Belépés
Sztamen Grigorov születésének 142.
... mellett például a tuberkulózis ellen is.
Ez utóbbi kór érdekelte legjobban, évtizedeken át dolgozott gyógymódján, melynek hatékonyságát egy oltóanyagról szóló kísérletről írt tanulmányában bizonyította.
Érdekesség, hogy Sztamen Grigorov nem csak október 27-én született, hanem ezen a napon is hunyt el: pontosan 67. születésnapján érte a halál, Szófiában.
Ma Grigorov ...
2020-10-27 13:12:30
Amit mikróban nem szabad melegíteni
... ily módon melegszendvicset. Rosszul teszik, ezek a termékek ugyanis olyan hozzáadott anyagokat, például tartósítószereket tartalmaznak, melyek, mint azt Pie, Spahis és Seillan közös tanulmányában írja, a mikrózás hatására kémiai átalakuláson mehetnek át, és ezáltal még károsabbak lehetnek a szervezet számára, mint egyébként.

Burgonya és rizs
Legyen bár burgonyapüré...
2020-10-24 12:55:51
Koronavírus - Kutatók feltárták a SARS-CoV-2 evolúciós történetét
...
A kínai, európai és amerikai kutatókból álló tudóscsoport a Nature Microbiology folyóiratban közzétett tanulmányában úgy véli, hogy a Covid-19 betegséget okozó vírus egyik legközelebbi ismert őse 40-70 éve bukkanhatott fel denevérekben, és már egy jó ideje készen állt arra, hogy emberre is átterjedjen.
A kutatók szerint ez újólag megkérdőjelezi azokat az összeesküvés-el...
2020-07-29 21:14:21
Koronavírus - Fitch: a feltörekvő térség bankosztályzatainak többsége negatív, Közép-Európa erős helyzetben
... stabil és támogató működési környezetre. A tulajdonosi támogatás alapján meghatározott banki besorolások zömének kilátása ebben a térségben továbbra is stabil - áll a Fitch csütörtöki tanulmányában.
A cég szerint a koronavírus-járványból eredő jelentős gazdasági sokkot ez a régió sem kerülheti el: a Fitch Ratings jelenlegi előrejelzése szerint az országcsoport hazai össztermé...
2020-07-09 21:12:43
A brit kormány áfacsökkentéssel és ártámogatással segíti a vendéglátó ágazat újraindulását
... sem rendelni, sem fogyasztani.
Az egyik tekintélyes londoni gazdasági-pénzügyi elemzőműhely, a Centre for Economics and Business Research (CEBR) a szombati nyitás elé időzített tanulmányában közölte: számításai szerint ez azt jelenti, hogy a brit pubok nyereségessége a szokásosnál több mint 75 százalékkal alacsonyabb lesz mindaddig, amíg e korlátozások érvényben maradnak....
2020-07-08 17:52:25
Világító lélek volt
... festményei és
fából készített kisplasztikái az olvasók és
érdeklődök tisztánlátásához , spirituális
gazdagodásához járultak hozzá .
Hamvas Béláról írt egyik tanulmányában olvasható :
" A csak az anyagi létre való összpontosítás
egyenlő a fokozatos megsemmisülésével ,
kiüresedéssel , spirituális degradálódással ,
leépüléssel " ....
2020-07-01 20:48:38
Koronavírus - Londoni elemzők: várhatóan százmilliókat költenek az angolok a pubokban az első hétvégén
... március vége óta nem fogadhatnak vendégeket.
Az egyik tekintélyes londoni gazdasági-pénzügyi elemzőműhely, a Centre for Economics and Business Research (CEBR) hétfőn bemutatott tanulmányában üzleti felméréseket idézve azt valószínűsíti, hogy a nyitás utáni első héten a felnőtt lakosság 35 százaléka felkeresi kedvenc pubját, és jelentős hányaduk már az első hétvégén megteszi e...
2020-06-29 17:02:33
Koronavírus - A brit háztartások szokásos fogyasztásának csaknem negyede vált lehetetlenné a járvány miatt
... megfékezését célzó korlátozó intézkedések várhatóan egész Európában szinte példátlan fogyasztási kieséssel járnak.
A Moody's Investors Service Londonban bemutatott legutóbbi tanulmányában arra a következtetésre jutott, hogy a korlátozások miatt az európai háztartások fogyasztásának harmada végleg elveszhet vagy későbbre tolódhat.
A nemzetközi hitelminősítő számításai sze...
2020-06-11 20:34:08
Már láthatók a XVIII. Táblaképfestészeti Biennálé alkotásai
... helyszínen láthatja. A helyzet azonban nem új keletű, Walter Benjamin német filozófus már a 20. század első felében írt arról A műalkotás a technikai reprodukálhatóság korában című tanulmányában, hogy miként alakítja át a művészetet és annak befogadását a technika fejlődése.
A Táblaképfestészeti Biennálé mindig is a kortárs művészet ünnepe volt. A tárlat stilárisan és gondola...
2020-06-08 17:42:55
Brexit - Nissan: fenntarthatatlanná válna a brit jelenlét, ha nincs megállapodás az EU-val
... elemzők most már a megállapodás elmaradását tartják a legvalószínűbb forgatókönyvnek.
Az Eurasia Group globális politikai-gazdasági kockázatelemző csoport londoni kutatóműhelye új tanulmányában közölte: alapeseti előrejelzése immár az, hogy az átmeneti időszak végéig nem lesz egyezség London és az unió között a szabadkereskedelmi feltételekről.
A cég elemzői a megállapo...
2020-06-03 12:21:51
1 2 3 ....................67 68 ...........101 102 ...........134 135 136 
Címkék: Sztamen Grigorov, Táblaképfestészeti Biennálé, Nature Microbiology, Fitch Ratings, Business Research, Hamvas Béláról, Investors Service Londonban, Walter Benjamin, Eurasia Group, feltörekvő térség, brit kormány, vendéglátó ágazat, első hétvégén, brit háztartások, járvány miatt, brit jelenlét, tuberkulózis ellen, oltóanyagról szóló, termékek ugyanis, mikrózás hatására, szervezet számára, kutatók szerint, tulajdonosi támogatás, térségben továbbra, országcsoport hazai, egyik tekintélyes, szombati nyitás, brit pubok, szokásosnál több, anyagi létre, fokozatos megsemmisülésével, nyitás utáni, felnőtt lakosság, következtetésre jutott, korlátozások miatt, európai háztartások, nemzetközi hitelminősítő, helyzet azonban, technikai reprodukálhatóság, technika fejlődése, kortárs művészet, tárlat stilárisan, megállapodás elmaradását, legvalószínűbb forgatókönyvnek, átmeneti időszak, unió között, tisztánlátásához, áfacsökkentéssel, melegszendvicset, degradálódással, forgatókönyvnek, következtetésre,
© 2013 TVN.HU Kft.