Belépés
Patiszon-csillagtök
... rosttartalma kicsi, könnyen emészthető.

A patisszon kiváló fogyókúrás étel, hiszen nagyon alacsony az energiatartalma. Fehérjetartalma miatt a vegetáriánus étrendben gyakran ta...
2021-01-15 23:47:33
Erősíti a csontokat és a bélfalat a mángold
... piros levélnyele, húsos levele miatt igazán dekoratív zöldségféle. Egészséges, finom és egyesíti magában a spenót, a spárga és a rebarbara tulajdonságait.

Hazánkban nem találkozhatunk gyakran sem a piacokon, sem a zöldségeseknél a mángolddal.

A mángold a cékla legközelebbi rokona. Íze a spenóthoz hasonló, de a répafélékhez tartozik.

Leveléből és sz...
2021-01-15 23:21:46
Bulgur gyógyhatásairól
... érés előtt betakarított búzaszem, amelyet kevés ideig előfőznek vagy gőzölnek, majd a napon megszárítanak, miközben a mag érése is befejeződik.

Bulghur, burghul néven is találkozhatunk vele a világban. Fogyasztják Dél-Európában, az arab országokban és Indiában is. Az emberiség egyik legősibb tápláléka, archeológusok a közelmúltban 8000 éves bulgurt találtak egy bolgár ...
2020-12-28 22:21:06
Gyógyító erő a mezei katáng (cikória) gyökerében
... természetjáró jól ismeri, hisz megterem mindenhol, gyomos zöld részeken, árokparton, szántóföldeken, utak szélén, töltéseken, legelőkön, parlagterületeken, de még kiskertekben is találkozhatunk ezzel a kedves, nyári, kék virággal.

Gondoltad volna, hogy ez a közönségesnek tűnő, égszínkék virágzatú gyomnövény milyen csodás gyógyító hatással rendelkezik.

Legenda...
2020-12-28 20:49:25
Influenza és megfázás ellen
Senki sem szereti, ha beteg. Márpedig ősszel és télen gyakran fenyegethet bennünket a megfázás veszélye. Ilyenkor influenzaszezon is van, sajnos bármikor találkozhatunk olyan emberrel, akitől elkaphatjuk a betegséget. A következő tippek nemcsak betegség idején nyújthatnak hathatós segítséget, hanem a megelőzésben is a támaszaink lehetnek.

A legjobb védekezés a megelőzés,...
2020-12-20 01:20:54
Balzsamkörte - KARÉLA
... varázsolhatunk ebből a növényből. A keserűsége kiemeli a fűszerek ízét.

A legtöbb ázsiai zöldségpiacon kaphatunk balzsamkörtét, mely egy barázdált uborkához hasonlít. Találkozhatunk többféle mérettel és alakkal rendelkező balzsamkörtével, melyeknek a színe is nagyon változatos lehet, hiszen zöld, zöldessárga, sárga és fehér színben is pompázhat, de a legfinomabb a vilá...
2020-12-13 20:15:10
Quinoa gyógyhatásai
... fogyasztanod a quinoát, mivel oxalátot tartalmaz.

Quinoa a nagyobb kínálattal rendelkező, forgalmasabb bio- és r...
2020-12-12 19:17:00
Elérkezett az advent. Az adventi szent idő a sötétségből
... a várakozás, és néha megfogyatkozik szívünkben a remény.
Adventi kalendáriumunk ablakai mögött egy-egy apró meglepetést rejtettünk el számotokra. Így, ha személyesen nem is találkozhatunk, végül karácsony estéjén mindnyájan együtt lehetünk ,,a jászol mellett". Fogadjátok olyan szeretettel ezeket a kis videókat, amilyen szeretettel mi készítettük őket!
Örömteli...
2020-12-10 16:39:57
A szamócalevél gyógyhatása
... gyűjthető. A szamócalevél teáját ihatjuk megfázáskor, a gyomor és a bélrendszer gyulladásos megbetegedései, valamint a máj és a vese betegségei esetén is.

Erdei sétáink során találkozhatunk a zamatos erdei szamócával. A rózsafélék családjába tartozó gyümölcs termése amellett, hogy finom, sok C-vitamint tartalmaz.

Ennek az ízletes erdei gyümölcsnek a levelét, ...
2020-11-29 23:11:43
Harmónia......
... használták, ezért a hagyományok megőrzésének és kifinomult ízlésnek a szimbóluma. A természetben rengeteg variációban és színben fordul elő. Mivel nagyon drága, utánzataival gyakran találkozhatunk a körülöttünk lévő dekorációkat illetően. A tiszta fehér márvány a halhatatlanságot jelenti.

Szerelmi üzenete: Régi viszonyban szilárd alapokon állónak látszó, nemes, de könn...
2020-11-11 14:42:58
1 2 3 ............................172 173 ..............259 260 ..............344 345 346 
Címkék: Fogyasztják Dél-Európában, mezei katáng, adventi szent, szamócalevél gyógyhatása, patisszon kiváló, vegetáriánus étrendben, rebarbara tulajdonságait, cékla legközelebbi, spenóthoz hasonló, répafélékhez tartozik, napon megszárítanak, arab országokban, emberiség egyik, közelmúltban 8000, közönségesnek tűnő, megfázás veszélye, következő tippek, támaszaink lehetnek, legjobb védekezés, keserűsége kiemeli, fűszerek ízét, legtöbb ázsiai, barázdált uborkához, nagyobb kínálattal, jászol mellett&#8221, szamócalevél teáját, bélrendszer gyulladásos, vese betegségei, zamatos erdei, rózsafélék családjába, ízletes erdei, hagyományok megőrzésének, természetben rengeteg, körülöttünk lévő, tiszta fehér, halhatatlanságot jelenti, halhatatlanságot, balzsamkörtével, gyógyhatásairól, influenzaszezon, fehérjetartalma, energiatartalma, találkozhatunk, zöldségeseknél, kalendáriumunk, megbetegedései, megfogyatkozik, tulajdonságait, varázsolhatunk, szántóföldeken, megszárítanak, balzsamkörtét, természetjáró, archeológusok,
© 2013 TVN.HU Kft.