Belépés
Koronavírus - Párbeszéd: a kormány nem készült fel az iskolakezdésre
... nagyszüleikkel.
A Párbeszéd úgy számol, hogy az iskolakezdés mintegy ötmillió embert érint, mivel ennyien állnak közvetlen kapcsolatban a diákokkal - közölte. Kérdéses, hogy taníthatnak-e az idős tanárok, hogyan tesztelik a gyermekeket és az iskolai dolgozókat, illetve, szükség esetén, hogyan folyik majd a digitális oktatás - sorolta problémáikat a politikus.
Kérdezték t...
2020-08-14 13:12:39
Mocsai Lajos a MEFS új elnöke
... egyetemisták körében. A sportnak az egyetemeken divattá kell válnia, mindez a felsőoktatási vezetőkkel való kooperáció eredményeként érhető csak el" - mondta.
Mocsai Lajos a testnevelő tanárok elfogadását, továbbképzését, szakmai és anyagi megbecsülését is célul tűzte ki.
A szerdai tisztújító közgyűlésen alelnöknek választották Bács Zoltánt, a Debreceni Egyetem kancellár...
2020-08-12 19:22:44
Koronavírus - Ludovic Orban: megtettük az óvintézkedéseket a tanévkezdetre és a választásokra
... egymástól.
Ami a tanévkezdést illeti: hasonló óvintézkedéseket - maszkviselést, távolságtartást, rendszeres fertőtlenítést - vezetnek be azokban iskolákban is, ahol a megszokott módon, a tanárok és diákok jelenlétében zajlik majd az oktatás. A miniszterelnök emlékeztetett: a járványhelyzettől függ, hogy egy adott településen a három lehetséges - zöld, sárga, vörös - forgatókö...
2020-08-12 16:22:05
Koronavírus - DK: fel kell felkészülni a digitális oktatásra való átállásra
... oktatás kombinációjára.
Az ellenzéki politikus felszólította a kabinetet, hogy időben hozzon létre egy olyan digitális eszközökből álló tartalékalapot, amit szükség esetén az iskolák, a tanárok és a diákok rendelkezésére lehet bocsátani. Emellett bármikor bevethető, jó minőségű digitális tananyagokat kell készíteni - tette hozzá.
Végül arra kérte a kormányt, hogy a helyz...
2020-08-12 11:21:44
Határon túli magyar fiataloknak kezdődött vitorlástábor Orfűn
... Magyarország több helyszínén; a tizenöt tematikus nyári rendezvény Magyarországról és a határon túlról egyaránt várja a résztvevőket, így általános és középiskolásokat, egyetemistákat, valamint tanárokat.
Az akkori tájékoztatás szerint a táborok nemcsak a kapcsolatépítést, a pihenést szolgálják, hanem jó alkalmat teremtenek a magyar identitás erősítésére is. Az egyes nyári t...
2020-08-12 07:15:40
Koronavírus - Emmi: szeptember 1-jén hagyományosan indulhat az iskola
... hullámára, és ehhez a nemzeti konzultáció keretében augusztus 31-ig várja a magyar emberek véleményét arról, hogy támogatják-e azt, hogy járvány idején az iskolás gyermeket nevelő családok és tanárok számára ingyenes legyen az internet - írták.
A 2020/2021-es tanévben a tanítási év első tanítási napja szeptember elseje, kedd, utolsó tanítási napja pedig 2021. június 15. Az el...
2020-08-12 07:10:43
Koronavírus - Putyin bejelentette az első orosz Covid-19-vakcina bejegyzését
... "súlyos immunizálási komplikáció". Az orosz szaktárca szerint a Covid-19-cel szembeni immunitás az oltást követően akár két évig is fennmaradhat.
Elsőként az egészégügyi dolgozókat és a tanárokat fogják beoltani. Forgalomba a készítmény 2021. január 1-től kerül.
Alekszandr Gincburg akadémikus, a Gamelaja Intézet vezetője korábban elmondta, hogy az első orosz oltóanyag eg...
2020-08-12 07:04:57
Még lehet jelentkezni a Csopaki Művésztelep nyári táborába
... inspirációt adva a tehetséges diákok számára.
Évente egy osztálynyi, azaz mintegy harminc diákot tudnak fogadni, fontos ugyanis, hogy minden résztvevővel egyénileg is tudjanak foglalkozni a tanárok - hangsúlyozták, hozzáfűzve azonban: a jelentkezéshez nincs szükség művészi előképzettségre, a legfontosabb az alkotókedv.
Baska Barbara elmondta, hogy a tábor idei mottója a ...
2020-08-04 13:11:43
Maruzsa: szeptembertől minden nappali tagozatos tanuló ingyen kap tankönyvet
... tanévkezdésre eljussanak az is...
2020-08-03 15:02:55
Fogy az idő - Háromszázhatvanharmadik nap
Benézett hozzánk augusztus. Fogy az idő. Remélem úgy kezdődik az iskola, ahogyan kell. Gyerekek, iskolatáska, csengő, tanárok.
Tudom, hogy más lesz, mindnyájunkat megviselte a másik hiánya.
Most egy kis napsütés még, de már éjszaka érezni a lassú lehülésben az ősz közeledtét. ...
2020-08-02 13:29:37
1 2 3 .............329 330 .......494 495 .......658 659 660 
Címkék: Mocsai Lajos, Ludovic Orban, Csopaki Művésztelep, Bács Zoltánt, Debreceni Egyetem, Alekszandr Gincburg, Gamelaja Intézet, Baska Barbara, digitális oktatásra, első orosz, iskolakezdés mintegy, idős tanárok, iskolai dolgozókat, digitális oktatás, egyetemeken divattá, felsőoktatási vezetőkkel, testnevelő tanárok, szerdai tisztújító, tanévkezdést illeti, megszokott módon, miniszterelnök emlékeztetett, járványhelyzettől függ, adott településen, három lehetséges, ellenzéki politikus, olyan digitális, diákok rendelkezésére, tizenöt tematikus, határon túlról, akkori tájékoztatás, táborok nemcsak, pihenést szolgálják, magyar identitás, egyes nyári, nemzeti konzultáció, magyar emberek, iskolás gyermeket, orosz szaktárca, oltást követően, egészégügyi dolgozókat, tanárokat fogják, készítmény 2021, tehetséges diákok, jelentkezéshez nincs, tábor idei, másik hiánya, lassú lehülésben, középiskolásokat, kapcsolatépítést, óvintézkedéseket, távolságtartást, előképzettségre, magyarországról, iskolakezdésre, tartalékalapot,
© 2013 TVN.HU Kft.