Belépés
Gulyás: nem lehet feltételeket kötni az uniós helyreállítási csomaghoz
... kötelezettséget az országok, így joguk van ahhoz, hogy a szerintük legjobb módon használják fel ezeket az összegeket - vélekedett.
Gulyás Gergely megjegyezte: nagyon eltérők a tagállamok álláspontjai, ezért nem biztos hogy eredményes lesz a hétvégi uniós csúcs.
Kérdésre szólt arról is, a miniszterelnök kötött mandátummal vesz részt az uniós helyreállítási hitelcsomagról ...
2020-07-16 13:43:03
Elemző: kiéleződtek a helyreállítási alapról szóló viták
... furkósbotként" használt szankciórendszer - jelentett ki. Brüsszel a jogállam...
2020-07-11 09:51:12
Koronavírus - Michel: kompromisszumkészségre van szükség az EU-költségvetés elfogadásához
... koronavírus-járvány olyan kihívásokkal állította szembe az EU-t, amelyekre nem lehetett előre felkészülni, az ezekre adott válaszokat viszont meg lehet tervezni.
Rámutatott, hogy a tagállamok álláspontjai továbbra is nagyon eltérőek a hétéves keretköltségvetést és a helyreállítási alapot illetően.
Elmondta, hogy a legutóbbi EU-csúcson több vezető "húzódozott" az európai ...
2020-07-08 20:23:11
ITM: a kormány semmilyen forrást nem vesz el Budapesttől
... következő uniós pénzügyi ciklus forrásainak felhasználásáról, leginkább azért, mert a 2021-2027-es közös költségvetésről még nincs megállapodás, az Európai Bizottság és a tagállamok álláspontjai távoliak.
Budapest ahogy eddig, a jövőben is a brüsszeli bürokraták által meghatározott keretek között, az általuk megszabott feltételek mentén juthat támogatásokhoz - fűzték hozzá.|...
2020-01-13 12:01:24
Szijjártó: egyelőre fikciónak kell tekinteni az uniós támogatások jogállamisághoz kötését
... hangoztatta.
A miniszter nem tartotta egyenes magatartásnak azt sem, hogy az E...
2018-05-03 16:22:51
EU-csúcs - Tusk: több tagállam is további intézkedéseket fontolgat Moszkvával szemben
... bennmaradó tagországok vezetői a brit uniós kilépés dacára is egységes és feltétlen támogatásukról biztosították az Egyesült Királyságot. Rámutatott: a tagállamoknak nagyon különbözőek az álláspontjai, az érdekei, a hagyományai, ezért is hatalmas eredmény a közös front megőrzése.
A jövő heti EU-Törökország csúcsértekezletről szólva kiemelte: tisztában van vele, hogy nem lesz ...
2018-03-23 17:11:50
Illegális bevándorlás - Szakértő: messze a megoldás a migráció ügyében
... 2015 óta szeretne; a dublini rendszer reformja késlekedik. Ennek a része lenne - folytatta - a "vészhelyzeti mechanizmus" létrehozása, amelyről politikai viták vannak, a tagállamok álláspontjai között éles határvonalak húzódnak ebben a kérdésben.
A brit EU-kilépésre, a Brexitre kitérve közölte: majdnem másfél év telt el az arról szóló népszavazás óta, és még mindig tisztázatl...
2017-12-31 11:27:34
A szabályzat módosításáig Oroszország nem vesz részt az ET Parlamenti Közgyűlésének munkájában
... nyomán.
"Ez a határozat ellentétes a parlamentarizmus lényegével. Ellentétes a magával a páneurópai parlamenti struktúra eszményével, amelyben meg kellene jeleníteni a tagállamok különböző álláspontjait és meg lehetne hallgatni az eltérő véleményeket" - mondta.
A házelnök megerősítette, hogy az orosz törvényhozók támogatják a párbeszédet. "Oroszország az európai közösség...
2017-01-11 15:01:34
Illegális bevándorlás - Fico: teljesen elfogadjuk a kvótareferendum eredményét
... 21-én esedékes - csúcstalálkozóján reagálni fog kelleni. Hangsúlyozta: az asztalra kerülő jogalkotási elképzelést szeretné olyannak látni, amelyben megjelennek a tagállamok vezetőinek álláspontjai, illetve az önkéntesség, amely a bevándorlás kezelésének alapelve kell hogy legyen.
Robert Fico megjegyezte: meggyőződése, hogy már a tagállamok belügyminisztereinek találkozóján me...
2016-10-07 14:32:59
V4 - A cseh sajtó a visegrádiak jövőjét boncolgatja a prágai csúcstalálkozó után
... értesült: Szlovákia ebben az időszakban a menekültek befogadásának kérdésben mérsékeltebb álláspontot kíván nyilvánosan képviselni, s megállapodott Csehországgal, hogy radikálisabb álláspontjait Prága tolmácsolja az uniós fórumokon.
A lengyel Polityka Insigh elemzésére hivatkozva Martin Ehl rámutatott: míg a V4-ek a migráció kérdésében képesek voltak a közös álláspont megtal...
2016-06-09 12:21:37
1 2 
Címkék: Parlamenti Közgyűlésének, Gulyás Gergely, Európai Bizottság, Egyesült Királyságot, Robert Fico, Polityka Insigh, Martin Ehl, uniós helyreállítási, helyreállítási alapról, kormány semmilyen, uniós támogatások, migráció ügyében, szabályzat módosításáig, kvótareferendum eredményét, cseh sajtó, visegrádiak jövőjét, prágai csúcstalálkozó, szerintük legjobb, tagállamok álláspontjai, hétvégi uniós, miniszterelnök kötött, ezekre adott, helyreállítási alapot, legutóbbi EU-csúcson, 2021-2027-es közös, brüsszeli bürokraták, általuk megszabott, brit uniós, tagállamoknak nagyon, közös front, jövő heti, dublini rendszer, része lenne, brit EU-kilépésre, arról szóló, határozat ellentétes, parlamentarizmus lényegével, páneurópai parlamenti, tagállamok különböző, eltérő véleményeket, házelnök megerősítette, orosz törvényhozók, európai közösség, asztalra kerülő, tagállamok vezetőinek, bevándorlás kezelésének, menekültek befogadásának, uniós fórumokon, lengyel Polityka, migráció kérdésében, közös álláspont,
© 2013 TVN.HU Kft.