Belépés
Június 29 Péter Pál napja

Június 29 Péter Pál napja

A magyar nyelvterületen általában úgy tartották, hogy a búza töve ezen a napon megszakad, kezdődhet az aratás. Sárkeresztesen kalendáriumi rigmussal biztatták egymást:

Elmúlott már Ézsaiás,
Vágd a búzát pőre gatyás!
...
2020-06-30 17:55:36
Tibeti horoszkóp
... életük nagyon aktív, ragyogó gondolkodásmóddal bírnak, és folyamatosan keresik az igazságot. A társadalomban hideg és csodálatos arisztokraták alakját képviselik. A tibeti horoszkóp azt tanácsolja az ezekben az években született emberek számára, hogy fordítsanak nagyobb figyelmet az őket körülvevő emberekre, tanuljanak meg rugalmasabbá és megértőbbé válni.

Kivel barátko...
2020-06-25 18:50:02
A kegyelem megszépít
... díszével: ez értékes az Isten előtt." (1Pt 3,4)

Péter keresztyén asszonyoknak mondja ezt, akik férjei ellenálltak az evangéliumnak. ,,Ne prédikáljatok nekik!" - tanácsolja. ,,Ábrázoljátok ki magatartásotokkal a kegyelmet!" Férjeik már hallották a kegyelem igéjét. Most már a kegyelem munkáját kell látniuk.
Isten kegyelme nemcsak átfolyik ...
2020-06-21 06:38:27
10. évközi hét szombat 06.13
... korában az esküt azért használták, hogy a mondottak igazságát megerősítsék. Sok esetben visszaéltek ezzel és valótlan dolgok bizonyítására akarták felhasználni az esküt. Jézus ezért azt tanácsolja övéinek, hogy ne tegyenek esküt. A szavak őszinteségét természetesen továbbra is megkívánja, a hazug beszéd ugyanis lerombolja a bizalmat az emberek között. A szavahihető ember kijelenté...
2020-06-13 18:05:17
A jövő hétvégén lép életbe a MÁV-Start nyári balatoni menetrendje
...
A közlemény szerint június 20. és augusztus 30. között emelt kínálatú és szolgáltatási színvonalú nyári menetrend lesz érvényben, így minden korábbinál több, 51 InterCity kocsi fog közlekedni a Balatonhoz minden nap.
Kitértek arra is, hogy tavaly a nyári szezonban 1,65 millióan utaztak a balatoni járatokon, ez 7,5 százalékkal haladta meg az előző évi teljesítményt; a dél...
2020-06-12 15:22:54
Koronavírus - Június 25-től látogatható ismét az Eiffel-torony
... működésbe lehet állítani a megfelelő feltételekkel (korlátozott számú látogatók liftenként).
Az internetes jegyfoglalás kezdetének dátumát hamarosan közlik és a látogatóknak azt tanácsolja a működtető cég, hogy vegyék meg előre a belépőket az internetes oldalon.
Párizs leghíresebb, 324 méter magas turistalátványossága március 13. óta van zárva, de a fényei nem aludtak ki...
2020-06-09 19:13:14
Koronavírus - Az Egyesült Államok kétmillió adag hidroxiklorokint küldött Brazíliának
... például a lupusz vagy a reumatoid artritisz - kezelésére használják. A koronavírus kezelésében játszott szerepe erősen vitatott. Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) kifejezetten nem tanácsolja az alkalmazását, és ugyanilyen ajánlást tett az amerikai élelmiszer-, és gyógyszerfelügyelet (FDA) is.
Franciaországban a klinikai teszteken kívül múlt hét szerdától nem engedél...
2020-06-01 07:04:02
Megindult a forgalom a záhonyi határállomáson
... személyforgalomban.
A magyar-ukrán határszakaszon a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások miatt csak a záhonyi átkelő működik.
A külföldre tartó utasoknak a rendőrség azt tanácsolja, hogy elindulás előtt tájékozódjanak a határátkelőhelyek nyitvatartási idejéről és az aktuális várakozási időkről a rendőrség honlapján vagy a rendőrségi útinformációs rendszer (Ru...
2020-05-31 15:41:52
Koronavírus - Francia kutatók szerint a kevésbé fertőzötteknél is kialakul immunitás
...
A kutatók kedden ígéretesnek nevezték az eredményeket, miután eddig kevéssé volt ismert a koronavírussal szembeni immunitás kialakulása, elsősorban azoknál, akiknél a betegségnek az enyhébb formája jelentkezett.
"Azt tudtuk, hogy a betegség súlyosabb formájában szenvedett emberek szervezete az első tünetek után 15 nappal termel antitesteket. Most már azt is tudjuk, hogy...
2020-05-26 19:03:39
Koronavírus - Donald Trump már nem szed hidroxi-klorokint
... betegségek - mint például a reumatoid artritisz vagy a lupusz - kezelésére adják. Noha az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet (FDA) az esetleges súlyos mellékhatásai miatt nem tanácsolja az új típusú koronavírus okozta Covid-19 nevű betegség kezelésére, több amerikai kórházban használják, közismert színészeket és közéleti személyiségeket kezeltek az orvossággal.
Az EN...
2020-05-26 07:04:22
1 2 3 ................109 110 ........163 164 ........217 218 219 
Címkék: Péter Pál, Egyesült Államok, Donald Trump, ENSZ Egészségügyi Világszervezete, kegyelem megszépít, jövő hétvégén, záhonyi határállomáson, kevésbé fertőzötteknél, magyar nyelvterületen, búza töve, napon megszakad, búzát pőre, társadalomban hideg, tibeti horoszkóp, években született, őket körülvevő, kegyelem igéjét, kegyelem munkáját, esküt azért, mondottak igazságát, szavak őszinteségét, hazug beszéd, emberek között, szavahihető ember, közlemény szerint, nyári szezonban, balatoni járatokon, megfelelő feltételekkel, internetes jegyfoglalás, internetes oldalon, lupusz vagy, reumatoid artritisz, koronavírus kezelésében, amerikai élelmiszer-, klinikai teszteken, magyar-ukrán határszakaszon, záhonyi átkelő, külföldre tartó, határátkelőhelyek nyitvatartási, aktuális várakozási, rendőrség honlapján, rendőrségi útinformációs, kutatók kedden, koronavírussal szembeni, enyhébb formája, betegség súlyosabb, első tünetek, esetleges súlyos, franciaországban, hidroxiklorokint, személyiségeket, világszervezete,
© 2013 TVN.HU Kft.