Belépés
EU-csúcs - Orbán: visszatérhet a magyar nagykövet Hágába
...
Az EU soros elnökségét betöltő Észtország fővárosában rendezik meg az uniós tagállamok állam-, illetve kormányfőinek csúcstalálkozóját, amelynek fő témája a digitalizáció.
A tanácskozásra érkezve a magyar miniszterelnök közölte: beszélt Mark Rutte holland miniszterelnökkel. "Le is zártuk a két ország közötti konfliktust, kedveljük egymást tulajdonképpen, és egyetértünk n...
2017-09-29 12:12:53
Lengyel bíróságok - Ellenzéki politikusok: kevés a két elnöki vétó
... nyilvánított az új törvény előkészítésében való részvételre.
Az elnöki vétók bejelentése után összegyűlt a PiS vezetése, a megbeszélésen jelen van Beata Szydlo kormányfő is. A tanácskozásra érkezve Mateusz Morawiecki kormányfő-helyettes, fejlesztési és pénzügyminszter újságírói kérdésre válaszolva elmondta: csalódott Duda lépése miatt.
Stanislaw Karczewski, a szenátus el...
2017-07-24 12:52:54
Egységre szólított fel Merkel és Seehofer "megbékélési" találkozójuk kezdetén
... párt jut majd be a Bundestagba, de a CDU/CSU-nak továbbra is a célja, hogy eredménye "40 százalék plusz X" legyen - mondta Horst Seehofer.
A CSU elnökének nyilatkozata után, a tanácskozásra érkezve Angela Merkel újságírók előtt elmondta, hogy a mostani nehéz időkben Németországnak "a két néppártra, a CDU-ra és a CSU-ra van szüksége, amelyek között sokkal több a közös pont, mi...
2017-02-05 19:43:16
EU-külügyminiszterek - Mogherini szerint meg kell erősíteni Európa védéelmét
... folytat eljárást.
"Az Európai Uniónak át kell gondolnia kapcsolatait egy ilyen országgal" - fogalmazott a belga miniszter.
Johannes Hahn, az Európai Unió bővítési biztosa a tanácskozásra érkezve kijelentette, elképzelhetőnek tartja, hogy hamarosan megállapodás születik két keleti partnerország polgárainak uniós beutazását illetően. Ugyanakkor hangsúlyozta, Ukrajnának és ...
2016-11-14 10:44:04
EU-török csúcs - Orbán: a határokat le kell zárni, közvetlen áthelyezésekről nem lehet szó
...
A tanácskozásra érkezve a magyar kormányfő hangsúlyozta: "helyre kell állítani a törvényességet, a schengeni megállapodás szó szerinti alkalmazása szükséges", hogy senki ne léphessen be engedély és regisztráció nélkül Európába.
Orbán Viktor leszögezte, "szó sem lehet semmifajta közvetlen áttelepítésről Törökországból Európába, Magyarországra semmiképpen". Mint mondta, "n...
2016-03-07 13:15:51
Illegális bevándorlás - Megkezdődött az EU-csúcs
...
A brüsszeli tanácskozásra érkezve Merkel arról beszélt, hogy hatékonyabban kell fellépni a menekülttáborok nyomorúságának enyhítése érdekében, és ennek jegyében az EU-nak nagyobb külpolitikai elkötelezettséget kell mutatnia.
"A kétmillió menekült nagy kihívás Törökországnak, és meg kell fontolnunk, hogyan segítsünk" - mondta.
A csúcstalálkozó másik fontos témájának ...
2015-09-23 19:13:06
Görög adósság - Több kérdés maradt nyitva az euróövezeti csúcstalálkozó résztvevői számára
... az esetben, ha ezt nem sikerülne elérni, és nem születne megegyezés arról, hogy a görögök kaphatnak pénzt az Európai Stabilitási Mechanizmus (ESM) elnevezésű alapból, a brüsszeli tanácskozásra érkező Mark Rutte holland kormányfő szerint elkerülhetetlenné válik a "grexit".
Azzal a Wolfgang Scha:uble német pénzügyminiszternek tulajdonított vélekedéssel kapcsolatban, miszerint a...
2015-07-12 18:03:08
Görög adósság - Megkezdték tanácskozásukat Görögországról az euróövezet pénzügyminiszterei
...
A tanácskozásra érkezve többen közülük arra az álláspontra helyezkedtek, hogy a népszavazás bejelentésével a görög kormány egyoldalúan bezárta az ajtót a további tárgyalások lehetőség előtt, az Athénnak nyújtott mentőprogram kedden lejár, meghosszabbításáról pedig nem lehet szó.
Athén a neki nyújtott második mentőcsomagban 130 milliárd euró kedvezményes kölcsön lehívásár...
2015-06-27 16:32:58
Uniós védelmi és külügyminiszterek - Mogherini döntést vár a földközi-tengeri katonai misszió létrehozásáról
...
"Miután ma meghozzuk a döntést, az ENSZ Biztonsági Tanácsa valószínűleg határozatot hoz a(z ENSZ Alapokmány) hetedik fejezet értelmében" - fogalmazott Mogherini a brüsszeli tanácskozásra érkezve. A szóban forgó nemzetközi jogi dokumentum arról szól, hogy a béke veszélyeztetése esetén a Biztonsági Tanács (BT) akár katonai intézkedéseket is elrendelhet.
A BT-ben vétójoggal...
2015-05-18 11:32:07
Schäuble nem zárkózik el a brit javaslatoktól
... módosítását, különösen az eurózóna irányításának terén, de ezt rövid távon nem tartja lehetségesnek. Az uniós szerződés módosításához minden tagállam egyhangú beleegyezése szükséges.
A tanácskozásra érkezve George Osborne arról beszélt, hogy a brit kormány eltökélt, hogy sikerrel visszaszerezzen jogköröket az uniótól, s az elszántságukat nem szabad alábecsülni, mindazonáltal ...
2015-05-12 16:33:28
1 2 3 4 5 6 
Címkék: Mark Rutte, Beata Szydlo, Mateusz Morawiecki, Stanislaw Karczewski, Horst Seehofer, Angela Merkel, Európai Uniónak, Johannes Hahn, Európai Unió, Orbán Viktor, Törökországból Európába, Európai Stabilitási Mechanizmus, Wolfgang Scha, ENSZ Biztonsági Tanácsa, ENSZ Alapokmány, Biztonsági Tanács, George Osborne, magyar nagykövet, euróövezeti csúcstalálkozó, földközi-tengeri katonai, brit javaslatoktól, uniós tagállamok, tanácskozásra érkezve, magyar miniszterelnök, elnöki vétók, megbeszélésen jelen, mostani nehéz, közös pont, ilyen országgal, belga miniszter, magyar kormányfő, schengeni megállapodás, brüsszeli tanácskozásra, menekülttáborok nyomorúságának, kétmillió menekült, csúcstalálkozó másik, görögök kaphatnak, álláspontra helyezkedtek, népszavazás bejelentésével, görög kormány, további tárgyalások, neki nyújtott, szóban forgó, béke veszélyeztetése, eurózóna irányításának, uniós szerződés, brit kormány, áthelyezésekről, menekülttáborok, tanácskozásukat, elképzelhetőnek, pénzügyminszter,
© 2013 TVN.HU Kft.