|
|
|
Erdélyi babpüré
Hozzávalók:
Elkészítés:
Ahány személyre készítjük, annyiszor 6 dkg tarkababot beáztatunk. Az áztató levet kiöntjük, és kevés vízben provanszi fűszerkeverékkel, babérlevéllel puhára főzzük. Ekkor mixerrel pürét csinálunk belőle. Azután ízesítjük ismét: fokhagymával, őrölt köménnyel, sóval. Kevés olajban ropogósra sütött hagymakarik... |
2015-05-11 21:31:18 |
|
|
|
|
|
|
... össze dolgoztuk akkor utána közepes vastagságúra kinyújtsuk a tésztát. Aztán lisztel meg szórjuk a tésztát mind két oldalát és egy picit hagyjuk állni. Addig egy lábasba fel öntjük a tarkababot vízzel úgy hogy el lepje utána hozzáadjuk a babérlevelet, fokhagymát, és a füstölt szalonnát. Közepes lángon hagyjuk főni és ha kész van le szűrjük a vizet róla. Ezután lehet kezdeni ki sza... |
|
2015-03-11 09:50:00 |
|
|
|
|
|
|
Nyári bableves
Hozzávalók:
tarkabab
babérlevél
fokhagyma
tejföl
liszt
só
Elkészítés:
A tarkababot sós vízben feltesszük főni 2-3 babérlevéllel, 2-3 gerezd fokhagymával. Ha a bab puha, egy pohár tejfölben elkeverünk 1 evőkanál lisztet, ezzel a levest behabarjuk. Lehet még 8-10 szem aszalt... |
2014-07-24 22:41:02 |
|
|
|
|
|
|
...
A raktárban a többi között lencsét, tarkababot, sárgaborsót, árpát, szezámmagot, aszalt gyümölcsöket, mákot találtak a Nébih kiemelt ügyek igazgatóságának szakemberei. Az élelmiszerek a világ különböző pontjairól, például Kínából, Ukrajnából, Etiópiából, Törökországból, Bolíviából, Vietnamból, az Amerikai Egyesült Államokból, Grúziából származtak. A termékek túlnyomó részének... |
|
2013-10-21 12:53:19 |
|
|
|
|
|
|
...0,5 kg tarkababot, este beáztatom,
1 doboz (kb. 2,5 dl) paradicsompüré
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 pohár víz (1-2 dl)
1-2 ek. olaj, vagy kókuszzsír
1 kk. só
1 kk. pirospaprika
1 kk. borsikafű
1 kk. oregánó
1 kk. bazsalikom
1 kk. méz, ez el is maradhat.
A babot sós vízben megfőzőm, mikor megfő... |
|
2013-10-17 23:11:20 |
|
|
|
|
|
|
... alapanyagokból dolgozik, amelyeket a kereslet diktálta irgalmatlan tempó miatt előre szeletelve szereztek be. Sajnálkozott, hogy a lecsóhoz nem tudott igazi magyar paprikát, a sólethez pedig tarkababot találni az amerikai piacon, de hangsúlyozta, hogy mindent elkövetett az eredetihez legközelebb álló ízhatás kedvéért.
A washingtoni magyar ízoffenzíva több fronton zajlik. Kiss... |
2013-07-03 18:32:39 |
|
|
|
|
|
|
... vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma. Ízlés szerint só, 2-3 babérlevél, őrölt fekete bors.
A rántáshoz 1 fakanál sertészsír, 2 kanál liszt, fűszerpaprika. A tálaláshoz ecet.
A tarkababot és a bőrkét előző este beáztatjuk. Másnap mindkettőt leveses fazékba szedjük, és bőséges vízben feltesszük főni. Ízesítjük paprikával, vöröshagymával, fokhagymával. Beledobjuk a babérlevele... |
2011-12-04 06:31:06 |
|
|
|
|
|
|
... Gergely. - Mert bizony éhesek vagyunk. Az utunk nem éppen sietős.
A cigánynép körülrajozta őket. Minden asszony jövendőt akart mondani. Némelyik már oda is guggolt, és rázta a tarkababot a rostában.
- Kérlek, rezzentsd szét őket - mondta Gergely a vajdának. - Semmi kedvünk nincs arra, hogy jövendöltessünk.
A vajda fölemelte a botját, s rákurjantott... |
2011-10-23 12:27:00 |
|
|
|
|
|
|
... vegyes leveszöldség, 2 dl tejföl, 1 evőkanál finomliszt, 1 csokor friss tárkony, 2 gerezd fokhagyma a csipetkéhez, 1 tojás és annyi liszt, amennyit felvesz.
A füstölt csülköt és a tarkababot előző nap külön-külön annyi vízbe áztatjuk, amennyi bőven ellepi. Másnap az áztatóvizet leöntjük, és a csülköt a 24 cm átmérőjű AMC-fazékba helyezzük. Melléöntjük a babot, és ráöntünk két... |
2011-10-03 19:59:37 |
|
|
|
|
|
|
... felesleges lét elforralom.
Babos hús római tálban
Ezt az ételt vendégségben ettem és nagyon finom volt, igaz, nem annyira könnyed a bab miatt. Ha ez valakit zavarna, a tarkababot nyugodtan helyettesítse zöldbabbal, csak ilyenkor a húsos ragut érdemes félig puhára párolva a római tálba tenni és ekkor hozzáadni a zöldségeket.
50 dkg marhalábszár vag... |
2011-07-08 17:19:28 |
|
|
|
|