Belépés
Mától lehet jelentkezni a Rákóczi Szövetség diaszpóraprogramjára
...
A Rákóczi Szövetség - a Magyar Diaszpóra Tanács kérése alapján, a kormány támogatásával - hirdeti meg diaszpóraprogramját, amelynek keretében ezer, diaszpórában élő, 10 és 29 év közötti magyar fiatalnak tesznek lehetővé magyarországi tanulmányutat.
A program célja, hogy a Kárpát-medencei utazással, a személyes kapcsolatok kialakításával, az itt szerzett élményekkel és i...
2019-12-04 18:11:13
Ismét a kivételes magyar növekedési modellről írt cikket a jegybankelnök
... kifejtette, a 2010 utáni sikeres válságkezelés és gazdaságpolitikai fordulat után 2013-ban jegybanki fordulat következett, így már ebben az évben elindult a növekedési fordulat. A 2013-2019 közötti, átlagosan 3,5 százalék feletti - az EU átlagot 2 százalékponttal, a visegrádi csoportét legalább 0,5 százalékponttal meghaladó - gazdasági bővülés és felzárkózás önmagáért beszél - írt...
2019-12-02 16:22:02
Tagadta bűnösségét Czeglédy Csaba
... bűncselekményért három év börtönre ítélték, őt szintén kizárva a feltételes szabadság lehetősé...
2019-12-02 14:23:41
EU-tisztújítás - Bizalmat akar teremteni az EU-s tagállami vezetők körében az Európai Tanács új elnöke
... liberális belga politikus a Süddeutsche Zeitung című német lapban pénteken közölt interjúban kiemelte, hogy a tagországok állam-, illetve kormányfőit összefogó Európai Tanácsban a tagok közötti bizalom ugyan erősebb, mint két vagy három éve, de lehet még tovább erősíteni.
Arra a kérdésre, hogy milyen bizalmi hiányosságokat, gondokat tapasztalt, amikor belga kormányfőként rész...
2019-11-29 16:39:13
Palkovics: Magyarország 2018-ban költött GDP-arányosan a legtöbbet kutatás-fejlesztésre
... térségi szerveződések alakuljanak ki, amelyek egyszerre biztosítanak lehetőséget az innovációs szakpolitikai irányok közvetlen megismerésére, illetve a helyi innovációs ökoszisztéma szereplői közötti együttműködések kialakítására, erősítésére és új szakmai alapok létrehozására.
A november elején indult országos rendezvénysorozat állomásain, öt vidéki helyszínen mutatták be a ...
2019-11-28 21:51:26
Uniós külügyminiszterek: az EU támogatja a nemzetközi humanitárius jog előmozdítását
... az Európai Unió elkötelezett az iránt, hogy reagáljon a világszerte gyorsan növekvő humanitárius szükségletekre, megerősítse a humanitárius, a fejlesztési és a béketámogató tevékenységek közötti koordinációt, valamint hatékonyabban kezelje az éghajlatváltozás humanitárius hatásait.
A külügyek tanácsa emellett azt is hangsúlyozta, hogy az EU minden tőle telhetőt meg fog tenni ...
2019-11-25 14:12:00
Összefogásra és optimizmusra bíztatta a német CDU-t a testvérpárt CSU vezetője
... koalíciós társa a szövetségi kormányban) a példája azt mutatja, hogy a választók elfordulnak a folyton csak saját magukkal foglalkozó pártoktól - tette hozzá Markus Söder.
A testvérpártok közötti feszültségek is csak eltántorítják a szavazókat, ezért a CDU és a CSU viszonyában is harmóniára van szükség. A CSU mindent megtesz ennek érdekében, és nem fordul elő többé olyan visz...
2019-11-23 16:21:55
Kreml: a kémügy nem árnyékolja be a szerb elnök moszkvai látogatását
... igyekeznek beárnyékolni" a készülő látogatást, de meggyőződése, hogy ez nem fog sikerülni nekik, és a vizit "tartalmas és produktív lesz, és ismét demonstrálja majd az Oroszország és Szerbia közötti viszony partneri jellegét".
Vucic csütörtökön kijelentette, hogy a szerbiai hírszerzés jelentős és széles körű orosz kémtevékenységet leplezett le és megállapította, hogy régóta ...
2019-11-22 19:06:18
Kínai-magyar egészségközpontot avattak Budapesten
... partnere.
Ugyanakkor gyors ütemben fejlődik a kínai-magyar gyógyszer-kereskedelem is, ami 2018-ban tizenhétszeresen haladta meg a 2001-es mértéket; ez a Kína és Kelet-Közép-Európa közötti gyógyszer-kereskedelem 16 százalékát jelenti - közölte.
A Kína által meghirdetett "Egy övezet egy út" politika, illetve a magyar kormány keleti nyitás politikája keretében a kétoldalú e...
2019-11-21 12:21:16
Az EU és Szerbia megállapodást írt alá a határvédelemmel összefüggő együttműködésről
... operatív segítségnyújtás, a cél pedig az illegális bevándorlás kezelése, valamint a határokon átnyúló bűnözés elleni küzdelem.
A prioritást jelentő unión kívüli országok és a Frontex közötti együttműködés erősítése a biztonság fokozásához is hozzá fog járulni az unió külső határainál - tették hozzá.
A megállapodás megkötéséről szóló határozatot az uniós tanács ezt követő...
2019-11-19 15:02:19
1 2 3 ..............................187 188 ...............281 282 ................374 375 376 
Címkék: Rákóczi Szövetség, Czeglédy Csaba, Európai Tanács, Magyar Diaszpóra Tanács, Süddeutsche Zeitung, Európai Tanácsban, Európai Unió, Markus Söder, kivételes magyar, nemzetközi humanitárius, német CDU-t, szerb elnök, határvédelemmel összefüggő, kormány támogatásával, program célja, személyes kapcsolatok, 2010 utáni, évben elindult, növekedési fordulat, 2013-2019 közötti, visegrádi csoportét, feltételes szabadság, tagországok állam-, tagok közötti, innovációs szakpolitikai, helyi innovációs, november elején, világszerte gyorsan, béketámogató tevékenységek, éghajlatváltozás humanitárius, külügyek tanácsa, szövetségi kormányban, választók elfordulnak, folyton csak, testvérpártok közötti, készülő látogatást, szerbiai hírszerzés, 2001-es mértéket, magyar kormány, illegális bevándorlás, határokon átnyúló, prioritást jelentő, biztonság fokozásához, unió külső, megállapodás megkötéséről, uniós tanács, kémtevékenységet, tizenhétszeresen, bűncselekményért, éghajlatváltozás, együttműködésről, határvédelemmel,
© 2013 TVN.HU Kft.