Belépés
Mocsai Lajos a MEFS új elnöke
... egyetemisták körében. A sportnak az egyetemeken divattá kell válnia, mindez a felsőoktatási vezetőkkel való kooperáció eredményeként érhető csak el" - mondta.
Mocsai Lajos a testnevelő tanárok elfogadását, továbbképzését, szakmai és anyagi megbecsülését is célul tűzte ki.
A szerdai tisztújító közgyűlésen alelnöknek választották Bács Zoltánt, a Debreceni Egyetem kancellár...
2020-08-12 19:22:44
Koronavírus - A balkáni országok közül Montenegróban van a legtöbb fertőzött az összlakossághoz képest
... beszéltek, hogy azért vonultak utcára, mert Aleksandar Vucic diktatórikus eszközökkel irányítja az országot, rosszak a gazdasági és szociális mutatók, és a bizonyos szakmákban dolgozók - tanárok, művészek, egészségügyi dolgozók - nem kapják meg a kellő erkölcsi és anyagi támogatást.
Koszovóban szerdára 5118-ról 5285-re emelkedett az azonosított fertőzöttek száma. Három halál...
2020-07-15 10:55:23
ITM: emelt bérajánlatot kapnak a szakképzésben oktatók
... összeállított oktatói értékelési rendszer támogatja.
A törvényi rendelkezések garantálják, hogy senki nem járhat rosszabbul, az azonos munkakörben, változatlan feladatmennyiséget ellátó tanárok bére a mostani átállással nem csökkenhet. A kialakítandó feladatfinanszírozási rendszer elismeri a jó teljesítményt, és akár az átlagot meghaladó béremelés alapja is lehet.
Az in...
2020-05-29 16:52:27
Ungár: az LMP három intézkedéssel javítana a gyógypedagógusok helyzetén
... megye és település van, ahol nincs kellő számú gyógypedagógus az országban - tette hozzá. Ezért az LMP duplájára növelné ezt a pótlékot.
Emellett a gyógypedagógusok, főleg a kezdő tanárok alapbérét - a pedagógus-bértáblával együtt - megemelnék, így ösztökélve a frissen végzett gyógypedagógusokat, hogy maradjanak az állami szektorban - mondta.
Ungár Péter arról is beszélt...
2020-05-10 11:11:10
Tomáš Halík cseh katolikus pap, vallásfilozófus, a prágai ..
Tomáš Halík cseh katolikus pap, vallásfilozófus, a prágai Károly Egyetem Filozófiai és Vallástudományi Intézetének professzorának a napokban publikált írását adjuk közre, magyar fordításban, két részben.
Beteg a világunk. Nemcsak a koronavírus következtében kitört világjárványra gondolok, hanem civilizációnk általános állapotára is. A koronajárvány globális jelensége egyértelm...
2020-04-03 08:32:24
Koronavírus - Novák Katalin: a kormány a járvány idején is segíti a beteg gyermekeket nevelő családokat
... szabályok felülvizsgálatára, hogy őket is ki tudják szolgálni, például meghatározott időben, illetve ételadagokkal.
Kitért arra is, a Testnevelési Egyetem bevonásával edzők és testnevelési tanárok számára képzési programot indítanak, hogy a diabéteszes gyerekek számára is megfelelő sportolási lehetőséget tudjanak adni, egyebek mellett azért, hogy ne mentsék fel őket tornaórán...
2020-04-01 17:42:50
Jobbik: Nat helyett oktatásmodernizációra van szükség
... formájában nem szabad bevezetni, mert nem oldja meg a magyar oktatás legfontosabb és legsúlyosabb problémáit, sőt a digitális távoktatás megfelelő előkészítés nélküli bevezetése miatt mind a tanárok, mind a diákok, mind a szülők többletterhekkel kénytelenek szembesülni.
Először Orbán Viktor miniszterelnök "fenyegette meg a tanárokat azzal, hogy fizetés nélküli szabadságra kül...
2020-03-26 10:43:48
Koronavírus - A pedagógus-szakszervezetek felfüggesztik a sztrájktárgyalásokat
... határozottan az oktatási intézmények mielőbbi bezárása mellett.
Kiemelték: a pedagógusok minden tudásukat arra használják, hogy működtessék az oktatásban elrendelt új munkarendet. A tanárok kreativitását mutatja, hogy a közösségi oldalakon egymást segítő csoportok alakulnak, módszereket osztanak meg, hiszen egyik napról a másikra kell felkészülniük a digitális oktatásra. A tá...
2020-03-18 11:51:25
Emmi: az aláírásgyűjtések nem a Nat-ról szólnak, az ellenzék ideológiai alapon osztja fel a köznevelés rendszer
... 2012-eshez képest 10 százalékról 20 százalékra növelte a szabadon felhasználható órakeretet, csökkentette a tananyag mennyiségét, a tanulók óraterhelését, és ezzel párhuzamosan mérsékli a tanárok által ellátandó órák számát.
Ténykérdés - írta az Emmi -, hogy a felsőoktatásba felvételizők között nőtt a pedagógusképzésre jelentkezők aránya.
A módosított Nat a kért szemlé...
2020-02-28 14:32:39
Ismét nemzetközi hírű kutatókkal találkozhatnak a Szegedi Tudós Akadémia növendékei
... juttatás biztosításával.
A hazai és nemzetközi mentorok részvételével zajló program már hatodik éve sikerrel működik, a kezdeményezéshez országszerte 12 bázisiskola csatlakozott, ahol a tanárok napi munkájukon felül foglalkoznak a tehetséges diákok kiválasztásával és folyamatos fejlesztésével, a nekik szóló helyi programok szervezésével. A kezdeményezés részeként Szegeden és ...
2019-11-30 12:11:20
1 2 3 .........29 30 .....44 45 ....57 58 59 
Címkék: Mocsai Lajos, Tomáš Halík, Novák Katalin, Szegedi Tudós Akadémia, Bács Zoltánt, Debreceni Egyetem, Aleksandar Vucic, Ungár Péter, Károly Egyetem Filozófiai, Vallástudományi Intézetének, Testnevelési Egyetem, Először Orbán Viktor, balkáni országok, legtöbb fertőzött, összlakossághoz képest, szakképzésben oktatók, gyógypedagógusok helyzetén, járvány idején, beteg gyermekeket, ellenzék ideológiai, köznevelés rendszer, egyetemeken divattá, felsőoktatási vezetőkkel, testnevelő tanárok, szerdai tisztújító, bizonyos szakmákban, kellő erkölcsi, azonosított fertőzöttek, törvényi rendelkezések, azonos munkakörben, mostani átállással, átlagot meghaladó, kezdő tanárok, frissen végzett, állami szektorban, prágai Károly, napokban publikált, koronavírus következtében, koronajárvány globális, diabéteszes gyerekek, magyar oktatás, digitális távoktatás, szülők többletterhekkel, tanárokat azzal, oktatási intézmények, pedagógusok minden, oktatásban elrendelt, tanárok kreativitását, közösségi oldalakon,
© 2013 TVN.HU Kft.