Belépés
BAMOSZ: februárban 0,7 százalékkal csökkent a befektetési alapokban kezelt vagyon
... változott februárban.
A pénzpiaci alapok esetében ezúttal 800 millió forintos tőkekiáramlás volt tapasztalható, vagyonuk 0,8 százalékkal csökkent.
A kötvényalapoknál a tőkebeáramlások eredője megközelítette a 7 milliárd forintot. A rövid futamidejű kötvényalapokból 8 milliárd forintnyi tőkét vontak ki, a hosszú futamidejű kötvényalapokba több mint 12 milliárd forint tők...
2020-03-16 15:02:19
Brit EU-népszavazás - S&P: veszélyeztetné a font tartalékvaluta-szerepét a Brexit
... is.
Ha Nagy-Britannia távozna az EU-ból, azzal kockára tenné a font e tartalékvaluta-funkcióját, mivel egy ilyen fejlemény elriasztaná a közvetlen külföldi befektetéseket és más tőkebeáramlásokat - áll a tanulmányban.
A Standard & Poor's kritériumai alapján egy fizetőeszköz akkor tekinthető tartalékvalutának, ha részaránya a globális jegybanki devizatartalékokban eléri a...
2016-05-25 16:28:44
Kamatdöntés - Londoni elemzők: az első negyedévben folytatódik az MNB-kamatcsökkentés
... térségi beáramlások, a jelek szerint azonban nem a Fed-program volt a fő hajtóerő. Egyrészt ugyanis a beáramlások nőttek a Fed-ciklus szakaszai közötti szünetekben is, másrészt e tőkebeáramlások összességében jóval elmaradtak a pénzügyi válság előtti csúcsértéküktől - hangsúlyozták a Capital Economics londoni elemzői.
A Royal Bank of Scotland (RBS) londoni befektetési részleg...
2015-01-26 19:12:41
EKB-döntés - Londoni elemzők: nem lesz érdemi hatása Kelet-Európában
...
Neil Shearing, a Capital Economics pénzügyi-gazdasági elemzőház felzárkózó piacokkal foglalkozó főközgazdásza a globális feltörekvő térségre gyakorolt várható hatásokat értékelő csütörtöki kommentárjában eltúlzottnak nevezte a destabilizáló portfolió-beáramlásokkal és a versenyképességet rontó árfolyammozgásokkal kapcsolatos félelmeket.
Shearing szerint az egyik legfőbb ...
2015-01-22 20:32:17
S&P: Kelet-Európa a legérzékenyebb a Fed-program leépítésének piaci hatásaira
... aktívan forgalmazott szuverén kötvények árindexe is több mint egyévi mélyponton van - áll a Standard & Poor's londoni elemzésében.
A hitelminősítő hangsúlyozza, hogy a külső tőkebeáramlások esetleges hirtelen leállása vagy az áramlási irány megfordulása lefelé ható nyomást gyakorolhat az érintett felzárkózó gazdaságok szuverén adósbesorolására.
A Standard & Poor's london...
2013-07-05 18:33:07
Grúz választások - Londoni elemzők: a piacoknak tetszeni fog az eredmény
... egyensúlyi helyzet romlását, kiemelve, hogy a folyómérleg-hiány tavaly a GDP-érték 12,7 százalékára emelkedett az egy évvel korábbi 11,5 százalékról. A növekvő magánszektorbeli tőkebeáramlások ugyanakkor felértékelődési nyomást gyakoroltak a helyi valutára, és lehetővé tették a jegybanki devizatartalékok feltöltését - áll a közép- és kelet-európai, valamint az egykori szovjet térs...
2012-10-03 07:05:02
Megerősítette a német "AAA"-t a Fitch, stabil kilátással
... kondíciók Németország esetében enyhének számítanak, tekintettel a német gazdaság erőteljes ciklikus pozíciójára, a német piac biztonságos befektetési menedékstátusa által vonzott tőkebeáramlások pedig rendkívül mélyen tartják a kötvényhozamokat - hangsúlyozták a német adósosztályzat megerősítéséhez fűzött szerdai elemzésükben a Fitch Rating londoni szakértői.
Kiemelték azt is...
2012-08-08 17:24:42
1 
Címkék: Brit EU-népszavazás, Capital Economics, Royal Bank, Neil Shearing, Fitch Rating, befektetési alapokban, első negyedévben, piacoknak tetszeni, pénzpiaci alapok, tőkebeáramlások eredője, rövid futamidejű, hosszú futamidejű, ilyen fejlemény, közvetlen külföldi, fizetőeszköz akkor, globális jegybanki, jelek szerint, beáramlások nőttek, pénzügyi válság, globális feltörekvő, versenyképességet rontó, egyik legfőbb, hitelminősítő hangsúlyozza, külső tőkebeáramlások, áramlási irány, érintett felzárkózó, folyómérleg-hiány tavaly, növekvő magánszektorbeli, helyi valutára, jegybanki devizatartalékok, egykori szovjet, német gazdaság, német piac, német adósosztályzat, adósbesorolására, magánszektorbeli, devizatartalékok, kötvényalapokból, kötvényalapoknál, kötvényhozamokat, kötvényalapokba, megerősítéséhez, tőkebeáramlások, kamatcsökkentés, csúcsértéküktől, felértékelődési, befektetéseket, legérzékenyebb, adósosztályzat, megközelítette, tartalékvaluta, kommentárjában, beáramlásokkal, veszélyeztetné, menedékstátusa,
© 2013 TVN.HU Kft.