Belépés
Vihar - Több mint hetvenszer riasztották a tűzoltókat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében
...
Ruttkai-Dér Vivien főhadnagy elmondta, Nyíregyháza Borbánya városrészéből mintegy húsz segélyhívás érkezett az este folyamán, többségében esővízzel elöntött pincék szivattyúzásához kérték a tűzoltók segítségét.
Több mint ötven hivatásos tűzoltó mellett az önkormányzati és önkéntes egységek, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, a civil mentőszervezetek és a polgárőrök...
2020-06-29 22:43:28
Rágyújtotta a házat volt élettársára egy tiszakécskei nő, vádat emeltek ellene
... égő házból, de mivel azt gondolták, a nő még bent van, visszamentek, hogy kimenekítsék. Miután nem találták, újra kiszaladtak az utcára és egy arra közlekedőt kértek meg, hogy hívja a tűzoltókat.
A tűzoltók eloltották a lángokat, de a ház lakhatatlanná vált. A sértettek nyolc napon belül gyógyuló égési sérüléseket szenvedtek.
A nőt letartóztatták. A főügyészség különös ...
2020-06-29 10:21:07
Öt embert vittek kórházba szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt a fővárosban
...
Kisdi Máté tájékoztatása szerint vasárnap délután egy XI. kerületi Budafoki úti társasházból a szén-monoxid-érzékelő jelzése miatti hívták ki a tűzoltókat, akik több lakásban is méréseket végeztek, és a házból a mentők egy embert mérgezés gyanújával kórházba vittek.
A kora esti órákban a VIII. kerületi Kiss József utcai társasházhoz riasztották a tűzoltókat, miután az eg...
2020-06-28 21:30:59
Viharkárok Borsod és Szabolcs megyében
... vasúti aluljárót, ahol elterelté...
2020-06-26 17:52:19
OKF: idén már hatezerszer riasztották a tűzoltókat szabadtéri tűzeset miatt
...
A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy a tavaszi időszakban a legnagyobb veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amiben könnyen és gyorsan terjed a tűz. A szabadban keletkezett tüzek 99 százalékát emberek okozzák.
Kifejtették, belterületen a kerti zöldhulladék elégetésére csak ott van lehetőség, ahol az önkormányzatnak van olyan rendelete, amely pontosa...
2020-05-22 10:51:45
Az új amerikai filmmúzeumba kerül a Fehér éjszakák ikonikus virágruhája
... horgászeszköze 10 ezer dollárért (3,2 millió...
2020-05-20 12:37:07
Civil szervezetek kaptak forrást digitalizációra
... felül anyagi támogatást is nyújtanak a nyerteseknek, van olyan pályázó, aki egymillió forintos forráshoz jutott ötlete megvalósításához.
Az Ajaki Tűzoltó Egyesület egy önkéntes tűzoltókat segítő, a riasztási láncot gyorsító alkalmazással nyert, a zsüri elismerése mellett megkapták a közönségdíjat is. A díjazottak között van az Igazgyöngy Alapítvány a hátrányos helyzetű gyerme...
2020-05-05 13:32:10
Koronavírus - Magyar Tűzoltó Szövetség: részt vállalunk a járványveszély kockázatainak csökkentésében
...
Dobson Tibor a szervezet fennállásának 150. évfordulójára emlékeztetve úgy fogalmazott: a magyar tűzoltókat az elmúlt százötven év történelmi viharai, kihívásai hitükben, elszántságukban megerősítették, "hivatásbeli és nemzeti összetartozásunkat örökre összekovácsolták".
Felidézte, hogy május 4. 1991 óta Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének ünnepe. Azóta egyszer sem ...
2020-05-04 17:12:58
Jubileumi bélyegeket bocsát ki a Magyar Posta
... tűzoltójelkép található.
Az alkalmi borítékon egy tűzoltó zászló részlete, a bélyegzőben pedig a tűzoltójelkép stilizált rajza látható.
Magyarországon 1991 óta ünneplik ezen a napon a tűzoltókat - áll a közleményben.
Mint írják, Magyarországon először a XVII. században a diák-tűzoltóságok megalakulásával jöttek létre az első, önkéntes alapon szervezett tűzvédelmi er...
2020-05-04 11:51:26
Szombat estig 140 viharkárhoz riasztották a katasztrófavédelem egységeit
... valamint a fővárosból érkezett, de Heves és Hajdú-Bihar megyében is okozott károkat a vihar.
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében jellemzően fakidőlésekhez és épületkárokhoz riasztották a tűzoltókat, főként Mátyus, Jármi, Kemecse, Nyírbogdány és Újfehértó környékére. A megyében 46 lakóház tetőszerkezetét rongálta meg a szél.
Komárom-Esztergom megyében egy villanyvezetékre dől...
2020-04-25 20:13:30
1 2 3 ...................62 63 ..........93 94 .........123 124 125 
Címkék: Viharkárok Borsod, Magyar Tűzoltó Szövetség, Magyar Posta, Ruttkai-Dér Vivien, Nyíregyháza Borbánya, Kisdi Máté, Kiss József, Ajaki Tűzoltó Egyesület, Igazgyöngy Alapítvány, Dobson Tibor, Szent Flórián, házat volt, tűzoltókat szabadtéri, járványveszély kockázatainak, este folyamán, tűzoltók segítségét, civil mentőszervezetek, arra közlekedőt, tűzoltók eloltották, sértettek nyolc, főügyészség különös, embert mérgezés, kora esti, közleményben felhívták, figyelmet arra, tavaszi időszakban, legnagyobb veszélyt, száraz aljnövényzet, szabadban keletkezett, kerti zöldhulladék, önkéntes tűzoltókat, riasztási láncot, zsüri elismerése, díjazottak között, hátrányos helyzetű, szervezet fennállásának, magyar tűzoltókat, elmúlt százötven, tűzoltók védőszentjének, alkalmi borítékon, tűzoltó zászló, bélyegzőben pedig, tűzoltójelkép stilizált, diák-tűzoltóságok megalakulásával, fővárosból érkezett, mentőszervezetek, villanyvezetékre, szivattyúzásához, megvalósításához, összekovácsolták, digitalizációra,
© 2013 TVN.HU Kft.