Belépés
Sajtkészítés házilag - Tejoltók
Sajtkészítés házilag - Tejoltók
Tejoltók

Ismét kaphatók a Chr. Hansen dán cég tejoltói gazdaságos kiszerelésben az Equus Kft. webboltjában.

A sajtgyártás nélkülözhetetlen anyaga a tejoltó enzim. Termékválasztékunkban különböző enzim- összetételű, különböző erősségű folyékony és por formájú enzimkészítmény található. A napi rendszerességgel sajtot gyártókn...
2014-11-26 17:20:00
Házi sajt
...4 liter tej
4 ml tejoltó

Fel kell melegíteni a tejet 36-38 fokos hőmérsékletre és cseppenként adagoljuk bele az oltóanyagot. Közben állandóan kevergetni kell, hogy jól elvegyüljön az anyag.
40-50 perc elteltével megalszik a tej, hosszú pengéjű késsel kockára daraboljuk és fakanállal kavargatjuk, addig, amíg kiválik a savó. Talán egy perc.
Előre elkészített...
2014-11-26 17:11:41
Fűszeres fokhagymás házi sajt
... sikeredett ezért megosztom most veletek is a receptjét.
Ez a sajt is 2 liter tehén tejből készült , fromasé tabletta használatával . Nagyon sokan kérdezték hogy honnan lehet beszerezni a tejoltót .Európa egyik legnagyobb gyártója egy holland cég és a Chy max nevű tejoltót forgalmazzák , amit minden országban meg lehet vásárolni az állatpatikákban .Ez egy folyékony tejoltó és ...
2014-11-25 13:54:21
Sajt- házilag –bolti tejből
... feloldottam egy mokkáskanál kalcium kloridot és hozzákevertem a tejhez . Közben mértem a hőmérsékletét a tejnek már szinte elérte a 40 fokot így hamar a pálinkáspohárba langyos vízbe feloldottam a tejoltót, a Fromase nevű tablettát 8 felé szoktam vágni és egy részt teszek 3 liter tejhez . Na szóval megoltottam a tejet 45 fokon , levettem a kályháról és félreraktam 30-40 percig , e...
2014-10-16 20:37:16
Rétes egyszerűen
Rétes egyszerűen

Hozzávalók:

35 dkg liszt
20 dkg vaj
2 tojás sárgája
1 kávéskanál cukor

citromlé
fél citrom héja
1 pohár tejföl

Elkészítés:

A lisztet, a vajat és a tojássárgáját elmorzsoljuk. Majd belegyúrjuk a cukrot, csipetnyi sót, a tejölt és a citrom levét, héját...
2014-03-21 21:46:35
Rétes egyszerűen
Rétes egyszerűen

Hozzávalók:

35 dkg liszt
20 dkg vaj
2 tojás sárgája
1 kávéskanál cukor

citromlé
fél citrom héja
1 pohár tejföl

Elkészítés:

A lisztet, a vajat és a tojássárgáját elmorzsoljuk. Majd belegyúrjuk a cukrot, csipetnyi sót, a tejölt és a citrom levét, héját...
2014-01-24 23:03:24
Torma sokféleképpen
A húsvéti asztal elengedhetetlen ínyencsége a sonka mellé tálalt torma. Étvágygerjesztő, csípős fűszernövény melynek jótékony hatásai is vannak: gyomorerősítő, vírus és baktériumölő, elősegíti a a vérkeringést és anyagcsere gyorsító. A közismert ecetes tormán kívül rengeteg változatban készíthetjük. Aki nem szereti a torma erős illatát, az keverje almával, naranccsal, sárgarépáva...
2013-09-09 10:11:09
Zöldégleves húsgombóccal, petrezselymes nokedlival recept
Hozzávalók:
Leveshez
1 szál petrezselyemgyökér
1 szál sárgarépa
1 db paradicsom
1/2 fej vöröshagyma
1 db zöldpaprika
1/2 db zellergumó
1/2 db karalábé
3 db burgonya közepes méretű
15 dkg zöldborsó
1 csokor petrezselyemzöld
1-2 zellerlevél
5 dkg Rama margarin a pároláshoz
1 kiskanál cukor
1 ki...
2012-10-18 11:31:40
A sajtról bővebben, csak nem hagy nyugodni . . .
... Sajt

Sajtkészítéshez gyorsan altatott tejre van szükség, ekkor 20-60 perc alatt, az ember szeme láttára alszik meg, és persze nem savanyodik: édeskés, tej ízű marad. Ez elérhető többek között pepszinnel, tejoltó anyagokkal. Ezeket több helyen, például gyógyszertárban vagy szaküzletekben, akár interneten is be lehet szerezni.

Anivetes tejoltóval és s...
2012-09-19 05:07:27
Kolbászos lencseleves recept
Hozzávalók:

1 csipet só
2 kanál liszt
2 db sárgarépa
1 csipet őrölt bors
1 db paprika
2 db babérlevél
0.3 kg lencse
1 ek pirospaprika
1 szál kolbász (füstölt)

Elkészítés:

A lencsét beáztatjuk előző este.Leszűrjük és hideg vízbe feltesszük főnni.Babérlevéllel,sóval és borssal. Ha már puhul mehet bele...
2011-06-20 10:48:23
1 2 
Címkék: Equus Kft, sajtról bővebben, sajtgyártás nélkülözhetetlen, tejoltó enzim, napi rendszerességgel, tejet 36-38, folyékony tejoltó, mokkáskanál kalcium, pálinkáspohárba langyos, részt teszek, tojássárgáját elmorzsoljuk, citrom levét, húsvéti asztal, sonka mellé, közismert ecetes, torma erős, keverje almával, ember szeme, lencsét beáztatjuk, petrezselyemzöld, nélkülözhetetlen, rendszerességgel, enzimkészítmény, elengedhetetlen, állatpatikákban, sajtkészítéshez, pálinkáspohárba, étvágygerjesztő, gyógyszertárban, szaküzletekben, tojássárgáját, gyomorerősítő, petrezselymes, kiszerelésben, hőmérsékletét, sokféleképpen, hozzákevertem, hőmérsékletre, használatával, babérlevéllel, húsgombóccal, elmorzsoljuk, webboltjában, vérkeringést, készíthetjük, fűszernövény, sajtkészítés, forgalmazzák, baktériumölő, pirospaprika, feloldottam, lencseleves, belegyúrjuk, zöldégleves, zöldpaprika, összetételű, elkészített, megoltottam, elvegyüljön, mokkáskanál, kavargatjuk, oltóanyagot, zellerlevél, vöröshagyma, cseppenként, sárgarépáva, sajtgyártás,
© 2013 TVN.HU Kft.