Belépés
Tájékoztatást kért az őrizetbe vett zsoldosokról a minszki orosz nagykövetség
... országában.
Oroszországban egyébként tilos a zsoldoshadseregek működtetése. Az orosz kormány 2018 márciusában alkotmányellenesnek minősítette, és ezért elutasította annak a törvénytervezetnek a támogatását, amely engedélyezte volna a katonai magáncégek létrehozását.
A kormányzati állásfoglalás rámutatott, hogy az orosz alaptörvény 13. cikke tiltja az olyan társadalmi sz...
2020-07-29 18:53:17
Koronavírus - Vesztegzár alá helyezhetik Podgoricát
... 5369-re emelkedett az igazolt fertőzöttek száma. Péntekre hattal, 118-ra nőtt a halálos áldozatok száma. A koronavírus-járvány gazdasági következményeinek kezelése érdekében nyolc törvénytervezetet fogadott el a pristinai kormány, amelyek célja egyebek mellett a 2020-as és 2021-es évben a mikro-, kis- és közepes vállalatok, valamint az idegenforgalmi szektor életben tartása.
...
2020-07-17 10:31:37
Koronavírus - Elfogadta a román parlament a karanténtörvényt
... sújtotta országokból érkezett embereket.
A parlament baloldali többsége élesen bírálta és számos ponton módosította a jobbközép kisebbségi kormány múlt hétfőn beterjesztett törvénytervezetét. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) közleménye szerint a képviselőházi vita során sikerült visszaszorítani a kormány "túlkapásait": a kórházban elkülönített, vagy karanténba he...
2020-07-16 22:03:50
Oroszországban bevezetnék a háromnapos választásokat
... regionális választási bizottságok döntése alapján nemcsak a helyi kerületi választóhelyiségekben, de más, erre a célra kialakított és felszerelt helyeken is le lehet majd adni. A törvénytervezet a szavazási folyamat más jellemzőinek meghatározására is felhatalmazná a testületeket.
Helyi ügyekben megtartott többnapos választás esetén nem lesz lehetőség a szavazatok előzetes le...
2020-07-15 20:56:57
Elutasította a román alkotmánybíróság az államfő óvását a Trianon-törvény ügyében
... k...
2020-07-15 14:16:26
Megszavazta a román képviselőház a büntetett előéletűek választhatóságát korlátozó alkotmánymódosítást
... közeledtével - némiképp váratlanul - tűzte a rendkívüli parlamenti ülésszak napirendjére a képviselőház baloldali többsége a "Bűnözők nélküli közéletet" mozgalom alkotmánymódosító törvénytervezetét.
Dan Barna, az USR elnöke "történelminek" minősítette a képviselőházi konszenzust, és úgy vélekedett, hogy a járványügyi helyzet miatt is nagyon jó megoldás lenne az alkotmánymódos...
2020-07-14 19:52:58
Koronavírus - Romániában továbbra is napi 600 új esetet meghaladó ütemben terjed a fertőzés
... akarata ellenére kórházi kezelésre vagy karanténra kötelezni.
A járvány elleni védekezést nehezítő joghézag felszámolása érdekében a jobbközép kisebbsé...
2020-07-14 13:34:07
Koronavírus - Romániában az ellenzék hátráltatja a karanténtörvény elfogadását
... szövetségesei révén parlamenti többséggel rendelkező PSD végrehajtó bizottságában hétfőn végül azok álláspontja érvényesült, akik szerint a kormány - szerintük visszaélésekre alkalmas - törvénytervezetét ki kell javítani, nem pedig elvetni.
A PSD ideiglenes elnöki tisztségét ellátó Marcel Ciolacu házelnök az ülés után kifejtette: a képviselőházi vita során 80 százalékban módo...
2020-07-13 15:22:18
Román ellenzéki képviselő: nem forgott veszélyben az állam épsége, amikor Iohannis Erdély kiárusításával vádolt
... megegyezésért? Iohannis arra reagált, hogy a szociáldemokrata párt vezetője által elnökölt képviselőházban nem vitatták meg a határidő eljárta előtt a Székelyföldnek autonómiát előirányzó törvénytervezetet, amelyet így hallgatólagosan elfogadottnak nyilvánítva kellett továbbküldeni a szenátusnak.
A Székelyföldi autonómiastatútumot Iohannis nyilatkozata napján végleg leszavazt...
2020-07-11 07:04:21
Koronavírus - Romániában meghaladta a 600-at az egy nap alatt diagnosztizált fertőzöttek száma
... döntés miatt múlt pénteken hatályon kívül helyezték az erről szóló miniszteri rendeleteket. A joghézagot fe...
2020-07-09 13:31:54
1 2 3 .....................128 129 ..........192 193 ..........256 257 258 
Címkék: Iohannis Erdély, Romániai Magyar Demokrata Szövetség, Marcel Ciolacu, őrizetbe vett, minszki orosz, román parlament, háromnapos választásokat, román alkotmánybíróság, államfő óvását, román képviselőház, büntetett előéletűek, ellenzék hátráltatja, karanténtörvény elfogadását, állam épsége, zsoldoshadseregek működtetése, orosz kormány, katonai magáncégek, kormányzati állásfoglalás, orosz alaptörvény, olyan társadalmi, igazolt fertőzöttek, halálos áldozatok, pristinai kormány, idegenforgalmi szektor, parlament baloldali, jobbközép kisebbségi, képviselőházi vita, kórházban elkülönített, helyi kerületi, célra kialakított, szavazási folyamat, szavazatok előzetes, rendkívüli parlamenti, képviselőház baloldali, képviselőházi konszenzust, járványügyi helyzet, járvány elleni, jobbközép kisebbsé, ülés után, szociáldemokrata párt, határidő eljárta, erről szóló, alkotmánybíróság, választhatóságát, karanténtörvényt, szociáldemokrata, meghatározására, hallgatólagosan, visszaszorítani, törvénytervezet,
© 2013 TVN.HU Kft.