Belépés
Megfeleltek az előírásoknak a Nébih által ellenőrzött banánok
...
A közlemény szerint a szakemberek a banáncsúcson és a gyümölcs húsában egyaránt elvégezték a penészvizsgálatot, továbbá banánonként több mint 350 növényvédőszer-maradék esetleges jelenlétét is mérték. A banánok mindkét vizsgálati irány esetében megfeleltek az előírásoknak.
Hozzátették: a 3 bioként árusított gyümölcsnél nem volt kimutatható növényvédőszer-maradék. A többi...
2019-04-26 09:11:12
Rendhagyó esélyegyenlőségi kiállítás nyílt a Szegedi Tudományegyetemen
...
Az interjúkötet 25 fogyatékkal élő tehetséges ember sorsát, próbatételeit és sikereit mutatja be. A kiadvány támogatója és alkotói a kötet tartalmát felnagyították, így annak anyaga óriás méretben látható a tárlaton. A szervezők üzenetértékűnek tekintik a helyszínválasztást is, mint kiemelték, a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központja az érté...
2019-04-25 12:19:16
A Tolkien-hagyaték kezelői elzárkóznak az íróról szóló új életrajzi filmtől
...
A finn Dome Karukoski rendezte Tolkien című film, amely májusban érkezik az észak-amerikai mozikba, azokat az éveket mutatja be, amikor az árván maradt Tolkien barátokra, szerelemre és művészi inspirációra lel egy csapatnyi kiközösített fiatal körében az iskolában.
A Nicholas Hoult és Lily Collins főszereplésével készült film elmeséli Tolkien (1892-1973) első világháború...
2019-04-23 15:01:23
Szent István Rádió - Nagyszombat
Nagyszombaton az Egyház Krisztus szenvedéséről és haláláról elmélkedik a szentsír előtt időzve. Az esti vigília-szertartással veszi kezdetét a Katolikus Egyház legfontosabb ünnepe, a húsvét, amely a kereszténység legnagyobb örömhírét hirdeti: Jézus Krisztus feltámadt a halálból és mindenkit meghív az örök életre.
..................
2019-04-21 20:33:59
Nagyszombat és húsvéti vigília
...2019. április 20., szombat | 12:00
Nagyszombaton az Egyház Krisztus szenvedéséről és haláláról elmélkedik a szentsír előtt időzve. Az esti vigília-szertartással kezdődik a húsvét, amely a kereszténység legnagyobb örömhírét hirdeti: Jézus Krisztus feltámadt a halálból és mindenkit meghív az örök életre.
..............
2019-04-20 16:30:41
Nagycsütörtök, az utolsó vacsora miséje 04.18
... vacsorát Jézus nem családi körben fogyasztja el, hanem új családja, új közössége, a tizenkét apostol körében. A kenyér és a bor felett elmondott áldás része volt a lakomának, de Jézus új tartalmat ad ennek. A kenyeret saját testeként, a bort pedig saját véreként adja az apostoloknak. Újszerű az is, hogy parancsa, rendelkezése szerint cselekedetét ismételjék meg a jövőben is, de ne...
2019-04-18 15:35:30
Izraelbe kerülhetnek a svájci trezorokban elzárt Kafka-kéziratok
...
Az egyelőre ismeretlen tartalmú írások új fényt deríthetnek a világirodalom egyik legrejtélyesebb alakjára, a Prágában élt német anyanyelvű zsidó íróra, akinek kulturális örökségére Németország és Izrael is igényt tart. Szakértők szerint a szövegek tartalmazhatják Kafka több, az író halála után befejezetlenül megjelent művének befejezését is.
Az izraeli legfelsőbb bírós...
2019-04-17 21:27:57
Légy szabad és légy boldog
Légy szabad és légy boldog


Álmaidat támaszd alá érvekkel mert csak így tudod elérni és megvalósítani. Nem kötelez senki az életben, hogy tanulj, mikor szükséged van reá, magadtól fogod elkezdeni ezt.
Ohajaid, államid kitűzésénél v...
2019-04-15 09:26:29
Dióhéjban a keresztútjárásról
Képen: Lebó Ferenc: Veronika kendőt nyújt Jézusnak (A győri keresztút hatodik stációja)
.............
A liturgiában gyakran jelenítjük meg Jézus életét mintegy utánozva a szertartások során. Ennek egyik legkifejezőbb példája a keresztút.
A liturgikus szimbólumértelmezés gyakori módszer...
2019-04-14 17:10:38
Útravaló – 2019. április 12.
Képen: Szent István vértanú temploma
...........
Szent István vértanú temploma áll előttünk, amelynek apszismozaikján a kereszt fölött Krisztus arcát látjuk. Miközben egyre közelebb kerülünk a szent napokhoz, fontos úgy előkészítenünk azokat, hogy legyen időnk és alkalmunk az év...
2019-04-12 07:22:30
1 2 3 ..................443 444 .........664 665 .........885 886 887 
Címkék: Szegedi Tudományegyetemen, Szent István Rádió, Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi, Információs Központja, Dome Karukoski, Nicholas Hoult, Lily Collins, Egyház Krisztus, Katolikus Egyház, Jézus Krisztus, Lebó Ferenc, Szent István, íróról szóló, utolsó vacsora, svájci trezorokban, közlemény szerint, gyümölcs húsában, banánok mindkét, kiadvány támogatója, kötet tartalmát, szervezők üzenetértékűnek, finn Dome, észak-amerikai mozikba, éveket mutatja, árván maradt, csapatnyi kiközösített, szentsír előtt, kereszténység legnagyobb, örök életre, tizenkét apostol, kenyeret saját, bort pedig, egyelőre ismeretlen, világirodalom egyik, szövegek tartalmazhatják, izraeli legfelsőbb, győri keresztút, liturgiában gyakran, szertartások során, kereszt fölött, szent napokhoz, esélyegyenlőségi, üzenetértékűnek, főszereplésével, tudományegyetem, tartalmazhatják, legrejtélyesebb, apszismozaikján, növényvédőszer, befejezetlenül, előkészítenünk, felnagyították, világirodalom, kereszténység, szertartással,
© 2013 TVN.HU Kft.