|
|
|
Hozzávalók a tejszínes habhoz:
10 g zselatin,
125 ml tej,
200 ml habtejszín,
60-90 g cukor,
vanília.
Hozzávalók a csokoládés tejszínkrémhez:
10 g zselatin,
125 m... |
2017-04-04 22:22:17 |
|
|
|
|
|
|
Parfé - a tökéletes hűsítő desszert
A tojással, tejszínnel készülő, különféle gyümölcsökkel vagy csokoládéval, olajos magvakkal és számos egyéb ízesítővel kombinált parfék világszerte közkedveltek, bár a fogalom tekintetében nem kevés zűrzavar mutatkozik - számos helyen fagylaltként, jégkrémként is említik.
A hűtéssel előállított édességek tört... |
|
2015-05-07 23:58:39 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 2 főre: 20 dkg nyers, zsenge spenót (nem túl nagy és vastag levelű), 1 csokor piros retek, 1 fej lila hagyma, 4 főtt tojás
Az öntethez: 1 ek dijoni mustár, 1 ek méz, só, bors, 1 citrom leve, 1 dl olíva olaj, 1 dl növényi (pl. szója) tejszínkrém, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem
A spenótot mossuk meg alaposan, majd vágjuk csíkokra.
A retke... |
|
2014-01-25 07:59:25 |
|
|
|
|
|
|
Parfé - a tökéletes hűsítő desszert
A tojással, tejszínnel készülő, különféle gyümölcsökkel vagy csokoládéval, olajos magvakkal és számos egyéb ízesítővel kombinált parfék világszerte közkedveltek, bár a fogalom tekintetében nem kevés zűrzavar mutatkozik - számos helyen fagylaltként, jégkrémként is említik.
A hűtéssel előállított édességek tört... |
|
2013-08-21 19:40:24 |
|
|
|
|
|
|
...
Az érdeklődőt a két alapító, a legendás muzsikus Farkas Gyula és Szigeti Pál igazgató portréja fogadja. "A Rajkó Zenekar létrehozása az ő páratlan kultúrtörténeti tettük volt. Az ország minden részéből összegyűjtötték a tehetséges cigány gyermekeket, hogy tanítsák és neveljék őket" - hangsúlyozta megnyitójában Gerendási István jelenlegi igazgató.
Kiemelte, hogy a Rajkó ... |
2012-11-14 14:53:59 |
|
|
|
|
|
|
...-
Osváth Ilona [Ilike]
Magolt meggyet tettem el.Lecukrozom,három nap kevergetem.Nagyon kevés tartósitóval meghintem.Negyedik napon üvegekbe rakom,lekötöm.Évekig megáll.A megmaradt levet likörök készitéséhez használom fel.Szép napot,köszönöm a lehetőséget,hogy megoszthattam veletek ezt a mamámtól tanult eltevési ... |
2012-02-17 17:16:19 |
|
|
|
|
|
|
Jaj de jó a habos ünnepi sütemény!
A klasszikusok, legyen szó régi slágerről vagy épp süteményről, az ünnepekhez közeledve valahogy kellemes, kissé talán nosztalgikus érzéseket és élményeket idéznek majd mindenkiben.
Ha nem egyszerűen klasszikus, de retro fogások kerülnek terítékre, mostanában jobbára az 1970-es, 80-as évekre asszociálunk. A korszak kedvelt (m... |
2011-12-18 17:51:22 |
|
|
|
|
|
|
Karácsonyi mézeskalács elkészítése lépésről lépésre!
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 17 dkg porcukor, 20 dkg méz, 1 kanál szódabikarbóna, 1-1 kk. őrölt fahéj és szegfűszeg,2,5 dkg margarin, 1 tojás+1 tojássárgája.
Minden száraz anyagot vegyítsünk össze egy nagy tálban, majd halom közepére készítsünk kis mélyedést. Ezután tegyük bele a mézet, a margarint és a toj... |
2011-11-24 19:43:21 |
|
|
|
|
|
|
Mascarpone - nem csak tiramisuba
Ez is egy olyan nyilem-nyalom dolog, afféle úri huncutság, ami ha a tiramisu álcájába rejtezik, akkor már hajlamosak vagyunk elfogadni, de az önálló létjogosultságért még küzdenie kell a magyar gasztronómia csataterén. Pedig, pedig...
A mascarpone csodálatos anyag. Alázatosan magára vállalja az unterman sz... |
2011-05-23 11:51:32 |
|
|
|
|