Belépés
Krónika 3. rész (azonnali kérdések)
... egy vállalatvezető melyik politikai oldallal szimpatizál, Kóka János és Leisztinger Tamás cége is nyert a pályázaton - tette hozzá Szijjártó Péter.

DK: miért büntetik az önkormányzatokat?

Oláh Lajos (DK) a koronavírus-járvány miatt az önkormányzatokat - különösen a választókerületét, Erzsébet- és Terézvárost - érintő elvonásokat bírálta, közölve: a két kerüle...
2020-06-02 16:22:01
Költségvetés - Mintegy 857 milliárd forintból gazdálkodhatnak jövőre a helyi önkormányzatok
...
A javaslat szerint a helyi önkormányzatok működésének általános támogatására 173 milliárd forint helyett több mint 264 milliárd forint jut.
A települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatására - az idei csaknem 191 milliárd forint helyett - mintegy 213 milliárd forintot lehet majd fordítani.
A települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjó...
2020-05-26 11:02:27
Krónika 8. rész (azonnali kérdések, napirend után)
... közismereti tanárok elismerése.
Schanda Tamás megismételte: olyan nem fordulhat elő, hogy valakinek kevesebb lesz a bére és nem több.

DK: a kormány forrásokat von el az önkormányzatoktól

Bősz Anett (DK) azt mondta: az ellenzéki vezetésű települések jól helytálltak a járvány elleni védekezésben annak ellenére, hogy a kormány forrásokat vont el az önkorm...
2020-05-25 16:52:53
Krónika 5. rész (közlekedés)
... (KDNP) hangsúlyozta, hogy 2010 óta másfélszeresére nőtt az állami vagyon.
A javaslat 13 törvény módosít a közlekedési ágazatban - hívta fel a figyelmet. Fontos rögzíteni, hogy az önkormányzatok feladata a járdák üzemeltetése és karbantartása - szögezte le.
A víziközlekedésről szóló törvényben pontosították a bírságolási szabályokat és megemelték a bírság mértékét - közöl...
2020-05-20 16:22:19
Krónika 2. rész (különleges gazdasági övezet)
...
DK: ölik az országot és az önkormányzatokat

Gyurcsány Ferenc (DK) közölte, "ha megöljük az önkormányzatokat, akkor minden bizonnyal megöljük a hazát".
Az ellenzéki politikus azt mondta, ha van bolsevik párt Magyarországon, akkor az a Fidesz, amely mindent centralizál, mindent a kormányfőnek juttat és semmit az embereknek. Ez szovjettípusú modell - hangoztatta....
2020-05-20 12:26:59
Krónika 1. rész (különleges gazdasági övezet)
... nagyberuházásból származó adóbevételből. A különleges gazdasági övezetté nyilvánításra szigorú feltételek mentén kerülhet sor, nem lesz automatikus, és az állam semmilyen összeget nem von el az önkormányzatoktól - jelentette ki.
Emlékeztetett: az elmúlt években Magyarország jelentős gazdasági eredményeket ért el, növekedett a tőkevonzó képessége és a nemzetgazdaság teljesítők...
2020-05-20 10:56:55
Benyújtotta az Állami Számvevőszék 2019-es tájékoztatóját az Országgyűlésnek
... államigazgatásban, az állami beruházások szabályozási környezetének megerősítése, az állami vagyongazdálkodás fejlesztése, a tartalékképzés fontossága a központi költségvetésben, az önkormányzatok integritásának, korrupció elleni védettségének fejlesztése, a teljesítménymérés elterjesztése a közszféra szervezetei között és a köztestületek működésének felülvizsgálata.
Domokos ...
2020-05-13 19:42:24
Koronavírus - Többmilliárdos bevételkieséssel számolnak a vidéki nagyvárosok
... esetében 900 millió, a kulturális szervezeteknél 860 millió, a bérleményszolgáltatás terén pedig 400 millió forint a várható bevételkiesés.
A balatoni, főként a Balaton-parti önkormányzatoknál 10-40 százalékos a költségvetési "lyuk", folyamatos a költségvetések újratervezése, fejlesztések állnak le, programok maradnak el - mondta Lombár Gábor, az önkormányzatokat tömörítő Bal...
2020-05-12 17:11:55
A járványhelyzetre hivatkozó csalót ítéltek felfüggesztett fogházra Tamásiban
... illetve kétezer forintot, a többiek visszautasították a kérést. Közülük ketten pénz helyett tartós élelmiszert ajánlottak fel, ezt azonban ő nem fogadta el. Az adománygyűjtéshez az önkormányzatok nem adtak megbízást, a cselekményt kizárólag a haszonszerzés motiválta - írták.
A férfit a Tamási Járásbíróság távmeghallgatáson két rendbeli csalás, négy rendbeli csalási kísérlet m...
2020-05-07 16:32:14
Koronavírus - Az Ab-hez fordulnak az ellenzéki pártok az önkormányzatokat ért elvonás miatt
... képviselők közleményében, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.
Ebben azt írják: a kormány a koronavírus-járvány kezelése érdekében számtalan forrást vont el a helyi önkormányzatoktól, a gépjárműadó törvény szerint járó részét, a parkolási díjakat, és van olyan település, ahol a cégek által fizetett helyi adókat is.
Ezekkel a döntéseivel szerintük a kormány veszé...
2020-05-07 09:51:33
1 2 3 ...............51 52 ........77 78 ........101 102 103 
Címkék: Állami Számvevőszék, Kóka János, Leisztinger Tamás, Szijjártó Péter, Oláh Lajos, Schanda Tamás, Bősz Anett, Gyurcsány Ferenc, Lombár Gábor, Tamási Járásbíróság, helyi önkormányzatok, vidéki nagyvárosok, járványhelyzetre hivatkozó, ellenzéki pártok, vállalatvezető melyik, javaslat szerint, települési önkormányzatok, idei csaknem, kormány forrásokat, ellenzéki vezetésű, járvány elleni, állami vagyon, közlekedési ágazatban, önkormányzatok feladata, járdák üzemeltetése, víziközlekedésről szóló, bírságolási szabályokat, bírság mértékét, ellenzéki politikus, kormányfőnek juttat, különleges gazdasági, állam semmilyen, elmúlt években, tőkevonzó képessége, nemzetgazdaság teljesítők, állami beruházások, állami vagyongazdálkodás, tartalékképzés fontossága, központi költségvetésben, önkormányzatok integritásának, teljesítménymérés elterjesztése, közszféra szervezetei, köztestületek működésének, kulturális szervezeteknél, várható bevételkiesés, költségvetések újratervezése, önkormányzatokat tömörítő,
© 2013 TVN.HU Kft.