Belépés
Németh Zsolt: elfogadhatatlan, hogy diszkriminációnak legyenek kitéve a nemzeti kisebbségek Ukrajnában
... teljesített - például 2023-ig elhalasztotta az oktatási törvény hatályba léptetését, valamint kivették a magániskolákat a középfokú oktatást szabályzó törvény hatálya alól -, mégsem teljesültek maradéktalanul az Európa Tanács Velencei Bizottságának erre vonatkozó elvárásai.
Reményét fejezte ki, hogy az új nemzeti kisebbségi törvény esetében a Velencei Bizottság állásfoglalásá...
2020-01-28 17:02:02
Erdő Péter karácsonykor: Legyünk karácsony táján újra gyerek
... Jézus szűztől született, de mégis az emberi nemzedékek sorába állítják be az Üdvözítőt. Azt akarják megmutatni, hogy az emberiségnek, majd Izrael népének adott isteni ígéretek benne teljesültek.
A János-evangélium viszont már az istenség oldaláról közelíti meg Jézus személyét: ,,Kezdetben volt az Ige és az Ige Istennél volt. (...) Minden őáltala lett és nélküle semmi...
2019-12-25 17:12:14
Látogatórekordot döntött az idén kétszáz éves madridi Prado Múzeum
... adtak el 21 millió euróért. A múzeum naponta átlagosan 8800 látogatót fogadott, 61 százalékuk külföldi, 39 százalékok spanyol volt - tette hozzá.
Mint mondta, az elért eredménnyel teljesültek a bicentenáriumi év nagyszabású programsorozatához fűzött várakozásaik, amelyek növelték a Prado iránti érdeklődést.
Az igazgató egy évvel ezelőtt az évfordulós események megnyitój...
2019-12-20 17:32:03
Krónika 11. rész (bizottsági jelentések vitája)
... Pénzügyminisztérium államtitkára a vitára úgy reagált: az államadósság a tervezettnél nagyobb arányban csökkent, a GDP a tervezettnél nagyobb arányban növekedett. Összességében a célok teljesültek, számos esetben még kedvezőbben is alakultak - szögezte le.
Tévesnek nevezte azokat az állításokat, amelyek egy-egy terület alulfinanszírozottságáról szólnak - folytatta -, növeked...
2019-11-18 21:12:53
Babis: a bársonyos forradalom az újkori cseh történelem legfontosabb eseménye
... Kérem, bontsuk le ezeket is" - jelentette ki Pellegrini.
Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök szerint a közép-európai országok harminc éve hozott döntései helyesek voltak, és teljesültek álmaik a szabadságról. "Ma több ország példaként néz ránk, ezért támogatjuk az EU bővítését, mi a szolidaritást nagyon fontos elemnek tartjuk" - hangsúlyozta Morawiecki.
Wolfgang S...
2019-11-17 13:21:50
BÉT - Növekvő forgalomban csökkent a BUX
... kereslete is messze elmaradt a szokásostól. Kedvezőtlen fejlemény volt még az is, hogy a Honvédelmi Minisztériummal 2018-ban megkötött keretszerződés idén esedékes megrendelései nem teljesültek, és várhatóan az év további részében sem fognak - olvasható az elemzésben.
Nagy növekedést ért el a 4iG, a vállalat árbevétele 10,5 milliárd forintra nőtt a harmadik negyedévben, ami 2...
2019-11-17 07:05:12
Emberi sors
... temetünk,
Jól kitervezett céljainkból
Sok minden nem vált be nekünk.

Bizakodva indultunk útnak,
Reménnyel telve s ím azok;
Botlások közben porba hulltak;
Mik teljesültek, nem nagyok.

Meglátjuk letűnt ifjúságunk;
- Tükörbe nézve ősz fejünk,
Gond-barázdákat fáradt arcon,
Ami a múltból jött velünk.

Emlékszünk a ...
2019-11-16 09:23:59
Brit választások - Johnson: "Ha megnyerjük a választást, december közepére meglesz a Brexit-megállapodás"
... Brexitet.
A jogszabály előírta a Brexit halasztásának kezdeményezését arra az esetre, ha a kijelölt határidőig egyik kritérium sem teljesül.
Mivel október 19-ig e feltételek nem teljesültek, Johnson a törvény alapján aznap éjjel levélben értesítette Donald Tuskot, az Európai Tanács elnökét arról, hogy London a Brexit halasztását kéri.
Ezt a levelet azonban nem írta ...
2019-11-03 11:51:05
Krónika 1. rész (zárszámadás)
... Kiemelte: a zárszámadás is azt mutatja, hogy alaptalanok voltak a 2018-es büdzsét ért bírálatok, a végrehajtással kapcsolatos aggályok, hiszen az előre jelzett folyamatok minden esetben teljesültek, nemegyszer a tervezettnél is nagyobb mértékben, ami "minden magyar állampolgár közös sikere". Szűcs Lajos elmondta: a prognosztizált 4,3 helyett 5,1 százalékkal emelkedett a nemzeti ös...
2019-10-24 11:51:25
ÁSZ: kormányzati támogatásra a tudásintenzív területeken van szükség
... eredményeként a vizsgált időszakban a beáramló tőke mennyisége nőtt, a munkanélküliség jelentősen csökkent, a foglalkoztatás pedig bővült. Az iparágakra vonatkozó célok összességében teljesültek, a kormány szándékai szerint támogatni kívánt iparágaknál történt a legtöbb szerződéskötés.
Mindez azt mutatja, hogy a kormány a beruházásösztönzés intézményrendszerét kiépítette, a ...
2019-10-10 12:31:19
1 2 3 .............45 46 .......68 69 .......89 90 91 
Címkék: Németh Zsolt, Erdő Péter, Prado Múzeum, Európa Tanács Velencei Bizottságának, Velencei Bizottság, Mateusz Morawiecki, Wolfgang, Honvédelmi Minisztériummal, Donald Tuskot, Európai Tanács, Szűcs Lajos, nemzeti kisebbségek, idén kétszáz, bársonyos forradalom, újkori cseh, tudásintenzív területeken, oktatási törvény, középfokú oktatást, emberi nemzedékek, istenség oldaláról, múzeum naponta, elért eredménnyel, évvel ezelőtt, évfordulós események, tervezettnél nagyobb, célok teljesültek, közép-európai országok, szolidaritást nagyon, vállalat árbevétele, harmadik negyedévben, múltból jött, jogszabály előírta, kijelölt határidőig, törvény alapján, levelet azonban, 2018-es büdzsét, végrehajtással kapcsolatos, előre jelzett, vizsgált időszakban, beáramló tőke, munkanélküliség jelentősen, foglalkoztatás pedig, iparágakra vonatkozó, kormány szándékai, legtöbb szerződéskötés, látogatórekordot, elfogadhatatlan, kezdeményezését, minisztériummal, munkanélküliség, prognosztizált, maradéktalanul, foglalkoztatás,
© 2013 TVN.HU Kft.