A mézeskalácsot a legtöbben karácsonykor készítik, ám húsvétkor is bátran süthetsz egy adaggal, csak a formára vigyázz. Fenyő, kisharang és csillag helyett süss tojás alakú süteményeket, és az igazi hímes tojáshoz hasonlóan díszítsd ki a tetejét ehető festékany...
Ha húsvéti nyúl, akkor répatorta. A finom édességtől sokan ódzkodnak, pedig a jól elkészített répatorta isteni, és a hiedelemmel ellentétben nincs répa íze. Próbáld ki te is, és lepd meg a locsolókat egy marcipánzöldséggel díszített szelettel.
A kuglóf az egyik legegyszerűbb, ugyanakkor legmutatósabb sütemény. Csak öntsd a tésztát a kuglófformába, süsd meg és szórd meg alaposan porcukorral. Ha ennél különlegesebbet szeretnél, vedd a nyers tésztát kétfelé, az egyikbe keverj kakaót, majd felváltva rétegezd ...