|
|
|
... szénhidrátok, a rostok, a zsír és a víz.
A rohanó, felgyorsult világban fogyasztott ételek többségéről elmondható, hogy bővelkedik zsírokban, szénhidrátokban, illetve a sok hús- és tejtermék fogyasztása miatt a fehérje-bevitel is meghaladja a szervezet számára optimális mennyiséget. Ezek az anyagok roppant módon leterhelik a beleket, és a kevés rostfogyasztás miatt a fé... |
2024-03-10 22:10:15 |
|
|
|
|
|
|
... szívbetegségek és a szívrohamok fő rizikófaktora. A pektin jelenlétében az elfogyasztott koleszterin mindaddig a bélcsatornában marad, amíg ki nem ürül. Egy alma elfogyasztása főétkezés vagy tejtermék elfogyasztása után, egyfajta védettséget nyújt a koleszterin ellen. A pektin megköti a vastagbélben a rákkeltő anyagokat, ezért gátolhatja a bélrák kialakulását. Az alma pektinanyaga... |
|
2024-03-02 22:00:31 |
|
|
|
|
|
|
... felével, vagy egy vékony szelet gyümölcshússal bedörzsölöd a sütni kívánt húst, akár negyedóra alatt is omlósra puhul. Ugyanezen enzimek miatt nem készíthető a kiviből tejes turmix: minden tejtermék kicsapódik tőle. Joghurtokba, tejes tortákra szeletelve használd, ellenkező esetben keserű ízt kapnak tőle.
A kivi értéke az ásványtartalmában van. Figyelemre méltó mennyis... |
2024-02-16 20:10:05 |
|
|
|
|
|
|
... amelyek egymással kombinálva nemcsak a megfelelő emésztést képesek meggátolni, de azt is megakadályozzák, hogy a szervezet elegendő tápanyaghoz jusson.
Sokan szeretnek sajtos, tejtermékes húsételeket készíteni. Azonban azt tudnunk kell, hogy mindkét táplálék, azaz mind a hús, mind a sajt nagyon magas fehérjetartalommal rendelkezik és mindkettőt nagyon nehéz megemészteni... |
|
2023-12-27 21:28:04 |
|
|
|
|
|
|
... amelyek egymással kombinálva nemcsak a megfelelő emésztést képesek meggátolni, de azt is megakadályozzák, hogy a szervezet elegendő tápanyaghoz jusson.
Sokan szeretnek sajtos, tejtermékes húsételeket készíteni. Azonban azt tudnunk kell, hogy mindkét táplálék, azaz mind a hús, mind a sajt nagyon magas fehérjetartalommal rendelkezik és mindkettőt nagyon nehéz megemészteni... |
|
2023-12-02 22:42:17 |
|
|
|
|
|
|
... tudjuk a szervezetünk A-vitamin szükségletét.
Az A-vitamint állati és növényi forrásokból is bevihetjük a szervezetünkbe. Gazdag forrásai közé tartozik a hús, a baromfi, a hal, a tejtermék, illetve a zöldségekben és gyümölcsökben is fellelhető ez a vitamin, mint például a spenótban és a sárgarépában.
A marhamáj is nagy mennyiségben tartalmazza ezt a vitamint,... |
2022-03-14 21:12:04 |
|
|
|
|
|
|
... fogyasztásuk csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát, és fehérjetartalmuk miatt a fogyókúrának is jó kiegészítői lehetnek.
A kefir egy fermentált tejtermék, akárcsak a joghurt. Mindkettő probiotikus jellegű, tehát olyan baktériumokat tartalmaz, melyek eljutnak a vastagbélig, megtapadnak annak falán, és gazdagítják a bélflórát. A kefir segít... |
2021-10-31 20:19:29 |
|
|
|
|
|
|
... tollat ragadott csülköm,
hogy amit a marhanyelv elbôgni nem restell,
így adjam tudtára, Mester!
Ön, ismervén jól a tehénszív rejtelmét,
tudja, hogy nem minden a napi tejtermék.
Amíg szorgalmasan duzzasztom tôgyemet,
gondolatom egyre Ön körül ôgyeleg.
Muú! Minden bikák közt legelôkelôbb!
Midôn megláttam a legelô elôtt,
elpirulta... |
2021-05-11 16:24:39 |
|
|
|
|
|
|
... nyirokrendszer és csökkenjen a cellulit mértéke. A kalóriabevitelt a diéta napi 1100-1200 kalóriára korlátozza. Az olyan ,,anyagcsere gátló" táplálékok, mint például a búza és a tejtermékek fogyasztása azonban tiltott.
Az első fázis során fogyasztható:
vörösáfonyás víz
,,hosszú élet" koktél
napi kétszer egy evőkanál bio, ma... |
2020-10-08 23:36:20 |
|
|
|
|
|
|
... szerves és szervetlen állomány aránya megmarad. Noha előre jelezhető, hogy kik fognak csontritkulásban megbetegedni, hiszen a hajlamosító tényezők ismertek (pl. sovány testalkat, kevés tejtermék fogyasztása, dohányzás, kevés testmozgás stb.), mégis többnyire csak akkor figyelünk fel a már kialakult bajra, amikor komoly, vissza nem fordítható elváltozások, csonttörések is kialakult... |
2020-05-19 20:28:31 |
|
|
|
|