Belépés
Krónika 4. rész (interpellációk)
... kormány a vízközmű-hálózat összeomlása ellen?
A szerinte rendkívül súlyos válságban lévő víziközmű-vagyon fejlesztésére fordítani kívánt forrásokról kérdezte az innovációs és technológiai minisztert Keresztes László Lóránt (LMP), aki arról beszélt: szakmai szervezetek másfél- és háromezermilliárd forint közé teszik a fejlesztésekből a következő 15 évre hiányzó összeget.
...
2019-11-18 16:52:29
Szerdán kezdődik a Tudomány világfóruma Budapesten
... Budapesten, amelyen a tudomány szerepét, felelősségét és a tudománykutatás etikai kérdéseit is vizsgálták. Mint mondta, ezek a kérdések azóta még fontosabbá váltak, az elmúlt időszak technológiai fejlődése, a géntechnológia vagy a mesterséges intelligencia kutatásának előretörése miatt, ezért a Tudomány világfóruma központi témájául a tudomány etikájának és felelősségének vizsgála...
2019-11-18 14:12:07
Boros Anita: országszerte 410 akcióval hívják fel a figyelmet a héten a hulladék csökkentésére
...
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium kiemelt prioritásként tekint a fenntarthatóság megismertetésére és érvényesítésére, hogy az a mindennapjaink természetes részévé váljon - hangsúlyozta az államtitkár.
A rendezvénysorozat a hulladék keletkezésének csökkentésével, újrahasznosításával összefüggő gyakorlatok bemutatására szolgál.
Az államtitkár szerint a kezdem...
2019-11-18 12:52:02
Tovább bővült az "okoskenyerek" piaca
... nemzetközi elterjesztésére gyártói-piaci franchise rendszert hoztak létre, a partnerek döntőrészt saját költségből építik fel piacaikat. A Hajdúsági Sütödék a tudást, a piaci, a jogi és a technológiai ismereteket, brandjogokat, valamint a termékekhez szükséges speciális összetételű keverékeket értékesíti.

Jelenleg öt hazai cég tagja az üzleti koalíciónak, amelyhez év v...
2019-11-16 07:05:14
Palkovics: az ország egyik legsikeresebb programsorozata lehet a Modern Gyárak Éjszakája
... digitalizáció, az innováció ösztönzése, a nemzetközi piacokon való megjelenés mellett a technológiaváltás is.
A korszerű technológiákkal való megismerkedésre az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezése, az országos lefedettségű Modern gyárak éjszakája programsorozat 19 megyében és Budapesten, összesen 73 helyszínen biztosít lehetőséget több mint 6 ezer látogató ...
2019-11-15 20:01:54
Mátrai Erőmű: nem veszélyeztette a környéket a visontai víztározó bomlásterméke
... közleményben.
A Heves megyei katasztrófavédelem kedden közölte, hogy lakossági bejelentés alapján műszeres méréseket végeztek az erőmű visontai telephelyén. Feltételezésük szerint a technológiai víztározóban felgyűlt szerves anyagokból képződött az erőteljes szagú, ám az emberekre veszélytelen gáz.
Péntek délután a Mátrai Erőmű bejelentette, hogy megkezdték a gázképződés...
2019-11-15 19:11:51
Tőzsde - Emelkedéssel zártak a főbb európai piacok
... tőzsdezárás után a New York-i tőzsdén a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,53 százalék pluszban, a részvények szélesebb körét felölelő S&P500 index 0,56 százalék pluszban volt, a technológiai papírok Nasdaq Composite mutatója pedig 0,58 százalék emelkedést jelzett.
Az európai tőzsdezárás után az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 1 dollár 21 cent (1,94 százalék)...
2019-11-15 18:51:45
Magyarország gazdasági együttműködési megállapodást kötött Malajziával
... élelmiszeripari termék - a baromfi-, a marha- és a nyúlhús - exportjának engedélyezése a végső fázisában van - jelezte.
Beszélt arról is, hogy Malajzia gazdasága egyre magasabb technológiai fejlettségi szinten van. Szijjártó Péter szerint különös jelentősége van annak, hogy 12 magyar startup kapott, illetve kap lehetőséget arra, hogy bemutatkozzon a maláj piacon. Emellett - ...
2019-11-15 18:41:44
Magyarországon a felnőtt lakosság számolási készsége meghaladja az OECD országok átlagát
... közölte, a PIAAC felmérés és azon belül főként a számolási készségek mérése visszaigazolta, hogy a magyar oktatási rendszer eredményesen működik.
Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért és felnőttképzéséért felelős helyettes államtitkára is megerősítette, hogy a gazdaság folyamatos növekedéséhez minőségi munkaerőre van szükség. A minis...
2019-11-15 16:01:53
Elkezdték a gázképződés felszámolását a Mátrai Erőmű Zrt. visontai telephelyén
...
Nagy Csaba tájékoztatása szerint az erőmű szakemberei megkezdték a technológiai víz leeresztését és hígítását a telephely területén lévő technológiai víztározóból. A munka során erősödő bűz csökkentése érdekében később leállították a lecsapolást - tette hozzá.
Jelezte: a katasztrófavédelem két mobil laborral folyamatosan méréseket végez a helyszínen és annak környékén. A...
2019-11-15 15:52:35
1 2 3 .............326 327 .......489 490 .......651 652 653 
Címkék: Boros Anita, Modern Gyárak Éjszakája, Mátrai Erőmű, Mátrai Erőmű Zrt, Keresztes László Lóránt, Technológiai Minisztérium, Hajdúsági Sütödék, Nasdaq Composite, Szijjártó Péter, Pölöskei Gáborné, Nagy Csaba, hulladék csökkentésére, ország egyik, visontai víztározó, főbb európai, felnőtt lakosság, gázképződés felszámolását, vízközmű-hálózat összeomlása, szerinte rendkívül, tudomány szerepét, tudománykutatás etikai, kérdések azóta, elmúlt időszak, géntechnológia vagy, mesterséges intelligencia, tudomány etikájának, fenntarthatóság megismertetésére, hulladék keletkezésének, államtitkár szerint, partnerek döntőrészt, technológiai ismereteket, termékekhez szükséges, üzleti koalíciónak, innováció ösztönzése, nemzetközi piacokon, korszerű technológiákkal, országos lefedettségű, erőmű visontai, technológiai víztározóban, erőteljes szagú, emberekre veszélytelen, részvények szélesebb, technológiai papírok, európai tőzsdezárás, északi-tengeri Brent, végső fázisában, maláj piacon, számolási készségek,
© 2013 TVN.HU Kft.