Belépés
dr. Székely János megyéspüspök szolgáltatta ki a bérmálás ..
... Európai Gazdasági Közösséget is építették. A II. világháború után az egység, különbözőség, egyenlőség hármasságában gyökerezett az Európai Unió politikai gondolata. Ez jelentette a tagállamok önkéntes politikai egységét, a nemzetek kulturális különbözőségét és az államokat, embereket megillető jogegyenlőséget, hangsúlyozta az Országgyűlés elnöke.
A napjainkra jellemző nagy ...
2020-08-30 20:07:23
EU-csúcs - Michel: meggyőződésem, hogy lehetséges a hétfői megállapodás
... eurós mentőcsomag nagyobbik része, 500 milliárd euró vissza nem térítendő támogatásokból, 250 millió euró pedig a tőkepiacokon felvett hitelekből állna. A kölcsönfelvétel önkéntes a tagállamok számára, míg a támogatásokból minden tagország részesül.
Információk szerint a huszonhetes körben kezdődő tanácskozás már egy 750 milliárd eurós helyreállítási alapról szól, 390 milliár...
2020-07-20 20:23:17
EU-csúcs - Nincs még megállapodás, hétfőn is folytatódik az uniós csúcstalálkozó
...
Az Európai Tanács elnökének szóvivője, Barend Leyts hétfőn arról tájékoztatta a sajtót, hogy a tagállamok vezetői két-, illetve többoldalú megbeszélésekkel kezdik a csúcstalálkozó negyedik napját, majd - leghamarabb délután négy órakor - ismét összeülnek huszonhetes körben.
Az értekezlet első napján, pénteken a résztvevők délelőtt tíz órától folyattak plenáris megbeszélé...
2020-07-20 08:21:13
EU-csúcs - Uniós szóvivő: a csúcstalálkozó szombati tárgyalásai befejeződtek, a megbeszélés vasárnap folytatódi
... költségvetés és a helyreállítási alap nagysága, a pénzek jóváhagyásának mechanizmusa, illetve a nettó befizető országoknak járó visszatérítés szerepel. A "takarékos négyeknek" nevezett EU-tagállamok, Ausztria, Dánia, Hollandia és Svédország kisebb költségvetést szeretnének, és nagyobb beleszólást abba, hogy a tagállamok hogyan költik majd el az uniós pénzeket.
Michel szombato...
2020-07-19 07:04:12
EU-csúcs - Kurz: a tárgyalások a helyes irányba haladnak
... (Next Generation EU) nevű, a koronavírus-járvány gazdasági és társadalmi kárainak helyreállítási csomagjáról szóló tárgyalások folyamán meghallgatták a "takarékos négyeknek" nevezett EU-tagállamokat - Ausztriát, Dániát, Hollandiát és Svédországot -, amelyek kisebb költségvetést szeretnének.
Üdvözölte, hogy Charles Michelnek, az Európai Tanács elnökének javaslata alapján a köl...
2020-07-19 07:03:54
EU-csúcs - Ismét kétoldalú megbeszélésekkel folytatódott a csúcstalálkozó
... A bizottság tervei szerint a 750 milliárd eurós mentőcsomag...
2020-07-18 15:01:51
EU-csúcs - Huszonhetes körben folytatódott az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben
... költségvetés és a helyreállítási alap nagysága, a pénzek jóváhagyásának mechanizmusa, illetve a nettó befizető országoknak járó visszatérítés szerepel. A "takarékos négyeknek" nevezett EU-tagállamok, Ausztria, Dánia, Hollandia és Svédország kisebb költségvetést szeretnének, és nagyobb beleszólást a pénzek elosztásába és felhasználásába.
Kiszivárgott információk szerint Mark R...
2020-07-18 12:51:39
EU-csúcs - Megkezdődött az uniós keretköltségvetésről és a járványkárok helyreállítási alapjáról szóló EU-csúcs
... Generation EU) néven 750 milliárd eurós csomagot mutatott be. A hétéves költségvetésre épülő pénzalapból finanszíroznák az uniós szakpolitikákat, továbbá hitelgaranciaként szolgálna a tagállamok számára, és beruházásaikat is ösztönöznék belőle.
A tervek szerint az alap költségvetésének nagyobbik része vissza nem térítendő támogatásokból, egyharmad része pedig hitelekből állna...
2020-07-17 11:02:02
Koronavírus - Az európai ügyekért felelős német miniszter reméli, hogy sikeres lesz a hétvégi EU-csúcs
...
Roth a tagállamok európai ügyekért felelős minisztereinek szerdai videókonferenciáját követően tartott berlini online sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy a megállapodás létrejötte döntő jelentőségű az unió hitelessége szempontjából.
"Sok minden forog kockán. Az Európai Unió hitelessége veszélyben van. Az, hogy az unió képes lesz-e elszántságot és szolidaritást mutatni...
2020-07-15 19:07:06
Krónika 3. rész (uniós helyreállítási csomag)
... László (Fidesz) házelnök expozéjában kijelentette: az Országgyűlés nem fog az Európai Unió helyreállítási csomagjához kötött semmilyen politikai feltételt elfogadni. Kiemelte: ha az uniós tagállamok közösen veszik fel a hitelt, a feltételekről is közösen kell dönteniük.
Erre a hitelre Magyarországnak nem lenne szüksége, de a déli tagállamok iránti szolidaritásból és az EU műk...
2020-07-14 12:21:52
1 2 3 ...15 16 ..23 24 ..30 31 32 
Címkék: Székely János, Európai Gazdasági Közösséget, Európai Unió, Európai Tanács, Barend Leyts, Next Generation EU, Charles Michelnek, Mark, Generation EU, hétfői megállapodás, uniós csúcstalálkozó, csúcstalálkozó szombati, megbeszélés vasárnap, helyes irányba, járványkárok helyreállítási, európai ügyekért, hétvégi EU-csúcs, tagállamok önkéntes, nemzetek kulturális, napjainkra jellemző, tőkepiacokon felvett, kölcsönfelvétel önkéntes, tagállamok számára, támogatásokból minden, huszonhetes körben, tagállamok vezetői, csúcstalálkozó negyedik, értekezlet első, résztvevők délelőtt, helyreállítási alap, pénzek jóváhagyásának, nettó befizető, tagállamok hogyan, uniós pénzeket, bizottság tervei, pénzek elosztásába, hétéves költségvetésre, uniós szakpolitikákat, tervek szerint, alap költségvetésének, tagállamok európai, megállapodás létrejötte, unió hitelessége, unió képes, uniós tagállamok, hitelre Magyarországnak, déli tagállamok, költségvetésének, megbeszélésekkel, felhasználásába, kölcsönfelvétel,
© 2013 TVN.HU Kft.