Belépés
Fogadjuk a Missziós keresztet - Csíksomlyó
Ünnepélyes Szentmisében fogadjuk a Missziós keresztet, fő celebráns Fr. Urbán Erik ferences tartományfőnök. Fájdalmas rózsafüzér imádkozása
Videó
.............

...................
2019-10-04 17:55:37
Útravaló – 2019. szeptember 22
... örülnének-e, ha egy atya elhozná a szent kenetet? Munkája, megbízhatósága által nyert az Úrnak lelkeket.
Örök fogadalmunk miséjében, jól emlékszem, a mai evangélium hangzott el, és a tartományfőnök azt mondta nekünk: hűségünk növelője és próbája, hogy életünk során egyre nagyobb megbízhatóságot vár el tőlünk a Rend. Összecsengett ez szerzetesi életünk első évével, amikor az e...
2019-09-22 08:21:55
Felavatták Vácott Kornis Gyula piarista szerzetes szobrát
... helyet.
..............
A díszes talapzatra állított egész alakos szobrot Szilvási László piarista tartományfőnök, Kalász Ákos, a váci piarista gimnázium igazgatója, Schmidt Mária, Rétvári Bence, Fördős Attila polgármester, és az alkotó, Juha Richárd leplezte le.
- Rétvári Bence országgyűlés...
2019-09-03 22:25:40
Nyolcvanadik születésnapját ünnepelte Borsos József pálos
Nyolcvanadik születésnapját ünnepelte Borsos József pálos szerzetes 2017 évben
Rendtársuk, Borsos József korábbi tartományfőnök köszöntésére gyűltek össze a Magyar Pálos Rend tagjai Márianosztrán, a Magyarok Nagyasszonya-bazilikában szeptember 21-én.
,,Hálát adok az isteni gondviselésért, hogy ebbe a hatalmas, ember számára beláthatatlan létezésbe engem is beleterv...
2019-08-18 22:33:18
70 éves Farkas István SP - köszöntése
Szilvásy László tartományfőnök személyes élményeken alapuló beszédében kiemelte az ünnepeltnek azt a nyitottságát, párbeszédkészségét, közvetlenségét és mindent átható lendületét, amellyel a fiatalok isten- és egyházképét formálta.
Hitből táplálkozó töretlen lendület - 70 éves Farkas István SP
.............
2019-08-13 22:31:53
Sok hívet vonz a pápai aranyrózsa Csíksomlyóra
... újra és újra kitaposták", annak ellenére, hogy tiltott volt a búcsújárás, és akik megőrizték hitüket annak dacára is, hogy megaláztatásban volt részük - tette hozzá a tartományfőnök.
,,Csíksomlyó üzenete az, hogy tarts ki hitedben. Ez volt a mondanivalója a pápalátogatásnak, és ezt a gondolatot volt a búcsújárás, és akik megőrizték hitükükeann újdacáraola, h...
2019-07-22 21:30:52
Beszélgetés Tete Remis új Verbita tartományfőnökkel
... egyedül
..............
A kőszegi Szent Imre Missziósház kápolnájában 2019. május 1-jén szentmise keretében beiktatták az Isteni Ige Társasága (verbiták) magyarországi rendtartományának új tartományfőnökét, a negyvenéves Tete Remis SVD atyát. Vele beszélgettünk.
- Az 1,3 milliárd lak...
2019-07-01 09:35:05
Elfogták azt a férfit, aki halálosan megfenyegette Burgenland tartományfőnökét
...
A rendőrség beszámolója szerint egy ismeretlen férfi vasárnap telefonon hívta fel Doskozil egyik rokonát, halállal fenyegetve őt, családtagjait és a politikust is.
A tartományfőnök - aki korábban Burgenland rendőrfőnöke volt -, azonnal értesítette a rendőrséget. A telefonhívás adatainak vizsgálata egy 52 éves férfihoz vezetett. A gyanúsítottat stájerországi lakásán a Co...
2019-06-21 10:51:13
Páduai Szent Antal áldozópap és egyháztanító
... hónapot töltött a szigeten. Később csatlakozott a ferences rend egyetemes káptalanjához az Assisi melletti Porciunkulában. Találkozott magával Szent Ferenccel is. Az észak-itáliai tartományfőnök Montepaolo remeteségébe küldte, hogy szemlélődő életet folytasson.
Egy év múlva, pappá szentelésén váratlanul prédikálnia kellett. Minél tovább beszélt a csendes, mindaddig rejtettség...
2019-06-13 23:01:27
Pünkösdi nagy búcsú. 06.08 Csíksomlyó
... Nagysomlyó-hegy közötti nyeregben, ahol ezelőtt egy héttel Ferenc pápai celebrált szentmisét.
A szentmise elején a kegyhely őrzőinek, az erdélyi ferenceseknek nevében Urbán Erik tartományfőnök köszöntötte a zarándokokat. Bevezetőjében Ferenc pápa múlt heti szavait idézte: ,,zarándokolni azt jelenti, hogy mint hívő nép hazatérünk."
Jakubinyi György gyulafeh...
2019-06-08 16:14:36
1 2 3 ...14 15 ..21 22 .27 28 29 
Címkék: Felavatták Vácott Kornis Gyula, Borsos József, Farkas István SP, Beszélgetés Tete Remis, Páduai Szent Antal, Ünnepélyes Szentmisében, Urbán Erik, Szilvási László, Kalász Ákos, Schmidt Mária, Rétvári Bence, Fördős Attila, Juha Richárd, Magyar Pálos Rend, Magyarok Nagyasszonya-bazilikában, Szilvásy László, Szent Imre Missziósház, Isteni Ige Társasága, Tete Remis SVD, Szent Ferenccel, Bevezetőjében Ferenc, Jakubinyi György, pápai aranyrózsa, atya elhozná, szent kenetet, díszes talapzatra, váci piarista, isteni gondviselésért, fiatalok isten-, gondolatot volt, kőszegi Szent, negyvenéves Tete, rendőrség beszámolója, ismeretlen férfi, telefonhívás adatainak, gyanúsítottat stájerországi, ferences rend, észak-itáliai tartományfőnök, héttel Ferenc, szentmise elején, kegyhely őrzőinek, erdélyi ferenceseknek, pápalátogatásnak, tartományfőnökét, megbízhatóságot, megaláztatásban, születésnapját, tartományfőnök, közvetlenségét, megbízhatósága, gondviselésért, porciunkulában, összecsengett, bevezetőjében,
© 2013 TVN.HU Kft.