Belépés
Brexit - Verhofstadt: legfeljebb az EP júliusi alakuló üléséig hosszabbítható meg a kiválás határideje
... fejleményektől függetlenül az Európai Parlament a jövő héten megkezdi a brit törvényhozás által elutasított kiválási szerződés ratifikációját, hogy az lezárulhasson a szigetország EU-tagságának március 29-re tervezett megszűnéséig.
Verhofstadt hangsúlyozta, a jóváhagyásnak fontos üzenete, hogy semmilyen körülmények között nem lehetséges a megállapodás újratárgyalása.
Az ...
2019-01-22 21:02:53
Weber: az EPP nem tervez partneri viszonyt Kaczynski és Salvini pártjainak esetleges EP-frakciójával
... Európája (ENF) nevű csoport...
2019-01-17 18:12:13
EP: megengedhetetlen egy "másodosztályú" EU-tagság kialakulása
... felülvizsgálat során véleményük szerint erősíteni kell, hogy a "kívülmaradási" modell helyett a "részvételi" modell irányába mozduljon a jogalkotás, amelynek hiányát Nagy-Britannia uniós tagságának megszűnése (Brexit) példázza leginkább.
A képviselők aláhúzták, hogy az integráció érdekében a tagállamoknak teljes mértékben tiszteletben kell tartaniuk az uniós alapértékeket és ...
2019-01-17 13:31:49
Spanyol kormányfő: többet kell tenni Európa biztonságért
... hanem az uniós költségvetés vagy az adóügyek területén annak érdekében, hogy az unió tiszteletben tudja tartani a jogállamiságot és az emberi jogokat.
Az Egyesült Királyság uniós tagságának megszűnésével (Brexit) kapcsolatban hangsúlyozta, "a Brexittel mindenki veszít, a kilépés mindenki számára káros".
Sajnálatát fejezte ki, hogy az Egyesült Királyság parlamentjének als...
2019-01-16 13:01:46
Brexit - Több mint 10 százalékos leépítést jelentett be a Jaguar Land Rover
... sodorná veszélybe.
Hozzátette: a Jaguar Land Rover már eddig 10 millió fontot költött készenléti tervek elkésztésére arra az esetre, ha Nagy-Britannia úgy lép ki az EU-ból, hogy tagságának megszűnéséig nem születik megállapodás az unióval, és emiatt a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) általános szabályrendszere lép életbe a kétoldalú kereskedelemben.
A WTO-szabályozás az...
2019-01-10 15:11:45
Csökkent Németország ipari termelése novemberben
... teszi közzé a negyedik negyedéves és az egész éves gazdasági növekedés előzetes adatsorát.
Az amerikai kormányzat által indított kereskedelmi háborúk, Nagy-Britannia európai uniós tagságának rendezetlen, megállapodás nélküli megszűnésének kockázata, valamint a feltörekvő piacok gyengébb növekedése megfékezte a német gazdaság kilenc éve tartó lendületes bővülését. A külső sok...
2019-01-08 15:02:33
Brexit - Felmérés: a Konzervatív Párt tagjainak többsége a megállapodás nélküli Brexitet támogatná
... népszavazáson, amelyen a brit kormány és az Európai Unió Brexit-megállapodása, a további brit EU-tagság vagy a megállapodás nélküli kilépés között kellene választani, a Konzervatív Párt tagságának 57 százaléka az utóbbi lehetőségre voksolna. A Brexit feltételrendszeréről London és az EU által elért egyezményt 23 százalék választaná, 15 százalék pedig arra szavazna, hogy az Egyesül...
2019-01-05 11:52:52
EU-csúcs - Brexit - Merkel: az unió meg fogja védeni érdekeit
... nyilatkozatában aláhúzta, újratárgyalni nem, de egy, a jövőbeli kapcsolatokat tisztázó politikai nyilatkozat megfogalmazása elképzelhető.
Mark Rutte holland miniszterelnök országa uniós tagságának megszűnését szorgalmazók törekvéseire irányuló újságírói kérdésre válaszolva aláhúzta, ha Hollandiában még mindig vannak olyanok, akik úgy gondolják, hogy az úgynevezett Nexit jó öt...
2018-12-13 16:22:27
Járóka Lívia: a reformok elengedhetetlenek az uniós tagsághoz
...
A képviselő a nyugat-balkáni régió európai integrációs folyamatát tárgyaló európai parlamenti ülésen hangsúlyozta, a unió nem csupán "gazdasági projekt".
"A Nagy-Britannia uniós tagságának megszűnéséről folytatott tárgyalások arra kényszerítenek bennünket, hogy újból megerősítsük a szolidaritást és megóvjuk azokat az elveket, amelyekre az unió épült" - fogalmazott.
...
2018-11-27 19:49:44
Brexit - A Svájc-EU egyezmény szolgálhatna a Brexit mintájaként az EY felmérése szerint
... hat százalék látja járható útnak. A "kemény Brexit" ugyanis számos vállalat számára problémát okozna, hiszen az Egyesült Királyságnak először még a WTO-val is meg kellene állapodnia tagságának feltételeiről.
Mivel a vezetők a bizonytalanságtól tartanak leginkább, ezért mindössze öt százalékuk támogatna egy második népszavazást az Egyesült Királyság EU-tagságáról.
A kuta...
2018-10-30 13:51:56
1 2 3 ...........39 40 ......59 60 ......78 79 80 
Címkék: Jaguar Land Rover, Csökkent Németország, Konzervatív Párt, Járóka Lívia, Európai Parlament, Egyesült Királyság, Kereskedelmi Világszervezet, Európai Unió Brexit-megállapodása, Mark Rutte, Egyesült Királyságnak, Egyesült Királyság EU-tagságáról, kiválás határideje, megállapodás nélküli, reformok elengedhetetlenek, uniós tagsághoz, jövő héten, brit törvényhozás, szigetország EU-tagságának, jóváhagyásnak fontos, megállapodás újratárgyalása, képviselők aláhúzták, integráció érdekében, tagállamoknak teljes, uniós alapértékeket, uniós költségvetés, adóügyek területén, unió tiszteletben, emberi jogokat, kilépés mindenki, kétoldalú kereskedelemben, negyedik negyedéves, egész éves, amerikai kormányzat, feltörekvő piacok, német gazdaság, brit kormány, további brit, utóbbi lehetőségre, jövőbeli kapcsolatokat, úgynevezett Nexit, nyugat-balkáni régió, unió épült, bizonytalanságtól tartanak, második népszavazást, megengedhetetlen, szabályrendszere, nyilatkozatában, kereskedelemben, miniszterelnök,
© 2013 TVN.HU Kft.