Belépés
Kányádi Sándor: Tűnődés csillagok alattKányádi Sándor: Tűnődés csillagok alatt


Hosszan néztem én az este
a ragyogó csillagokat.
Addig néztem, addig-addig,
amíg lassan kialudtak.

Eltűnődtem. A magas ég
tűnődésre elég tágas,
s csöndessége bennem olyko...
2018-11-10 18:12:07
Mai napi gondolatok
"Minél közelebb van az ember a természethez, annál szabadabb és tisztább, mind a gondolataiban, mind pedig a cselekedeteiben."

/Jurij Ritheu/


...
2018-11-08 08:55:48
A tradíció nem tesz Isten gyermekévé
...,,Emlékezzetek meg elöljáróitokról, akik Isten beszédét hirdették nektek, figyeljetek életük végére, és kövessétek hitüket! Jézus Krisztus tegnap és ma és örökké ugyanaz." (Zsid 13,7-8)

Mennyi félreértés, hazug hivalkodás, képmutató mellveregetés alkalmává lett idők folyamán ez a nap! Hadd legyen a saját életem a megdöbbentő példa rá.
Először a protestáns...
2018-10-31 07:16:00
Vay Ádám a DVTK Jegesmedvékhez szerződött
...
A szlovák jégkorongligában (Tipsport Liga) szereplő miskolci együttes honlapjának tájékoztatása szerint a kapus - akit szabadon igazolható játékosként szereztek meg - hétfőn csatlakozik a kerethez.
Vay Ádám elmondta: "nagyon ambiciózus klubhoz" szerződik, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a csapatot hozzásegítse céljai eléréséhez. "Mivel már pályafutásom során töb...
2018-10-27 13:21:23
Szép napot mindenkinek!


A barátság nehezen leírható fogalom, Micimackó is megmondta: a barátságot nem lehet betűzni, csak érezni. Ha mégis megpróbáljuk szavakba önteni, általában azt az embert hívjuk barátnak, aki a közös érdeklődési területeinken túl is megért, érzelmileg támogat, jó élmé...
2018-10-16 08:58:20
Gergely Homonnay
Gergely Homonnay

Pont két éve rákot diagnosztizáltak nálam. Korai stádium, a Fej- Nyak Sebészeten akárhány doki látott, mind megjegyezte, mekkora szerencsém volt. Ha nem megyek időben orvoshoz, ha nincsenek ismerősök, akik azonnal telefonálnak, és intézkednek helyettem, akkor most nem biztos, hogy itt gépelgetem magamból a dühömet.

Ha nincs ismerős, és nem ker...
2018-10-15 21:57:56
Az élet vonata
Az élet vonata


" Olvastam egy könyvet, ahol az életet egy vonatutazáshoz hasonlították. Nagyon érdekes olvasmány. Az élet olyan, mint egy vonatutazás. Gyakran beszállunk, kiszállunk, vannak balesetek, néhány megállónál kellemes meglepetésekkel találkozunk, míg mély szomorúsággal a másiknál.

Amikor megszületünk és felszállunk a vonatra, olyan emberekkel...
2018-10-03 10:25:33
Szeretet
Szeretet

M. Feesche után németből

Láttam a szeretetet. Láttam
rózsák között járni a nyárban.
Aranygyűrűjére nap nevetett,
s olyan szép volt a szeretet!

Aztán találkoztam a szeretettel
út közben. Súlyos terhet vett fel:
mások terhét. Játszó kisgyerekhez
hajolt le... s meglepett, hogy egyre szebb lesz.

Ott is t...
2018-09-30 18:28:56
Elég idősek a megtéréshez
Elég idősek a megtéréshez

Egyáltalán nem osztozom abban a véleményben, hogy a gyermekek talán túlságosan fiatalok ahhoz, hogy megtérjenek. Találkoztam egy asszonnyal, akinek három kedves leánykája volt, és amikor megkérdeztem, hogy átadta-e szívét a Megváltónak, igennel válaszolt. Amikor azután ugyanezt a kérdést tettem fel a legidősebb leányának, könnyek csillantak meg ...
2018-09-30 18:14:20
M. Feesche: SZERETETM. Feesche:
SZERETET


Láttam a szeretetet. Láttam
rózsák között járni a nyárban.
Aranygyűrűjére nap nevetett,
s olyan szép volt a szeretet!

Aztán találkoztam a szeretettel
út közben. Súlyos terhet vett fel:
mások terhét. Játszó kisgyermekhez...
2018-09-30 17:47:06
1 2 3 ................397 398 ........595 596 ........793 794 795 
Címkék: Kányádi Sándor, DVTK Jegesmedvékhez, Gergely Homonnay, Jurij Ritheu, Jézus Krisztus, Tipsport Liga, Fej- Nyak Sebészeten, élet vonata, ragyogó csillagokat, saját életem, megdöbbentő példa, szlovák jégkorongligában, csapatot hozzásegítse, barátság nehezen, embert hívjuk, közös érdeklődési, vonatutazáshoz hasonlították, élet olyan, gyermekek talán, kérdést tettem, legidősebb leányának, jégkorongligában, diagnosztizáltak, elöljáróitokról, meglepetésekkel, cselekedeteiben, jegesmedvékhez, aranygyűrűjére, vonatutazáshoz, tájékoztatása, szomorúsággal, területeinken, gondolataiban, hasonlították, kisgyermekhez, mellveregetés, pályafutásom, megszületünk, természethez, telefonálnak, megpróbáljuk, hozzásegítse, megkérdeztem, emlékezzetek, kisgyerekhez, csillagokat, megjegyezte, figyeljetek, érdeklődési, megdöbbentő, honlapjának, csatlakozik, mindenkinek, clubpicture, játékosként, csöndessége, intézkednek, találkoztam, megváltónak, szeretettel, megtéréshez, véleményben, megtérjenek, találkozunk, felszállunk, vonatutazás, hivalkodás,
© 2013 TVN.HU Kft.