Belépés
Szijjártó Péter: sikeres döntés a keleti nyitás
... 81 százalékát nyugati tőkéből, 17 százalékát keleti tőkéből hajtották végre, addig 2018-ban már a világ összes beruházásának 58 százaléka keleti tőkéből valósult meg, és egyre több technológiai újítás származik onnan.
Hangsúlyozta, tavaly Magyarországon megdőlt a beruházási rekord, és először fordult elő, hogy nem Németországból, hanem keletről, Koreából érkezett a legtöbb be...
2020-01-24 17:02:16
ITM: Magyarország élen jár a kerékpározásban európai szinten
... lehet - hívta fel a figyelmet az államtitkár.
Különösen aktuális 2020-ban, a nemzeti összetartozás évében a Kerékpárral 7 határon át! program, amelynek keretében az Innovációs és Technológiai Minisztérium tavaly közel 70, határokon átnyúló biciklis túra megrendezését támogatta. A programsorozat célja a környezetbarát, egészséges és biztonságos kerékpáros közlekedési mód néps...
2020-01-24 12:41:44
Tovább bővült az "okoskenyerek" piaca
... nemzetközi elterjesztésére gyártói-piaci franchise rendszert hoztak létre, a partnerek döntőrészt saját költségből építik fel piacaikat. A Hajdúsági Sütödék a tudást, a piaci, a jogi és a technológiai ismereteket, brandjogokat, valamint a termékekhez szükséges speciális összetételű keverékeket értékesíti.

Jelenleg öt hazai cég tagja az üzleti koalíciónak, amelyhez év v...
2019-11-16 07:05:14
Ötletversenyt tartottak a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen
... építését indítják el a közösségen belül.
Az újítás lehetett a campus tereinek jobb közösségi kihasználásához, az egyetemen belüli információcseréhez kapcsolódó szervezeti megoldás, technológiai fejlesztés vagy más újszerű projektjavaslat.
A hallgatói ötletek között új egyetemi közösségi terek kialakítása, egyetemi információs platform és mobilapplikáció fejlesztése is s...
2019-11-15 12:21:21
Pölöskei Gáborné: tartalmában és módszertanában is átalakul a szakképzés
... korlát nélkül részesülhetnek egyéb juttatásokban, megmarad a jogosultságuk a jubileumi jutalomra, a pedagógusigazolványra, és a Nemzeti Pedagógus Kar tagjai lehetnek - hangsúlyozta. A technológiai fejlődésnek megfelelve ugyanakkor részt kell venniük továbbképzéseken vállalati környezetben.
Pölöskei Gáborné közölte, hogy a szakképzési törvény részletes vitája kedden kezdődik,...
2019-11-11 16:51:34
Krónika 10. rész (egészségügy, energetika)
... kiszűrésében.
Egyes energetikai tárgyú törvények jogharmonizációs célú módosításáról
Államtitkár: tíz energetikai tárgyú törvényt módosít az előterjesztés
Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára expozéjában elmondta: tíz energetikai tárgyú törvényt módosít az előterjesztés.
A módosításokat alapvetően az elmúlt két évben elfogadot...
2019-11-05 17:29:25
Mostantól nem kell kivenni a laptopot a táskákból a repülőtéri utasellenőrzésnél
... átvilágítást csak így lehetett elvégezni. A biztonsági ellenőrök akkor tudták precízen átvizsgálni az utasok műszaki eszközeit, ha azok a csomagból külön tálcára kerültek.
A bevezetett technológiai újítás a kézipoggyászban szállított folyadékokra egyelőre nem vonatkozik, azokat továbbra is ki kell venni a táskákból, és zárható zacskóban a tálcára kell helyezni.
Rolf Sch...
2019-10-25 22:02:07
Nemzetközi szakértők: jobban be kell vonni a fogyasztókat az energiaipar átalakításába
... Business Booster (TBB) nemzetközi konferenciát hetedszerre rendezik meg, a kétnapos programnak idén a francia főváros ad otthont.
Az esemény pártfogója az Európai Innovációs és Technológiai Intézet támogatásával működő InnoEnergy, a tanácskozás célja a zöldenergetika térhódításának segítése Európa-szerte.
A szervezők közölték, hogy negyven országból több mint nyolcszáz k...
2019-10-03 18:38:29
Kétmilliárd forintos beruházást indít a királyegyházi cementgyár
... újítás középpontjában ezúttal az úgynevezett klór-leválasztó technológia áll, amely lehetővé teszi a tüzelőanyagok nagyobb arányban történő alternatív hasznosítását.
A beruházás technológiai kivitelezése 2019 végén zárul le, míg az alternatív tüzelőanyag tároló bővítése 2020 első félévében valósul meg.
A királyegyházi cementművet 2011 szeptemberében adták át, előtte 30 é...
2019-07-01 16:31:53
Együttműködési megállapodást kötött a BÉT oktatási leányvállalata a legjelentősebb európai fintech képzési közp
...
A két intézmény képviselői szerdán Londonban írták alá a megállapodást.
A közleményben jelezték: a fintech megoldások a technológiai innovációkat felhasználva jelentős változásokat idézhetnek elő, így a pénzügyi folyamatokat gyorsabbá, átláthatóbbá tehetik. Ez ma már az ügyfelek részéről egyre inkább elvárás, így, ha képesek az átalakulásra, apénzügyi szektor szereplői j...
2019-06-12 16:39:09
1 2 3 .5 6 .8 9 10 11 12 
Címkék: Szijjártó Péter, Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, Pölöskei Gáborné, Technológiai Minisztérium, Hajdúsági Sütödék, Nemzeti Pedagógus Kar, Kaderják Péter, Rolf Sch, Business Booster, Európai Innovációs, Technológiai Intézet, keleti nyitás, kerékpározásban európai, repülőtéri utasellenőrzésnél, energiaipar átalakításába, királyegyházi cementgyár, legjelentősebb európai, világ összes, beruházási rekord, nemzeti összetartozás, programsorozat célja, partnerek döntőrészt, technológiai ismereteket, termékekhez szükséges, üzleti koalíciónak, közösségen belül, újítás lehetett, campus tereinek, egyetemen belüli, hallgatói ötletek, jubileumi jutalomra, technológiai fejlődésnek, szakképzési törvény, módosításokat alapvetően, biztonsági ellenőrök, utasok műszaki, csomagból külön, bevezetett technológiai, kézipoggyászban szállított, tálcára kell, kétnapos programnak, francia főváros, esemény pártfogója, tanácskozás célja, zöldenergetika térhódításának, szervezők közölték, úgynevezett klór-leválasztó,
© 2013 TVN.HU Kft.