Belépés
Szabálytalanságokat talált az ÁSZ az LMP gazdálkodásában
... LMP honlapján közzétett pénzügyi kimutatás - a szabályszerű könyvvezetés hiányában - nem mutat valós képet a párt vagyoni és pénzügyi helyzetéről - írták.
Hozzátették: a törvényi előírásnak megfelelően az ÁSZ a jelentéstervezetet észrevételezésre megküldte az LMP társelnökeinek, akik nem vitatták az ÁSZ megállapításait.
A feltárt szabálytalanságok kijavítására az ÁSZ öt ...
2020-08-04 11:41:45
ÁSZ: újra kaphat költségvetési támogatást a DK
... a DK nem veszít pénzt. Erről az ÁSZ tájékoztatta a párt elnökét és az intézkedést foganatosító Magyar Államkincstárt - tették hozzá.
Az ÁSZ felhívta a figyelmet, hogy a törvényi előírásnak megfelelően kétévente ellenőrzi a pártok gazdálkodásának törvényességét, így a következő - 2019-re és 2020-ra vonatkozó ellenőrzésnél - értékeli majd, hogy a DK valóban a törvényi előírások...
2020-07-29 07:14:05
Holman Magdolna az Állami Számvevőszék új alelnöke
...
A tájékoztatás szerint Warvasovszky Tihamér, aki 2010. július 5. óta az ÁSZ alelnöke, 2020. július 19-én betölti a 70. életévét, és a vonatkozó törvényi előírásnak megfelelően megszűnik megbízatása.
A közleményben ismertetik, hogy Holman Magdolna 1963-ban született Balassagyarmaton. 1985-ben okleveles közgazdaként végzett a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem pénzüg...
2020-07-17 13:41:45
ÁSZ: a törvényeknek megfelelően zajlik a DK ellenőrzése
... Bálint, majd aláhúzta, a számvevőszék a jogállami normáknak megfelelően végzi a döntő mértékben közpénzekből működő pártok törvényességi ellenőrzését.
Kiemelte, az ÁSZ a törvényi előírásnak megfelelően a párt ellenőrzéséről készült jelentéstervezetet észrevételezésre megküldte a párt elnökének, aki a jogszabályi előírásnak megfelelően észrevételt tett. A jelentéstervezet nem ...
2020-04-18 13:11:45
Az ÁSZ átadta a 2020. első félévi ellenőrzési tervét az Országgyűlésnek
... a társasági adóval kapcsolatos feladatellátás ellenőrzése.
Folytatódik a pártok, pártalapítványok, illetve az alapítványok és közalapítványok ellenőrzése is. Az ÁSZ, a törvényi előírásnak megfelelő ütemezés alapján, hét párt (Demokratikus Koalíció, Jobbik Magyarországért Mozgalom, Lehet Más a Politika, Magyar Liberális Párt - a Liberálisok, Magyar Szocialista Párt, Párbeszéd ...
2019-12-17 10:31:11
Brexit - A skót főbíróság elhalasztotta a döntést a rendezetlen Brexit elkerülésének kikényszerítéséről
... szerepel egy olyan forgatókönyv, hogy Johnson jövő szombaton megírja a halasztást kezdeményező levelet az uniós állam- és kormányfők alkotta Európai Tanácsnak - eleget téve ezzel a törvényi előírásnak -, de közvetlenül utána egy másik levelet is írna, amelyben visszavonná a halasztási kezdeményezést.
Az utóbbi időben azonban több olyan jogi szakvélemény is elhangzott, hogy Jo...
2019-10-09 14:21:48
OGY Krónika 10. rész (honlapok akadálymentesítése)
... - szempontjait is figyelembe kell venni.
A kereszténydemokrata politikus arról számolt be: már vannak olyan szervezetei a közszférának, amelyek megfelelnek a jövőben elfogadandó előírásnak, olyanok is, amelyeknél csupán kisebb átalakításokra van szükség ugyanehhez.
Kitért arra is: adottak az anyagi források a feladat teljesítéséhez.
Az MSZP támogatni fogja a javasla...
2018-10-30 16:21:59
Nem emelnek vádat emberölés és egyéb bűncselekmények miatt a nagyobb dohánycégek ellen Hollandiában
... példátlan társ...
2018-02-22 17:33:02
Költségvetés - Az ÁSZ már dolgozik a költségvetés véleményezésén
... miniszter kedden délután adta át a 2018. évi központi költségvetési törvénytervezetet Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének.
Az ÁSZ közleményében emlékeztet arra, hogy a törvényi előírásnak megfelelően a testület minden évben véleményt ad az Országgyűlés számára a következő évi központi költségvetésről szóló törvényjavaslat megalapozottságáról.
A 2018. évi költségv...
2017-05-02 18:05:00
Lázár: több mint 9 ezer milliárd forint EU-s pénzt fizettek ki
... a viselkedése következményeit". Közölte továbbá, nem látja indokát Habony Árpád nemzetbiztonsági átvilágításának.
Lázár János az...
2015-12-10 16:42:52
1 2 3 4 5 
Címkék: Holman Magdolna, Állami Számvevőszék, Magyar Államkincstárt, Warvasovszky Tihamér, Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem, Demokratikus Koalíció, Jobbik Magyarországért Mozgalom, Lehet Más, Magyar Liberális Párt, Magyar Szocialista Párt, Európai Tanácsnak, Kövér Lászlónak, Habony Árpád, Lázár János, törvényeknek megfelelően, skót főbíróság, rendezetlen Brexit, nagyobb dohánycégek, költségvetés véleményezésén, szabályszerű könyvvezetés, párt vagyoni, törvényi előírásnak, feltárt szabálytalanságok, párt elnökét, intézkedést foganatosító, pártok gazdálkodásának, törvényi előírások, tájékoztatás szerint, vonatkozó törvényi, közleményben ismertetik, jogállami normáknak, döntő mértékben, párt ellenőrzéséről, párt elnökének, jogszabályi előírásnak, társasági adóval, olyan forgatókönyv, halasztást kezdeményező, uniós állam-, másik levelet, halasztási kezdeményezést, utóbbi időben, jövőben elfogadandó, anyagi források, feladat teljesítéséhez, testület minden, viselkedése következményeit,
© 2013 TVN.HU Kft.