Belépés
Kásler: az óvoda az oktatás egyik legfontosabb eleme
... amelynek keretében nagyjából száz új óvodát hoznak létre, csaknem nyolcvanat pedig felújítanak. A kabinet a programra 75 milliárd forintos támogatást biztosít.
A települési önkormányzatok a 2019-es költségvetési törvény alapján mintegy 150 milliárdot kapnak az óvodapedagógusok és az ő munkájukat közvetlenül segítők bértámogatására.
Az óvodák működtetési támogatása 23 mil...
2019-01-17 13:01:41
Jobbik: az önkormányzatok cégei ne emeljék a munkaidőkeretet és a túlórát!
...
Hegedűs Lorántné, a Jobbik alelnöke hangsúlyozta: előterjesztésük a munka törvénykönyvénekazon előírásait érintik, amelyek a túlóra mennyiségére és a munkaidőkeret emelésére vonatkoznak.
Az ellenzéki politikus szerint a törvényben biztosított lehetőség nem fogja emelni a gazdaság teljesítőképességét. A törvény életbelépésével pontosan a teljesítőképesség, az eredményes, ...
2018-12-30 16:01:00
Kormánybiztos: lakhatási, közlekedési és közszolgáltatási fejlesztésekre koncentrál a Magyar falu program
... rendelők, polgármesteri hivatalok megújítására, falugondnoki hálózatok szolgáltatásainak javítására nyílik lehetőség. A közszolgáltatás-fejlesztési pályázatok kedvezményezettjei önkormányzatok, illetve kisebb részben egyházak lehetnek.
A száz százalékos támogatottságú, előfinanszírozott pályázatok segítségével már 2019-ben várhatóan 2300-2500 településen tudnak egy-egy fejle...
2018-12-20 19:35:25
Ombudsman: módosításra szorul a környezetvédelmi törvény egy pontja
... történő megállapításáról szóló korábbi jelentés utóvizsgálatának beszámolójában tett javaslatot a módosításra.
Rámutattak: a módosítandó jogszabály lehetővé teszi a települési önkormányzatoknak, hogy helyi rendeletben szabályozzák a zöldhulladék égetésének feltételeit, miközben a levegő védelméről szóló jogszabály általánosan megtiltja a hulladékégetést.
A jelentés arra ...
2018-12-13 13:31:56
Krónika 1. rész (a Kúria 2017-es beszámolója)
... de azt nem találta törvényesnek, ha az adóalany mentesül az adó alól, ha azt a jogalkotó a lakhatástól tette függővé.
Értékelése szerint a települési adóval kapcsolatban az önkormányzatok mértéktartóak voltak, csak néhány szélsőséges eset került a Kúria elé.
Szólt arról is, hogy a Kúria megnyitotta az utat a településrendezési szerződések előtt, ha azok kölcsönösek és ön...
2018-12-13 10:51:43
Krónika 6. rész (bizottsági jelentések vitái)
... határozva meg hosszú távra a harmonikus térbeli szervezetet.
Hozzátette: a keretjellegű országos rendezésit tervet kisebb térségek szabályozása árnyalja, nem elvonva a települési önkormányzatok azon jogát, hogy a végső, "telekmélységű" feltételeket megszabják.
A vita lezárása után Orbán Balázs a három hatályos törvényt egy jogszabályba összegző javaslatról szólva azt az ...
2018-12-11 14:13:53
Csapadékvíz-gazdálkodást szolgáló pályázat indul Pest megyében
... csapadékvíz-gazdálkodásában.
Az államtitkár emlékeztetett: a kormány 2016-ban döntött arról, hogy 2021-ig összesen 80 milliárd forint célzott pénzügyi támogatást nyújt a Pest megyei önkormányzatok és vállalkozások fejlesztéseire. A hazai forrásból finanszírozott támogatási programmal a kormány ellensúlyozni kívánja, hogy Pest megye a Közép-Magyarország régió részeként a hozzá...
2018-11-19 08:53:59
Németh Szilárd: a hadisírok emlékeztetnek arra milyen törékeny a béke
... Magyarországon fellelhető első világháborús hadisírok rendbehozatalát, amelyhez kétmilliárd forint forrást biztosított. A feladat végrehajtása érdekében a Honvédelmi Minisztérium a települési önkormányzatok és temetőket fenntartó egyházak számára pályázatot írt ki.
A XVI. kerületi önkormányzat tulajdonában lévő Rákosszentmihályi temetőben harminchat hadisír található. A hadis...
2018-10-29 13:22:33
Potápi: november közepén ülésezik a diaszpóra tanács és a Magyar Állandó Értekezlet
... szereplők erőforrásait a külhoni magyar családok támogatására koncentrálják.
Szólt a Kárpát-medencei egészségügyi szakemberek képzéséről, s arról, hogy a külhoni települési önkormányzatok, civil szervezetek, egyházi közösségek és vállalkozók családbarát tevékenységük elindításának és megerősítésének támogatására 200 millió forintot különítettek el, a vonatkozó pályázati felh...
2018-10-09 18:12:29
Indul a kerékpárutak és a bölcsődék fejlesztését szolgáló pályázat Pest megyében
... bölcsődefejlesztések eredményeként csökken a számos Pest megyei településen jellemző bölcsődei kapacitáshiány. Ez segíti a kisgyermeket nevelő családok életét, illetve a települési önkormányzatok bölcsődei szolgáltatási kötelezettségének teljesítését, emellett javul a felújított és újonnan épített intézmények költségvetési és környezeti fenntarthatósága - tette hozzá.
A támog...
2018-09-24 08:01:05
1 2 3 ...............47 48 ........71 72 .......94 95 96 
Címkék: Németh Szilárd, Magyar Állandó Értekezlet, Hegedűs Lorántné, Orbán Balázs, Honvédelmi Minisztérium, oktatás egyik, önkormányzatok cégei, környezetvédelmi törvény, hadisírok emlékeztetnek, diaszpóra tanács, bölcsődék fejlesztését, települési önkormányzatok, 2019-es költségvetési, óvodák működtetési, túlóra mennyiségére, munkaidőkeret emelésére, ellenzéki politikus, törvényben biztosított, törvény életbelépésével, száz százalékos, módosítandó jogszabály, települési önkormányzatoknak, zöldhulladék égetésének, levegő védelméről, jelentés arra, adóalany mentesül, lakhatástól tette, települési adóval, önkormányzatok mértéktartóak, harmonikus térbeli, keretjellegű országos, vita lezárása, három hatályos, jogszabályba összegző, államtitkár emlékeztetett, kormány 2016-ban, hazai forrásból, kormány ellensúlyozni, feladat végrehajtása, külhoni magyar, külhoni települési, vonatkozó pályázati, számos Pest, kisgyermeket nevelő, környezetvédelmi, utóvizsgálatának, közszolgáltatási, megállapításáról,
© 2013 TVN.HU Kft.