Belépés
Engedélyezték a "skálás gyilkos" feltételes szabadságát, de a döntés nem végleges
... életfogytiglanra ítélt egyik elkövetőjének feltételes szabadságáról. Az ügyészi fellebbezés miatt a végzés nem végleges, az elítélt szabadon bocsátására nem került sor - tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője kedden az MTI-t.
Juhászné Prágai Erika közölte, a bíró a keddi tárgyaláson megállapította, hogy az elítélt fogva tartásának jelentős része alatt a büntetés-végreha...
2020-01-14 13:50:13
Fegyházbüntetést kapott a hajléktalan társai szállását felgyújtó férfi
... farostlemezből és műanyag fóliából épített barakkokat. Az egyik szálláson ketten aludtak, egy társuk azonban figyelmeztette őket a tűzre, ezzel megmentette az életüket.
Vadócz Attila, a törvényszék szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a bíróság a vádlottat több ember sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletében mondta ki bűnösnek.
Hozzáte...
2020-01-08 16:22:45
Fidesz: erősen felmerül a bírói korrupció gyanúja a Szeviép-ügyben
...
A kormánypárti képviselő azt mondta: sokakkal együtt megdöbbenve látták, hogy a Szegedi Törvényszék másodfokon felmentette a Szeviép-ügy vádlottjait. Sajtóhírekre utalva hozzátette: a napvilágra került információk alapján az látszik, Botka László a másodfokon döntő bírói tanács tagjait előnyökhöz jutotta a szegedi önkormányzaton keresztül és ez erősen felveti a bírói korrupci...
2019-12-18 15:41:33
Enyhítették az egervári várkastély felújításán nyerészkedők büntetését
...
Bartalné Mentes Judit, a törvényszék szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogyaz elsőrendű vádlott - korábbi közlés szerint a település egykori polgármestere - 2012 novemberében kötött támogatási szerződést a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséggel a várkastély turisztikai fejlesztésére. Az épület 2. emeleti bútorainak elkészítésére a másodrendű vádlottal szerződött.
A bútor...
2019-12-02 19:52:17
Orosz doppingbotrány - RUSADA-főnök: Oroszország elveszítheti részvételi jogát az olimpián és a labdarúgó Eb-n
... elő a már negyedik éve tartó orosz doppingbotrányban. A döntést december 9-én fogják kihirdetni.
A megfelelési bizottság a WADA hírszerző és vizsgálati részlegének és független törvényszéki orvosszakértők vizsgálataira támaszkodva hozta meg javaslatát. Ezekben megállapítást nyert, hogy a RUSADA moszkvai laboratóriuma által a WADA rendelkezésére bocsátott adatokban rendellenes...
2019-11-25 17:32:42
Fegyházbüntetésre ítélték a máriapócsi benzinkút rablóját
...
Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék szóvivője csütörtöki közleményében azt írta, T. J. R.-t rablás, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettében találta bűnösnek a bíróság.
A tényállás szerint a vádlott január 5-én a 4911-es úton lévő benzinkútnál egy műanyag kannába üzemanyagot töltött, majd bement az épületbe és géppisztolyt a kútkezelőre tartva felszól...
2019-10-31 10:01:25
Bíróság akadályozta meg egy 11 éves holokausztáldozat levelének elárverezését Izraelben
... intézménynek, és csak az eredeti példányra tart igényt. A bíróság mégis arra kötelezte, hogy tárgyalásokat folytasson a levelet író kislány rokonaival, és ha nem tudnak megegyezni, akkor a törvényszék fog dönteni a kérdésről.
Adva Lotan, Rachel Mintz Izraelben élő unokahúga a Háárec című újság szerint elégedett volt a bíróság eddigi közbelépésével.
A Jad Vasem Intézet k...
2019-10-30 17:51:57
Uzsorázás miatt börtönbüntetésre ítélték Nyírpilis polgármesterét
...
Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék szóvivője közleményében azt írta, B. R. vádlottat csalás és zsarolás, valamint háromrendbeli uzsora-bűncselekmény bűntettében találta bűnösnek a bíróság.
A tényállás szerint a vádlott 2014-től a szabolcsi település polgármestereként kihasználta nehéz anyagi helyzetben lévő lakosok helyzetét. Több embernek hitelre adott pénzt és éle...
2019-10-21 20:52:25
Felfüggesztett szabadságvesztést kapott egy barcsi kutyatartó
... indítványozta, a bíróság ezzel szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását tartotta indokoltnak és elrendelte a kutyák elkobzását - írták a közleményben.
Vadócz Attila...
2019-09-17 09:11:11
Hollandiában felmentették az orvost, aki "halálba segített" egy súlyosan demens beteget
...
A törvényszék megállapította, hogy a 74 éves nő még betegségének egy korábbi fázisában kérelmezte az eutanáziát, az orvos pedig körültekintően, a jogszabályoknak és a leadott végakaratnak megfelelően járt el, konzultált több kollégájával és a családtagokkal.
Az ügyészség azzal vádolta meg a mára visszavonult orvost, hogy nem járt el kellő gondossággal, s nem tett meg min...
2019-09-11 15:41:41
1 2 3 .......23 24 ...34 35 ...45 46 47 
Címkék: Szegedi Törvényszék, Juhászné Prágai Erika, Vadócz Attila, Botka László, Bartalné Mentes Judit, Nemzeti Fejlesztési Ügynökséggel, Resán Dalma, Nyíregyházi Törvényszék, Adva Lotan, Rachel Mintz Izraelben, Vasem Intézet, hajléktalan társai, bírói korrupció, egervári várkastély, labdarúgó Eb-n, máriapócsi benzinkút, barcsi kutyatartó, súlyosan demens, ügyészi fellebbezés, elítélt szabadon, keddi tárgyaláson, elítélt fogva, egyik szálláson, társuk azonban, törvényszék szóvivője, vádlottat több, kormánypárti képviselő, napvilágra került, másodfokon döntő, szegedi önkormányzaton, bírói korrupci, település egykori, várkastély turisztikai, másodrendű vádlottal, döntést december, megfelelési bizottság, tényállás szerint, vádlott január, 4911-es úton, műanyag kannába, kútkezelőre tartva, eredeti példányra, bíróság mégis, bíróság eddigi, vádlott 2014-től, szabolcsi település, bíróság ezzel, kutyák elkobzását, törvényszék megállapította, korábbi fázisában, orvos pedig, leadott végakaratnak, ügyészség azzal,
© 2013 TVN.HU Kft.