezdés és a választások biztonságos megszervezésének érdekében hozott kormányzati intézkedésekről.

Marcel Ciolacu házelnök, az ellenzéki Szociáldemokrata Pár...
2020-08-12 16:22:05
Hongkong felfüggeszti kiadatási egyezményét Németországgal és Franciaországgal
... 1-én jelentette be, hogy felfüggeszti a kiadatási egyezményét Hongkonggal, miután a város kormányzata úgy döntött, hogy egy évvel elhalasztja az eredetileg szeptember elején esedékes törvényhozási választásokat. Berlin szerint a hongkongi kormányzat a lépéssel tovább csorbította a város lakosságának jogait.
A párizsi külügyminisztérium a múlt hét elején közölte, hogy nem fol...
2020-08-12 13:31:57
Venezuelai válság - Borrell: az átlátható, szabad és hiteles választási folyamat feltételei nem teljesülnek
... kőolajszármazékokat exportál, és az olaj árának pár évvel ezelőtti jelentős csökkenése hatására a gazdaság zuhanórepülésbe kezdett. A belpolitikai válság pedig az után mérgesedett el, hogy az ország törvényhozásában elsöprő többséget szerzett az ellenzék a legutóbbi választásokon. Ezt követően a hatalomhoz hű legfelső bíróság fokozatosan megfosztotta jogköreitől a törvényhozást, m...
2020-08-12 07:18:13
Peking jóváhagyta a hongkongi törvényhozási választások elhalasztását
... Pekinghez fordult a halasztás jogi problémáinak feloldására. A különleges közigazgatási státusszal bíró város alkotmányaként funkcionáló alaptörvény ugyanis négy évben szabja meg a törvényhozás mandátumát.
Carrie Lam azt állította, hogy a halasztás mellett kizárólag a közegészség védelme miatt döntöttek, a határozatban nem játszott szerepet semmilyen politikai indok.
D...
2020-08-12 07:07:32
Jobbik: átlagbérig ingyenes bankolást!
... következő években és plusz je...
2020-08-12 00:33:24
Peking tiltakozását fejezte ki, amiért Párizs nem ratifikálja a Hongkonggal kötött kiadatási egyezményt
... igazságügyi rendszer független marad a kínai kormányzattól.
A francia kormányzat szót emelt amiatt is, hogy minél hamarabb tartsák meg az eredetileg szeptember elejére kitűzött törvényhozási választásokat Hongkongban. A hongkongi kormányzat pénteken jelentette be, hogy a választásokat a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztják.
A Peking által június 30-án elfog...
2020-08-04 11:41:26
Kételkedik a törvényhozási választások elhalasztásának jogszerűségében a hongkongi ügyvédi kamara
... döntésének jogi és bizonyítékokkal alátámasztott megalapozottságát illetően".
Carrie Lam hongkongi kormányzó pénteken a koronavírus-járványra hivatkozva jelentette be, hogy a törvényhozási választásokat 2021 szeptemberére halasztják.
Az ügyvédi kamara azt is kifogásolta, hogy a hongkongi kormányzat a kínai parlament legfelsőbb törvényhozói testületét, az Országos Népi ...
2020-08-03 08:01:28
Elfogadta a családi pótlék lépcsőzetes emeléséről szóló rendeletet a román kormány
... döntött, és ennek megfelelően módosította a családi pótlék megduplázását előíró törvényt.
Romániában a kormány azonnal hatályba lépő sürgősségi rendeletekkel avatkozhat be a törvényhozási folyamatba, ezeket később a parlament megerősítheti, módosíthatja, vagy elvetheti.
Az idei 20 százalékos emelést követően 2021-ben és 2022-ben is január elsejétől, illetve július elsej...
2020-07-31 21:03:02
Donald Trump állítása szerint nem akarja elhalasztani a választást, csak a levélszavazás miatt aggódik
... a demokrácia elleni támadásnak minősítve azt. Nancy Pelosi, a képviselőház demokrata párti elnöke pedig úgy reagált, hogy idézte az alkotmányból azt a részt, miszerint a szövetségi törvényhozás joga meghatározni a választás napját.
Az elnök sajtóértekezletén kitartott amellett, hogy a levélszavazás csalás lehetőségeit rejti magában. Ennek alátámasztására bemutatott három újs...
2020-07-31 07:30:59
1 2 3 ............308 309 .......462 463 ......615 616 617 
Címkék: Ludovic Orban, Donald Trump, Nemzeti Liberális Párt, Marcel Ciolacu, Szociáldemokrata Pár, Carrie Lam, Országos Népi, Nancy Pelosi, hongkongi törvényhozási, törvényhozási választások, hongkongi ügyvédi, családi pótlék, román kormány, levélszavazás miatt, pozíciójából január, elnök felelőtlen, törvényhozás hívei, elnöki székből, jobbközép Nemzeti, baloldali parlamenti, választások biztonságos, ellenzéki Szociáldemokrata, kiadatási egyezményét, város kormányzata, évvel elhalasztja, eredetileg szeptember, hongkongi kormányzat, lépéssel tovább, város lakosságának, olaj árának, gazdaság zuhanórepülésbe, belpolitikai válság, után mérgesedett, ország törvényhozásában, legutóbbi választásokon, halasztás jogi, különleges közigazgatási, törvényhozás mandátumát, halasztás mellett, közegészség védelme, kínai kormányzattól, francia kormányzat, évvel elhalasztják, törvényhozási választásokat, ügyvédi kamara, kínai parlament, kormány azonnal, törvényhozási folyamatba, parlament megerősítheti, demokrácia elleni,
© 2013 TVN.HU Kft.