Belépés
Illegális bevándorlás - A németek többsége negatívan vélekedik a menedékkérőkről
... demokráciában kételkedő és a rendpárti tekintélyelvűség felé nyitott, a bevándorlókkal, muszlimokkal, menedékkérőkkel, szintikkel és romákkal kapcsolatban pedig negatív vélekedéseket tartalmazó jobboldali populista beállítottság jelenléte is stabil a német társadalomban.
A lakosság 20 százaléka sorolható a jobboldali populisták közé, 42 százaléknál pedig felismerhetőek az eb...
2019-04-25 11:19:01
Horváth Ildikó: pozitív változást hoztak az egyes népegészségügyi intézkedések
... népegészségügyi termékadó bevezetése látható eredményeket hozott, a gyermekek elhízása megállt. A népegészségügyi termékadó bevezetése is elérte a célját; csökkent az egészségkárosító összetevőket tartalmazó élelmiszerek forgalma.
A Magyar Egészség-gazdaságtani Társaság konferenciáján az államtitkár kiemelte, csökkent a daganatos megbetegedések száma, de ezzel nem lehetünk el...
2019-04-24 20:51:17
A demenciát korai fázisban kiszűrő szoftvert fejlesztenek magyar kutatók
... hanyatlásra jellemző beszédmintázat és a normál beszéd között" - idézi a közlemény Kálmán Jánost, a beszédelemző programot kidolgozó kutatócsoport vezetőjét.
A rögzített beszédet tartalmazó hangfájl alapján a szoftver milliszekundumos pontossággal elvégzi az elemzést, artikulációs és beszédtempót mér, megnézi a szünettípusokat, különféle értékeket számol.
A kutatók a szo...
2019-04-24 20:49:11
MNB-alelnök: korszakváltás a vállalatok finanszírozásában
... volumene így megközelítheti majd a 430 milliárd forintot, egy vállalatcsoportnál a 30 milliárd forintot is elérheti.
Az MNB április végén teszi közzé a program részletes feltételeit tartalmazó terméktájékoztatót és a kibocsátási menetrendet, majd május elejére tervez egy szemináriumot az nkp részleteiről több mint 100 nagyvállalat számára - ismertette az alelnök.
A válla...
2019-04-24 09:11:17
Prosztata gyulladás megelőzése táplálékkal
... zöldségeket. Egyen minél több bogyós gyümölcsöt. Részesítse előnyben a magas rosttartalmú ételeket, mint a hüvelyesek, a diófélék, a magvak.

Egyen rendszeresen omega-3 zsírsavat tartalmazó halat, például vadon fogott lazacot, vagy diót, lenmagot, szezámmagot, chiamagot. Az egészséges zsírok is hasznosak lehetnek, például az avokádóolaj, vagy az olívaolaj. Hasznos lehet ...
2019-04-20 17:43:40
EP-választás - Nyilvántartásba vették az MSZP-Párbeszéd, az LMP és a DK listáját
... összegyűjtötték a listaállításhoz szükséges 20 ezer érvényes ajánlást, az NVB nyilvántartásba vette - sorrendben - az MSZP-Párbeszéd, az LMP és a DK listáját.
Az MSZP-Párbeszéd 48 nevet tartalmazó listáját Tóth Bertalan, az MSZP elnöke és frakcióvezetője vezeti.
Az LMP 28 névből álló listájának élén Vágó Gábor korábbi országgyűlési képviselő szerepel.
A DK 36 nev...
2019-04-19 17:01:37
Nemzetközi portugieserszemlét és borkóstolót rendeznek Pécsen
... brit, lengyel, szerb és magyar szakértők négy kategóriában keresik a champion-díjast: a friss, 2018-as portugieserek, a régebbi évjáratú fajtaborok, a fele résznél több portugiesert tartalmazó házasítások és a különlegességek között.
A fajtaversenyt április 26-án tartják, amikor a nemzetközi zsűri a villányi Bock Borászat konferenciatermében kóstolhatja meg a benevezett borok...
2019-04-19 13:21:26
Cenzúrázták a Leica közösségi oldalát Kínában egy reklámfilm miatt
... próbálják akadályozni.
A videót a kínai internetcenzorok Kínában elérhetetlenné tették, majd pekingi idő szerint csütörtök estére már nem engedélyeztek semmilyen, a Leica nevet tartalmazó bejegyzést közzétenni a kínai Twitternek is nevezett Weibón - írja a SCMP.
A közösségi platform kínai felhasználói pedig a Leica hivatalos Weibo oldalán fejezték ki indulataikat a válla...
2019-04-19 11:31:13
Az Európai Parlament támogatja a határozottabb fellépést az online terrorista tartalmak ellen
... legalább 12 órával a tartalom törlésére felszólító végzés kiadása előtt kapcsolatba kell lépniük a vállalattal.
A tervezet a terrorista bűncselekmények elkövetésére való felhívást tartalmazó szövegekre, képekre, hangfelvételekre vagy videókra - vonatkozik, illetve olyan tartalmakra, amelyek robbanóanyagok, lőfegyverek vagy egyéb fegyverek terrorcélú előállítását és felhasznál...
2019-04-17 21:40:46
Mellékhatások tekintetében . . .
... fájdalomcsillapító recept
anélkül kapható szer reklámja a tévében . Ez ugyan ,
nagyon igaz , csak éppen nem abban a formában , ahogy
a reklám ezt a mondatot - a kemikáliából tartalmazó tablettával
együtt - el akarja nekünk adni . Hiszen a fájdalomcsillapító
csak elnyomja a szervezet jelzését arra , hogy valami baj van ,
és nem a kiváltó o...
2019-04-15 14:05:50
1 2 3 .................842 843 .........1263 1264 .........1683 1684 1685 
Címkék: Horváth Ildikó, Európai Parlament, Magyar Egészség-gazdaságtani Társaság, Kálmán Jánost, Tóth Bertalan, Vágó Gábor, Bock Borászat, németek többsége, egyes népegészségügyi, demenciát korai, vállalatok finanszírozásában, reklámfilm miatt, határozottabb fellépést, online terrorista, rendpárti tekintélyelvűség, német társadalomban, jobboldali populisták, gyermekek elhízása, népegészségügyi termékadó, egészségkárosító összetevőket, államtitkár kiemelte, daganatos megbetegedések, normál beszéd, közlemény Kálmán, beszédelemző programot, rögzített beszédet, szoftver milliszekundumos, program részletes, kibocsátási menetrendet, magas rosttartalmú, egészséges zsírok, listaállításhoz szükséges, régebbi évjáratú, fele résznél, különlegességek között, fajtaversenyt április, nemzetközi zsűri, villányi Bock, benevezett borok, kínai internetcenzorok, kínai Twitternek, közösségi platform, tartalom törlésére, terrorista bűncselekmények, kemikáliából tartalmazó, szervezet jelzését, egészségkárosító,
© 2013 TVN.HU Kft.