Belépés
Dsida Jenő Ősz
...

Siratom halálát
A hulló levélnek,
Lassú hervadását
A virágos rétnek.

Siratom halálát
Égő forró könnyel...
...Csicsergő madárdal
Tavaszi virággal
Csak még egyszer jöjj el!

...
2019-09-16 21:03:59
A spanyol király újabb kormányalakítási egyeztetésre hívja a pártokat a jövő hétre
... választásokat tartani" - fejezte ki véleményét a spanyol király újságíróknak még augusztusban a hónapok óta tartó belpolitikai patthelyzetről.
A Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) a tavaszi parlamenti választásokat ugyan megnyerte, de nem szerzett önálló kormányalakításhoz elegendő többségi képviseletet a törvényhozásban.
A pártot vezető Pedro Sánchez, jelenlegi ügyve...
2019-09-12 12:31:35
Gergely istván
... az izzó, sóvár Nap.
Harmatcsepp az égben táncol,
s tudja, bár most máglya lángol,
reggelre új fűhegyre kap.

Hold

Tavaszi éjjelen baktatok,
vigyáznak szikrázó csillagok.
Szikrázó csillagos palástja
sejteti, jön az éj királya.

Csillagok reszketnek hirtelen,
selymes fényt igéző rejt...
2019-09-11 19:00:50
Elemzők: az importált infláció is fékezte a drágulást augusztusban
... azzal, hogy az első hónapokban 4 százalék közelében lehet az infláció, májustól már tartósan 3 százalék alatti inflációra számít.
Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzője szerint a tavaszi hónapokat jellemző gyorsulás után, a nyári hónapokban a bázishatás miatt jött a fogyasztói áremelkedés ütemének lassulása.
A szakember hozzátette, hogy kettősség látszik: a belső keres...
2019-09-10 12:42:21
Illegális bevándorlás - Szakértő: Svédországban megváltozott a közhangulat a bevándorlás kérdésében
...
Mint mondta, a közhangulat megváltozását jelzi, hogy egy tavaszi felmérés szerint a svédek körében 41 százalék azok aránya, akik nem szeretnének több bevándorlót, ez pedig duplája a 2015-ös migrációs válság előtti időszaknak.
Hozzátette: a társadalom közhangulata azonban változott, a kérdés az, hogy ez mennyiben befolyásolja majd a politikai felállást.
Ezzel kapcsol...
2019-09-08 10:01:15
Önkormányzat2019 - Elemző: nem sikerült az ellenzéki összefogást megvalósítani
... főváros, ahol több olyan főpolgármester-jelölt van, aki nem részese az ellenzéki összefogásnak.
Ide tartozik Puzsér Róbert, Berki Krisztián, vagy Thürmer Gyula is - fűzte hozzá.
A...
2019-09-07 21:12:10
Rétvári: 2010 után évről évre bővülnek az oktatásra fordítható források
... jogosultak köre is, a bölcsődés és óvodás korosztályból tízből immár nyolc-kilenc gyermeknek jár gyermekétkeztetés.
Kiterjesztették az ellátás időszakát, így a nyári mellett, a téli, a tavaszi és az őszi szünetben is biztosítják a szociális gyermekétkeztetést - sorolta az államtitkár. Több forrást fordítanak a napi nyersanyag-beszerzésre, továbbá nőtt azon települések száma, ...
2019-09-06 10:01:22
Két év múlva nyílhat meg az Állatkert új bemutató komplexuma
...
A fővállalkozó építési feladatai várhatóan jövő tavaszig tartanak, ezt követően a dekorálás, az oktató és tájékoztató eszközök, a termőtalaj beállítása, a növények és az állatok betelepítése következik. A komplexumot, amely minden korábbinál több élményt és látnivalót fog kínálni, várhatóan 2021-ben adják át a nagyközönségnek - közölte a Fővárosi Állat- és Növénykert csütörtö...
2019-09-05 10:41:34
Rozmaring alkalmazása
Az apró tűlevelekre emlékeztető, friss illatú rozmaring nagyszerű kiegészítője a tavaszi ételeknek, csirkének vagy bárányhúsnak, de nemcsak ezért érdemes rendszeresen fogyasztani: az agyunknak, a hangulatunknak és a testünknek is jót tesz.
..........
A rozmaring a medit...
2019-09-02 17:07:29
Négy bemutatót tart az új évadban a Közép-Európa Táncszínház
... Társulat táncművésze és társkoreográfusa, a szlovák származású Andrej Petrovics érkezik Budapestre, majd januárban a spanyol Gustavo Ramirez, aki ittléte alatt előkészíti az évad negyedik, tavaszi bemutatóját is.
A szlovák származású Anton Lachky tavaly készített koreográfiát a társulat számára. A Special Society című darabot szeptemberben és decemberben Mészáros Máté InSound...
2019-09-02 13:41:34
1 2 3 .............2604 2605 ......3906 3907 .......5207 5208 5209 
Címkék: Dsida Jenő, Közép-Európa Táncszínház, Spanyol Szocialista Munkáspárt, Pedro Sánchez, Németh Dávid, Puzsér Róbert, Berki Krisztián, Thürmer Gyula, Fővárosi Állat-, Andrej Petrovics, Gustavo Ramirez, Anton Lachky, Special Society, Mészáros Máté InSound, spanyol király, jövő hétre, importált infláció, drágulást augusztusban, bevándorlás kérdésében, ellenzéki összefogást, oktatásra fordítható, hulló levélnek, virágos rétnek, tavaszi parlamenti, pártot vezető, égben táncol, első hónapokban, tavaszi hónapokat, nyári hónapokban, bázishatás miatt, fogyasztói áremelkedés, szakember hozzátette, belső keres, közhangulat megváltozását, tavaszi felmérés, svédek körében, 2015-ös migrációs, társadalom közhangulata, politikai felállást, ellenzéki összefogásnak, ellátás időszakát, nyári mellett, őszi szünetben, fővállalkozó építési, termőtalaj beállítása, állatok betelepítése, apró tűlevelekre, tavaszi ételeknek, szlovák származású, spanyol Gustavo, évad negyedik, társulat számára, kormányalakítási, társkoreográfusa,
© 2013 TVN.HU Kft.