Belépés
Átadták a Magyar Teátrum Díjakat a Nemzeti Színházban
... kultúráért felelős államtitkár kiemelte: a kilencedik alkalommal átadott elismerésekkel kitűnő színészek köszönik meg sikereiket a mögöttük állóknak.
Vidnyánszky Attila, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke és a Nemzeti Színház főigazgatója hangsúlyozta: a díjjal azokat a háttérben dolgozó embereket ünneplik, akik nélkül nem volna színház.
Bár a közönség legtöbbször csak a ...
2018-12-10 20:52:09
Továbbra is Vidnyánszky Attila vezeti a Magyar Teátrumi Társaságot
... színházi hellyel gazdagodva.
Elmondta: a közgyűlésen három új tag - a Fórum Színház, a Magyarországi Német Színház és a Budapest Táncszínház - nyert felvételt, így 68-ra bővült a Magyar Teátrumi Társaság tagsága. "A szakma és a magyar kultúra jövőjét is meghatározni tudó érdekképviseleti szerv, és ebből adódóan nagyon komoly a felelősségünk és így is állunk hozzá a munkához" ...
2018-12-10 16:22:00
Megkezdődött a Magyar Teátrumi Társaság közgyűlése
... kultúráért felelős államtitkár az MTT tisztújító közgyűlésén hétfőn Budapesten elmondta: "az elmúlt évtized kellő és átgondolt munkával kitöltve elégséges idő volt ahhoz, hogy a Magyar Teátrumi Társaság ne csak jelenlétét, de súlyát és fontosságát is rögzítse a magyar színházi és kulturális életben".
Az államtitkár, aki a Magyar Teátrumi Társaság alapító tagja, a Magyar Teátr...
2018-12-10 13:51:40
Folytatódik a Pajtaszínház program
... Nemzeti Művelődési Intézet ügyvezetője kiemelte: jövőre az országhatár is megnyílik, hiszen erdélyi kistelepülések közösségei is csatlakozhatnak majd a programhoz.
Szabó Ágnes, a Magyar Teátrumi Társaság alelnöke, a program szakmai koordinátora a mentorálás folyamatáról elmondta, hogy az elmúlt évek gyakorlatai alapján, a jelentkező településekhez az adott megyében működő szí...
2018-10-29 15:02:28
Három évre megújították a POSZT vezetésének mandátumát
... tagjairól, illetve a Felügyelő Bizottság összetételéről.
A taggyűlésen a tulajdonosok képviseletében jelen volt Keszég László, a Magyar Színházi Társaság elnöke, Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára és Vincze Balázs Attila, a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. ügyvezetője.
A döntés értelmében Magyar Attila, a POSZT-ot működtető lelkiismeret furdalás,. ügyve...
2018-10-09 10:31:06
Kerényi Imre halála - Vidnyánszky Attila: nagy kultúrharcos volt
...
Kerényi Imre hosszú, türelemmel viselt betegség után, életének 75. évében családja körében hunyt el. A Nemzeti Színház és a Magyar Teátrumi Társaság nevében Vidnyánszky Attila részvétét fejezte ki a családnak.
Vidnyánszky Attila kiemelte: Kerényi Imre jelentős színházi ember volt, akinek meghatározó előadásai mellet a legnagyobb tette az volt, hogy 1981-ben elsőként vit...
2018-08-11 14:34:38
Megkezdődött a Szarvasi Vízi Színház nyári programja
... kultúrát, és a továbbiakban is közreműködnek a vízi színház sikerében.
A megnyitót követően Marc Camoletti: Leszállás Párizsban című vígjátékát láthatta a közönség.
A Magyar Teátrumi Társaság, a Békéscsabai Jókai Színház és a Szarvasi Cervinus Teátrum által szervezett és augusztus 19-ig tartó rendezvénysorozat alkalmából minden nap lesz előadás a vízi színházban. A Körös...
2018-06-15 23:03:07
POSZT - A legkreatívabb színházakat díjazta a Magyar Teátrumi Társaság
...
A Magyar Teátrumi Társaság pénteki közleménye szerint a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza az év legjobb színházi plakátjáért járó díjat vihette haza, a Fővárosi Nagycirkuszé lett a legjobb nyomtatott kiadvány, a Budapesti Operettszínházé pedig a legjobb színházi weblap.
A Centrál Színházé lett a legjobb videó-trailer, a székesfehérvári Vörösmarty Színházé a legjobb...
2018-06-08 20:16:55
A Magyar Teátrumi Társaság támogatja a kollektív szerződések megkötését
...
Szabó László, a teátrumi társaság titkára kiemelte: ha sikerül megvalósítani a Magyar Színházi Dolgozók Szakszervezetének javaslatát, akkor a magyar színházi szakma lesz az első kulturális terület, amelyen a teljes munkáltatói és munkavállalói körre kiterjedő kollektív szerződés jöhet létre.
Beszámolt arról is, hogy a teátrumi társaság átfogó szakmai program - az Új Magy...
2018-05-28 19:40:07
Nemzeti Színház - Vidnyánszky Attila: folytatjuk a már megkezdett utat
...
A rendező, aki a Magyar Teátrumi Társaság elnöke is, az MTI-nek elmondta: mintegy 100 oldalas, A nemzet színháza címet viselő pályázatát a Nemzeti Színház honlapján szerdán közzétette.
Az eddig eltelt időszakot értékelve kifejtette: átalakították a színházat, új, több pillérű működési modellt hoztak létre és ezt szeretné továbbvinni. Mint mondta, egyrészt klasszikus repe...
2018-02-28 11:01:41
1 2 3 7 8 .11 12 .14 15 16 
Címkék: Magyar Teátrum Díjakat, Nemzeti Színházban, Vidnyánszky Attila, Magyar Teátrumi Társaságot, Magyar Teátrumi Társaság, Kerényi Imre, Szarvasi Vízi Színház, Nemzeti Színház, Fórum Színház, Magyarországi Német Színház, Budapest Táncszínház, Magyar Teátr, Nemzeti Művelődési Intézet, Szabó Ágnes, Felügyelő Bizottság, Keszég László, Magyar Színházi Társaság, Szabó László, Vincze Balázs Attila, Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft, Magyar Attila, Marc Camoletti, Leszállás Párizsban, Békéscsabai Jókai Színház, Szarvasi Cervinus Teátrum, Bartók Kamaraszínház, Művészetek Háza, Fővárosi Nagycirkuszé, Budapesti Operettszínházé, Centrál Színházé, Vörösmarty Színházé, Magyar Színházi Dolgozók Szakszervezetének, legkreatívabb színházakat, kollektív szerződések, kilencedik alkalommal, mögöttük állóknak, díjjal azokat, háttérben dolgozó, közönség legtöbbször, közgyűlésen három, magyar kultúra, elmúlt évtized, magyar színházi, program szakmai, mentorálás folyamatáról, elmúlt évek, jelentkező településekhez,
© 2013 TVN.HU Kft.