Belépés
Tőzsde - Indexemelkedéssel nyitottak az amerikai tőzsdék
... kereskedelmi kapcsolatok minőségére, az importvámokra erősen érzékeny technológiai cégek részvényének az árfolyama már a nyitás előtt emelkedett a tőzsdén kívüli forgalomban. A Micron Technology Inc, az Nvidia Corp és az Intel Corp részvényei fél és másfél százalék között drágultak.
A kereskedelmi ellentétek rendeződésének javuló esélye az európai tőzsdeindexeket is megemelte...
2019-12-04 15:41:15
Előre nem látott génmutációkat idézhetett elő a génszerkesztés a kínai babáknál
...
A tanulmány egyes részeit az MIT Technology Review tudományos folyóirat tette közzé azzal a céllal, hogy bemutassa, Ho Csian-kuj biofizikus nem tartotta be az etikai és tudományos normákat, amikor létrehozta az ikreket, Lulát és Nanát, akiknek születése 2018 végén megrázta a tudományos világot - olvasható a Phys.org tudományos-ismeretterjesztő hírportálon.
A kínai kutató...
2019-12-03 21:12:05
Tőzsde - Csökkenéssel nyitottak a New York-i indexek
... miatti aggodalmakat.
A kereskedelmi hírekre érzékenyen reagáló vállalatok közül az Apple 2,39 százalékos mínuszban, a csipgyártók közül pedig az Nvidia 3,05 százalékos, a Micron Technology 2,39 százalékos és az Advanced Micro Devices 2,01 százalékos veszteségben állt a kereskedés első pár perce után.
A nagy nyugat-európai értéktőzsdéken is veszteséges a kereskedés. Ked...
2019-12-03 16:12:49
Novák Katalin: a nőknek is van helyük a politikában
... legboldogabbak, azok teljesítenek a legjobban, akik rugalmasak és tudnak alkalmazkodni a változásokhoz, mert a változás örök és állandó - hangoztatta a szakember.
A TED-konferenciák (Technology, Entertainment, Design) 1990-ben kezdődtek az Egyesült Államokban. Az évenként megrendezett eseményen az előadások legfeljebb 18 percesek lehetnek, és olyan gondolatokról szólnak, amel...
2019-11-07 15:42:42
Tőzsde - Erős kezdés New Yorkban
... vállalatok részvényei már a nyitás előtt a tőzsdén kívüli forgalomban erősödtek. A 3M és a Caterpillar részvénye egy százalékkal, a félvezető-ipari vállalatoké, az Intel Corp, a Micron Technology és az Nvidia Corp cégeké két százalék körüli mértékben.
A Quallcomm részvénye eredmény beszámolójának köszönhetően erősödött hat százalékkal. Az Expedia online utazási iroda részvény...
2019-11-07 15:42:27
A Debreceni Egyetem először került fel a Times Higher Education társadalomtudományi rangsorára
... rangsorban, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a 401-500. helyre, az Eötvös Loránd Tudományegyetem pedig az 501-600. helyre került.
A listát a Massachusetts Institute of Technology vezeti, második a University of Oxford, harmadik pedig Harvard University lett.
A THE 2020-as szakterületi rangsorai közül elsőként a bölcsészettudományi felsőoktatási listáját...
2019-11-06 20:22:08
Tőzsde - Veszteséges kezdés New Yorkban
... technológiai ágazatnak az Intel beszámolója adott lendületet, a tőzsdén kívüli forgalomban a nyitás előtt emelkedett már egyebek között az Nvidia Corp, az Advanced Micro Devices és Micron Technology részvénye is, melyek mindegyike a héten korábban már megszenvedte a Texas Instruments idei profitfigyelmeztetését.
Miközben az Intel eredménye enyhítette az amerikai-kínai keresk...
2019-10-25 21:51:24
Deloitte: idén három magyar cég is bekerült a régió leggyorsabban fejlődő technológiai cégei közé
... növekedéssel az ugyancsak cseh Blindspot csoport került, amely forradalmasította a mesterséges intelligenciát az elmúlt öt évben.
A legjobb magyar szereplő a közép-európai Deloitte Technology Fast 50 listán a 2537 százalékos növekedéssel 6. helyen végző Dyntell. A cég által kifejlesztett iERP intelligens vállalatirányítási rendszer és koncepció a vezetői döntéstámogatás egy ...
2019-10-21 19:32:02
Tőzsde - Gyenge kezdés New Yorkban
... kapcsolatoknak erősen kitett amerikai cégek részvénye már a tőzsdei kereskedés kezdete előtt a tőzsdén kívüli forgalomban csökkent. Az Apple Inc, Nvidia Corp, Advanced Micro Devices Inc és Micron Technology papírok fél és egy százalék között gyengültek.
A piacok a kereskedelmi ellentétek hatásának elemzése mellett a héten kezdődő negyedéves vállalati eredmény beszámoló jelen...
2019-10-14 15:41:51
Építészeti Makett Fesztivál a Kortárs Építészeti Központban
... évben épült, illetve jelenleg építés alatt álló budapesti épületekből. Ismét látható lesz a KÉK Csepel Művekről készített, interaktív legómakettje is, amely a Massachusetts Institute of Technology (MIT) Media Lab által fejlesztett CityScope nyílt forrású módszertan alapján készült.
Mint a szervezők kiemelik, a kiállítás mellett több kísérőprogram is várja az érdeklődőket, aki...
2019-10-12 12:49:30
1 2 3 .........33 34 .....50 51 .....66 67 68 
Címkék: Novák Katalin, Debreceni Egyetem, Times Higher Education, Építészeti Makett Fesztivál, Kortárs Építészeti Központban, Micron Technology Inc, Nvidia Corp, Intel Corp, Technology Review, Micron Technology, Advanced Micro Devices, Egyesült Államokban, Budapesti Műszaki, Gazdaságtudományi Egyetem, Eötvös Loránd Tudományegyetem, Massachusetts Institute, Harvard University, Texas Instruments, Deloitte Technology Fast, Apple Inc, Advanced Micro Devices Inc, Csepel Művekről, Media Lab, amerikai tőzsdék, kínai babáknál, régió leggyorsabban, importvámokra erősen, nyitás előtt, tőzsdén kívüli, kereskedelmi ellentétek, európai tőzsdeindexeket, tanulmány egyes, tudományos világot, kínai kutató, kereskedelmi hírekre, csipgyártók közül, kereskedés első, nagy nyugat-európai, változás örök, évenként megrendezett, előadások legfeljebb, félvezető-ipari vállalatoké, Quallcomm részvénye, héten korábban, amerikai-kínai keresk, ugyancsak cseh, mesterséges intelligenciát, legjobb magyar, közép-európai Deloitte,
© 2013 TVN.HU Kft.