Belépés
Iszapömlés - Súlyosította az ítélőtábla a Győri Törvényszék ítéletét
...
A Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. Ajka melletti tározójából 2010. október 4-én kiömlő vörösiszap három települést öntött el: Kolontárt, Devecsert és Somlóvásárhelyt. A katasztrófa következtében tíz ember meghalt, több mint kétszázan megsérültek, több száz ház pedig lakhatatlanná vált.
A másodfokon eljáró táblabíróság az elsőrendű vádlott, B. Zoltán, a...
2019-12-13 19:00:42
Iszapömlés - Megkezdődött a másodfokú eljárás a Győri Ítélőtáblán
...
A Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. Ajka melletti tározójából 2010. október 4-én kiömlő vörösiszap három települést öntött el: Kolontárt, Devecsert és Somlóvásárhelyt. A katasztrófa következtében tíz ember meghalt, több mint kétszázan megsérültek, több száz ház pedig lakhatatlanná vált.
Az ügyben 2012 januárjában tizenöt ember - köztük a cég egykori ve...
2019-12-05 18:03:07
Zsidó sírokat gyaláztak meg Franciaországban
... kilométerre fekvő Schaffhouse-sur-Zornben is antiszemita feliratokat találtak - közölte a helyi prefektúra. A Les Dernieres nouvelles d'Alsace nevű regionális újság szerint a feliratokat a település polgármesteri hivatalára és zsinagógájára festették.
Maurice Dahan, a kelet-franciaországi Bas-Rhin megye zsidó konzisztóriumának elnöke szerint a westhoffeni temetőben mintegy h...
2019-12-03 20:42:05
Enyhítették az egervári várkastély felújításán nyerészkedők büntetését
...
Bartalné Mentes Judit, a törvényszék szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogyaz elsőrendű vádlott - korábbi közlés szerint a település egykori polgármestere - 2012 novemberében kötött támogatási szerződést a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséggel a várkastély turisztikai fejlesztésére. Az épület 2. emeleti bútorainak elkészítésére a másodrendű vádlottal szerződött.
A bútor...
2019-12-02 19:52:17
Palkovics: Mórahalom élen jár a közösségépítésben és a településfejlesztésben
...
Palkovics László a Kolo Szerb Kulturális Központban úgy fogalmazott: Mórahalom jó példával szolgál az országban mind a közösségépítés, mind a településfejlesztés területén, és titka talán abban rejlik, hogy az itt élők hűségesek, becsülettel végzik a munkájukat, és értékteremtésre kötelezik el magukat.
Kijelentette, hogy amíg egy közösség megtartja ünnepeit, őrzi értékei...
2019-11-22 19:23:29
Iszapömlés - December 5-én kezdődik a megismételt másodfokú tárgyalás a Győri Ítélőtáblán
... bűncselekmények miatt indult büntetőügy december 6-án folytatódik.
A Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt. Ajka melletti tározójából 2010. október 4-én kiömlő vörösiszap három települést öntött el: Kolontárt, Devecsert és Somlóvásárhelyt. A katasztrófa következtében tíz ember meghalt, több mint kétszázan megsérültek, több száz ház pedig lakhatatlanná vált.
Az üg...
2019-11-18 17:53:02
A kárpátaljai magyarok szovjet lágerekbe hurcolására emlékeztek Szolyván
... csapatok és hurcoltak lágerekbe mintegy 30 ezer kárpátaljai magyar férfit, németeket, és 30 éve alakult meg a KMKSZ.
Az elhurcoltak emlékének megörökítése sikerült, mert Kárpátalja 122 településén van emlékműve a sztálini terror áldozatainak, létrejött a szolyvai emlékpark, amelynek 100 emléktáblájára 12 ezer áldozat neve van felvésve - közölte.
Sajnálatosnak nevezte, ...
2019-11-16 17:11:38
Első alkalommal adták át a Nemzeti Művelődési Intézet közművelődési díjait
... támogatásával, közművelődési módszerek alkalmazásával segíti a helyi képző-, előadó- és iparművészet fenntartását, éltetését. Kezdeményezője a területi szakmai feladatok ellátásának, a régió településeinek összefogásának, melynek leghíresebb kezdeményezése a Vándorló bográcsok program.
Varga Dalma, a bogyiszlói Petőfi Sándor Művelődési Ház Közösségi Tér közművelődési szakembe...
2019-11-06 14:31:44
Egy jezsuita tábori lelkész élő emlékezete a Csíki-havasokba
... már valaha is Kosteleken, soha nem felejti el az oda vezető kalandos, gyönyörű útszakaszt. A Gyulafehérvári Főegyházmegye legkeletibb egyházközsége, az egyik legelzártabb gyimesi csángó település ez. Határában útszéli kereszt és emlékkő hívja fel az utazó figyelmét arra, hogy ,,itt történt valami".
Boldog P. Rupert Mayer SJ, az első világháborúban tábori lelkészkén...
2019-10-30 12:35:51
Elkezdődött a törvényhozási választás a németországi Türingiában
... mondható, a 2,1 millió lakosú tartományban csökkent a munkanélküliség, emelkedtek a bérek, és tovább haladt előre a volt az NDK-s gazdaság romjain elindított modernizáció, amely számos településen a megelőző években is igen sikeres volt. Így például Jéna az optikai ipar nemzetközi kisugárzású központja - a világhírű Carl Zeiss Jena és a Jenoptik székhelye -, Eisenachban pedig, aho...
2019-10-27 09:00:57
1 2 3 .................110 111 .........166 167 .........220 221 222 
Címkék: Győri Törvényszék, Győri Ítélőtáblán, Nemzeti Művelődési Intézet, Magyar Alumínium Termelő, Maurice Dahan, Bartalné Mentes Judit, Nemzeti Fejlesztési Ügynökséggel, Palkovics László, Kolo Szerb Kulturális Központban, Kereskedelmi Zrt, Varga Dalma, Petőfi Sándor Művelődési Ház Közösségi Tér, Gyulafehérvári Főegyházmegye, Boldog, Rupert Mayer SJ, Carl Zeiss Jena, másodfokú eljárás, egervári várkastély, megismételt másodfokú, kárpátaljai magyarok, jezsuita tábori, törvényhozási választás, németországi Türingiában, katasztrófa következtében, másodfokon eljáró, elsőrendű vádlott, ügyben 2012, helyi prefektúra, település polgármesteri, westhoffeni temetőben, törvényszék szóvivője, település egykori, várkastély turisztikai, másodrendű vádlottal, országban mind, közösség megtartja, elhurcoltak emlékének, sztálini terror, szolyvai emlékpark, helyi képző-, területi szakmai, régió településeinek, bogyiszlói Petőfi, egyik legelzártabb, utazó figyelmét, első világháborúban, megelőző években,
© 2013 TVN.HU Kft.