Belépés
Orbán lista
... foglalkoztatás ellen hat.
38. Harmadára, azaz 9 hónapról 3 hónapra csökkentették a munkanélküli ellátás összegét
39. felszámolták a szakszervezetek jogosítványait.
40. A tankötelezettség felső korhatárának leszállítása miatt képzetlen fiatalok tömegesen jelennek meg az amúgy is zsugorodó munkaerőpiacon
41. ,,unortodox" gazdaságpolitika.
42. A ta...
2020-07-25 16:16:51
Vádat emeltek a szülők ellen, mert nem járatták iskolába gyereküket
... felhívásai nem értek célt a szülőknél, akik magatartásukkal súlyosan veszélyeztették a kislányt.
A gyermeket a gyámhatóság már 2014-ben védelembe vette, de ez sem volt elegendő a tankötelezettség teljesítésének biztosításához - tette hozzá a főügyész-helyettes.
A Füzesabonyi Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja a szülőket, és felfüggesztett bö...
2020-07-15 11:56:18
Krónika 6. rész (azonnali kérdések)
... amikor sokmilliárdos adóssága van a kórházaknak, ahonnan 971 orvos hiányzik. Arra is választ várt, miért rekesztik ki a szegény sorsú diákokat az oktatási rendszerből például a tankötelezettségi korhatár leszállításával, tandíjakkal és a szakképzés rendszerének "tönkretételével".
A miniszterelnök a koronavírus ügyében azt felelte: még nincs ilyen fertőzés Magyarországon, de n...
2020-03-02 15:13:03
OH: mintegy tízezer gyerek felmentését kérték az iskolakezdés alól
...
Emlékeztettek: január 31-éig kérelmezhették a szülők a augusztus 31-éig hatodik évüket betöltő gyermekük esetében a tankötelezettség kezdési időpontjának módosítását.
Az eljárás legfőbb célja az, hogy kiszűrjék a gyermek szempontjából hátrányos és indokolatlan felmentéseket - mutattak rá.
Ismertették: a hivatalhoz eddig 9941 kérelem érkezett be, amelyeknek a feldo...
2020-02-03 15:52:15
OH: rendben, fennakadások nélkül zajlik az iskolai felmentési kérelmek feldolgozása
...
Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint a legfőbb cél az, hogy kiszűrjék a gyermek szempontjából hátrányos és indokolatlan felmentéseket. Azok a szülők, akiknek gyermeke tanköteles korú, de szeretnének egy év halasztást kérni a beiskolázás alól, még 2020. január 31-ig adhatják be kérelmüket az Oktatási Hivatal honlapján olvashatók szerint (https://www.oktatas.hu/hivatal/tan...
2020-01-28 17:02:17
Ombudsman: nem megfelelően biztosított a kórházban kezelt gyerekek oktatása
... eleve visszás helyzeten nem segít a 2019. szeptember 1-jétől hatályos minisztériumi rendelet kiforratlan szabályozása sem. Eszerint a tanuló egyéni munkarend keretében teljesíti tankötelezettségét, ha szakorvosi vélemény alapján részesül tartós gyógykezelésben.
Kozma Ákos ajánlásában kezdeményezte, hogy a szaktárca vizsgálja felül a tartósan kórházban gyógykezelt gyermekek ok...
2019-12-03 11:51:44
Törvényalkotási bizottság: január 31-ig meghosszabbíthatják a tankötelezettség alóli felmentési kérelem beadási
... kívül helyező rendelkezésekről szóló törvényjavaslathoz Salacz László (Fidesz) szóbeli módosító indítványt kezdeményezett, miszerint aki felmentést kér a 2020/2021-es tanévre a tankötelezettség alól, az kérelmét január 31-ig nyújthatja be az engedélyező szervhez.
A módosítást a bizottság jóváhagyta.
Arató Gergely (DK) a vitában üdvözölte, az alternatív iskolákat érintő k...
2019-11-28 21:53:49
Dúró Dóra: tizenhét éves korig tartson a tankötelezettség
... amikor piacképes szakmát tud szerezni egy fiatal. Ezt követően a továbbtanulás minden egyes fiatal és család saját döntése kell, hogy legyen - tette hozzá.
Úgy fogalmazott: a tankötelezettségről folytatott "álvita" helyett érdemi megoldásra van szükség az oktatásban a lemorzsolódás visszaszorítása és a felzárkóztatás hatékonnyá tétele érdekében. Ugyanis a Fidesz által bevezet...
2019-11-23 15:51:49
Krónika 14. rész (szakképzés, jogharmonizációs csomag)
... sikerült érdemben csökkenteni a korai, végzettség nélküli iskolaelhagyást, az új törvényjavaslatban szereplő dobbantóprogram viszont hatékonyabb lesz.

Államtitkár: a tankötelezettség ügyében nem a kor, hanem a végzettség számít


Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára az ellenzéki felszólalásokra reagálva úgy értékel...
2019-11-20 21:33:02
Krónika 1. rész (napirend előtt: gyermekek, önkormányzatok, közoktatás, külpolitika)
... mondta. Bírálta a szakképzés átalakítását, az abban dolgozók közalkalmazotti státusának megszüntetését, az alternatív iskolák ellehetetlenítést, illetve hogy nem állítják vissza a tankötelezettség 18 éves korhatárát.
Rétvári Bence válaszában arra hívta fel a figyelmet, hogy a képviselő a szocialista kormányok államtitkáraként "nyakig benne volt" abban, hogy elvettek a pedagóg...
2019-11-19 11:11:17
1 2 3 .......26 27 ....39 40 ...51 52 53 
Címkék: Dúró Dóra, Füzesabonyi Járási Ügyészség, Oktatási Hivatal, Kozma Ákos, Salacz László, Arató Gergely, Schanda Tamás, Technológiai Minisztérium, Rétvári Bence, szülők ellen, iskolakezdés alól, iskolai felmentési, kórházban kezelt, tankötelezettség alóli, munkanélküli ellátás, szakszervezetek jogosítványait, tankötelezettség teljesítésének, szegény sorsú, oktatási rendszerből, tankötelezettségi korhatár, szakképzés rendszerének, koronavírus ügyében, augusztus 31-éig, tankötelezettség kezdési, eljárás legfőbb, gyermek szempontjából, hivatalhoz eddig, beiskolázás alól, tanuló egyéni, szaktárca vizsgálja, tartósan kórházban, tankötelezettség alól, kérelmét január, engedélyező szervhez, bizottság jóváhagyta, vitában üdvözölte, alternatív iskolákat, továbbtanulás minden, lemorzsolódás visszaszorítása, felzárkóztatás hatékonnyá, tankötelezettség ügyében, végzettség számít, ellenzéki felszólalásokra, szakképzés átalakítását, abban dolgozók, alternatív iskolák, szocialista kormányok, rendelkezésekről,
© 2013 TVN.HU Kft.