Belépés
húsvét 6. hét szombat 05.23
... hirdeti a Szentírás nyomán, hogy Jézus a Megváltó.
Pál apostol egy ideig a szíriai Antióchiában tartózkodott, majd sorra bejárta a galaták földjét és Frígiát, lelket öntve valamennyi tanítványba.
Eközben egy Apolló nevű alexandriai származású zsidó érkezett Efezusba. Ékesszóló és az írásokban igen jártas ember volt. Már kapott valami oktatást az Úr tanításáról. Buzgón és...
2020-05-22 23:13:44
húsvét 6. hét szombat 06.01
... a Szentírás nyomán, hogy Jézus a Megváltó.
Pál apostol egy ideig a szíriai Antióchiában tartózkodott, majd sorra bejárta a galaták földjét és Frígiát, lelket öntve valamennyi tanítványba.
Eközben egy Apolló nevű alexandriai származású zsidó érkezett Efezusba. Ékesszóló és az írásokban igen jártas ember volt. Már kapott valami oktatást az Úr tanításáról. Buzgón és helyes...
2019-06-01 09:47:15
Atyám dicsősége
... rajtunk keresztül a világnak. Ha egy szőlőskertben vagy egy szőlőtőn sok gyümölcs terem, a tulajdonosa elismerést érdemel, mivel ez az ő szakértelméről és gondoskodásáról beszél. Az olyan tanítványban, aki sok gyümölcsöt terem, az Atya megdicsőül. Emberek és angyalok előtt Isten kegyelmének és hatalmának a bizonyítékául szolgál; Isten dicsősége átragyog rajta.
Erre gondol Pét...
2017-05-27 14:02:18
Ismeritek a hegedűtanár című filmet?
... do re mi ti do re ti szo-val, nem értem, mi történt ma énvelem, arcom furc...
2017-04-01 17:33:21
Eltemették Békés András rendezőt
... elszaladnak, megpróbálják megtörni, elhallgattatni, megsemmisíteni: nem tudván, e személyiség elpusztíthatatlanul átragyog minden munkán, legyen az sikerült, vagy sikerületlen, tovább él a tanítványban, járjon az az ösvényen, vagy mellette".
Békés András Debrecenben született 1927. március 23-án. A Színművészeti Főiskolán 1949-ben végzett, majd a Nemzeti Színházhoz szerződött...
2015-10-06 18:03:39
Még mindig nem késő...
... magatartásáról szól Isten beszédeivel kapcsolatban.

A jó tanító úgy adja át, amit tud, hogy felkelti az érdeklődést a hallgatóban, utána pedig figyelemmel kíséri a tudás hatását a tanítványban. Ez a mérőzsinór.

Ha elmarad a változás, hatástalan volt a tanítás, megbukott a tanító, le kell cserélni posztjáról. amíg maga is meg nem tanulja, amit tanít.
|...
2015-05-31 07:39:47
Alexander technika: a test pszichoanalízise
... az emberek többsége észre sem veszi, mert annyira megszokta már. Hacsaknem már jelez a fájdalom. Mikor az Alexander tanár megmutatja, milyen is anélkül mozogni, akkor tudatosodik a tanítványban, miféle ,,állandó vendége" is van.

Elengedés megtanulása

Egy dolog felismerni és egy másik, kezdeni valamit a feszültséggel. A tanár utasításokkal és irány...
2013-10-18 11:46:01
szeretettel
... befogadni őt.

Amikor egy tanítvány teljes bizalommal leborul a mestere lábai elé, történik valami, ami a szemnek láthatatlan marad. Az energia kiáramlik a mesterből, és behatol a tanítványba. Valami láthatatlan történik ott. Ha rájössz arra, hogy ezt te is észreveheted, láthatod, akkor megfigyelheted, ahogyan a mester aurája, szivárványa beléömlik a tanítványéba.
|...
2013-10-13 13:03:23
Alexander technika:
... az emberek többsége észre sem veszi, mert annyira megszokta már. Hacsaknem már jelez a fájdalom. Mikor az Alexander tanár megmutatja, milyen is anélkül mozogni, akkor tudatosodik a tanítványban, miféle ,,állandó vendége" is van.

Elengedés megtanulása

Egy dolog felismerni és egy másik, kezdeni valamit a feszültséggel. A tanár utasításokkal és iránya...
2013-09-12 11:46:39
Magyarországon születtem
... megkeresném

A helyet,honnan elindultam,végül megtalálnám,
Tudom az csak az enyém,másét ne kívánnám
Hol a faluban a tanító egy kicsiny iskolában
Tudóst,költőt,színészt lát minden tanítványban

Magyarországon születtem,magyar ember lettem,3x
Magyarországon születtem,magyarnak,magyarnak születtem

Mert...

/Kormorán : Magya...
2009-07-03 13:19:14
1 2 
Címkék: Eltemették Békés András, Békés András Debrecenben, Színművészeti Főiskolán, Nemzeti Színházhoz, hegedűtanár című, test pszichoanalízise, szíriai Antióchiában, galaták földjét, írásokban igen, szőlőskertben vagy, tulajdonosa elismerést, olyan tanítványban, bizonyítékául szolgál, tudás hatását, emberek többsége, dolog felismerni, tanár utasításokkal, tanítvány teljes, mestere lábai, szemnek láthatatlan, energia kiáramlik, mester aurája, kicsiny iskolában, pszichoanalízise, gondoskodásáról, magyarországon, magatartásáról, megsemmisíteni, szakértelméről, megfigyelheted, elhallgattatni, feszültséggel, színművészeti, utasításokkal, bizonyítékául, szőlőskertben, tanítványban, tartózkodott, tanítványéba, megpróbálják, észreveheted, antióchiában, sikerületlen, kapcsolatban, tanításáról, tanítványba, beszédeivel, hegedűtanár, megtanulása, alexandriai, szivárványa, láthatatlan, debrecenben, tudatosodik, elszaladnak, kegyelmének, megtalálnám, megkeresném, figyelemmel, tulajdonosa, személyiség, szeretettel, érdeklődést,
© 2013 TVN.HU Kft.