Belépés
Nemzetközi szakértők: jobban be kell vonni a fogyasztókat az energiaipar átalakításába
... Business Booster (TBB) nemzetközi konferenciát hetedszerre rendezik meg, a kétnapos programnak idén a francia főváros ad otthont.
Az esemény pártfogója az Európai Innovációs és Technológiai Intézet támogatásával működő InnoEnergy, a tanácskozás célja a zöldenergetika térhódításának segítése Európa-szerte.
A szervezők közölték, hogy negyven országból több mint nyolcszáz k...
2019-10-03 18:38:29
Kétmilliárd forintos beruházást indít a királyegyházi cementgyár
... újítás középpontjában ezúttal az úgynevezett klór-leválasztó technológia áll, amely lehetővé teszi a tüzelőanyagok nagyobb arányban történő alternatív hasznosítását.
A beruházás technológiai kivitelezése 2019 végén zárul le, míg az alternatív tüzelőanyag tároló bővítése 2020 első félévében valósul meg.
A királyegyházi cementművet 2011 szeptemberében adták át, előtte 30 é...
2019-07-01 16:31:53
Együttműködési megállapodást kötött a BÉT oktatási leányvállalata a legjelentősebb európai fintech képzési közp
...
A két intézmény képviselői szerdán Londonban írták alá a megállapodást.
A közleményben jelezték: a fintech megoldások a technológiai innovációkat felhasználva jelentős változásokat idézhetnek elő, így a pénzügyi folyamatokat gyorsabbá, átláthatóbbá tehetik. Ez ma már az ügyfelek részéről egyre inkább elvárás, így, ha képesek az átalakulásra, apénzügyi szektor szereplői j...
2019-06-12 16:39:09
Schanda: a magyarok tehetségesek és megbecsülik saját kincseiket
... vehettek részt a programban. 2013 óta Bonis Bona-díjjal 850 tehetséggondozó szakember munkáját ismerték el - sorolta az államtitkár.
Scanda Tamás kifejtette: a többi között a technológiai fejlődés, a digitalizáció és a "globális gazdasági trend elmozdulása" innovációra, folyamatos újításra, valamint a tehetségek felkutatására és felemelésére sarkall Magyarország versenyképess...
2019-06-06 19:43:13
Sörszövetség: az ágazat fejlődését a fenntarthatóság és a technológiai újítások határozzák meg
...
A Brewers of Europe fórumon Jean-Francois van Boxmeer, a Heineken globális ügyvezető igazgatója szintén azt emelte ki, hogy hatalmas kihívást jelent - a vállalatnak és az egész ágazatnak - a fenntarthatóság, azon belül a karbonsemlegesség elérése, az ivóvízhasználat mérséklése és a csomagolóanyagok újrahasznosítása is.
Rámutatott, hogy Európában magas az egy főre jutó a...
2019-06-03 23:53:32
Új innovációit és technológiai fejlesztéseit mutatja be a HungaroControl Madridban
...
A legizgalmasabb újítások közül kiemelte a mesterséges intelligencia alkalmazását, amelynek révén például szimulációk során ki lehet váltani az álpilótákat.
Emellett alapkutatások zajlanak a gesztusvezérlés területén is, hogy miként hasznosítható a légiforgalmi irányításban az emberi test mozgásának értelmezésén alapuló kommunikáció.
A vezérigazgató beszélt arról is...
2019-03-12 15:37:45
Ericsson: nőni fog az autonóm és hangulatfigyelő technológiák szerepe
...
A jelentés a közeljövő technológiai vívmányaival - így a mesterséges intelligenciával, virtuális valósággal, 5G hálózatokkal és automatizálással - kapcsolatos fogyasztói véleményeket és várakozásokat foglalja össze.
Az Ericsson adatai szerint a 10 legfontosabb fogyasztói trend között az első helyen szerepel, hogy a virtuális asszisztens használók több mint 60 százaléka ...
2018-12-19 11:11:58
Megtartotta első plenáris ülését a Mesterséges Intelligencia Koalíció
...
Palkovics László innovációs és technológiai miniszter megnyitó beszédében hangsúlyozta: a Digitális jólét program keretében létrejött MI Koalíció célja, hogy Magyarország a mesterségesintelligencia-fejlesztése k és -alkalmazások terén az európai élvonalba kerüljön, és a nemzetközi MI közösség fontos tagjává váljon.
A Mesterséges Intelligencia nem maga a cél, hanem egy str...
2018-11-29 23:21:43
Kőrösi Csaba: technológiai újításokat támogat az új magyar vízügyi alap
...
Ezek a technológiai újítások gyorsítják a vízügyi projektek megtérülését, javítják a tőkehatékonyságot és lerövidítik a beruházások idejét, tehát valószínűsíthető, hogy ez a 200 millió eurós befektetés növelni fogja a tőkeáramlást a vízipar felé - fűzte hozzá.
Évente 600 milliárd dollár befektetésre lenne szükség a víziparban ahhoz, hogy 2030-ra meg lehessen állítani a v...
2018-08-31 12:41:31
Az Európai Űrügynökség az MTA-val közösen nyitott üzleti inkubátorházat Budapesten
...
Az inkubátorházban azokat a startupokat fogják támogatni, amelyek űrtechnológiai fejlesztéseket kívánnak hétköznapi használatra szánt termékeikbe, szolgáltatásaikba beépíteni.
Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára az ESA BIC Hungary megnyitóján elmondta: ez a szervezet felel azért, hogy a világ élvonalába tartozó európai űrkutatás e...
2018-07-02 21:12:46
1 2 3 .5 6 .8 9 10 11 
Címkék: HungaroControl Madridban, Mesterséges Intelligencia Koalíció, Kőrösi Csaba, Európai Űrügynökség, Business Booster, Európai Innovációs, Technológiai Intézet, Bonis Bona-díjjal, Scanda Tamás, Palkovics László, Mesterséges Intelligencia, Magyar Levente, energiaipar átalakításába, királyegyházi cementgyár, legjelentősebb európai, magyarok tehetségesek, ágazat fejlődését, technológiai újítások, kétnapos programnak, francia főváros, esemény pártfogója, tanácskozás célja, zöldenergetika térhódításának, szervezők közölték, úgynevezett klór-leválasztó, tüzelőanyagok nagyobb, beruházás technológiai, alternatív tüzelőanyag, királyegyházi cementművet, közleményben jelezték, fintech megoldások, technológiai innovációkat, pénzügyi folyamatokat, ügyfelek részéről, többi között, technológiai fejlődés, tehetségek felkutatására, egész ágazatnak, karbonsemlegesség elérése, ivóvízhasználat mérséklése, csomagolóanyagok újrahasznosítása, legizgalmasabb újítások, mesterséges intelligencia,
© 2013 TVN.HU Kft.