Belépés
Nagypéntek az év legcsendesebb napja
... közleménye szerint a nagypénteki szertartás amely nem szentmise három részből áll: az igeliturgiából, a kereszt előtti hódolatból, valamint a szentáldozásból.
Ezen a napon a templomokban elhangzik a szenvedéstörténet, a passió, dramatikusan idézve fel Krisztus szenvedését.

A szentbeszéd után az egyetemes könyörgések következnek. Az Istentiszteleti és Szentségi F...
2020-04-10 20:31:47
Nagypénteken Krisztus kereszthalálára emlékeznek a keresztények
... közleménye szerint a nagypénteki szertartás - amely nem szentmise - három részből áll: az igeliturgiából, a kereszt előtti hódolatból, valamint a szentáldozásból.
Ezen a napon a templomokban elhangzik a szenvedéstörténet, a passió, dramatikusan idézve fel Krisztus szenvedését.
A szentbeszéd után az egyetemes könyörgések következnek. Az Istentiszteleti és Szentségi Fegyel...
2020-04-10 07:04:40
Nagypéntek – Jézus Krisztus kereszthalálának napja
... egyszer lakhatnak jól, valamint 14 éves kortól a húsételek fogyasztásától is tartózkodni kell. A hívek ezzel az önmegtagadással fejezik ki szeretetüket Jézus iránt. A nap folyamán a templomokban elhangzik a lamentáció (Jeremiás siralmai) és keresztútjárást is tartanak.

Végigjárva Jézus keresztútját biztosak lehetünk benne: az utolsó szó Istené. A keresztút segít megérte...
2019-04-19 08:01:51
Húsvét - Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek a keresztények
...
A nap folyamán a templomokban elhangzik a lamentáció (Jeremiás siralmai), és keresztútjárást is tartanak.
Nagypénteken nem mutatnak be szentmisét. Ezen a napon az oltár üres: nincsen rajta sem kereszt, sem terítő, sem gyertya.
A nagypénteki szertartás három fő részből áll: az igeliturgiából, a kereszt előtti hódolatból, valamint a szentáldozás szertartásából.
A...
2019-04-19 07:04:30
Ma van virágvasárnap, a nagyhét első napja
... 25-én.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
Azokban az országokban, ahol nincs pálma, a korán bimbódzó fűzfa vesszejét, a barkát szentelik meg a katolikus templomokban. A virágvasárnapi szertartás a barkaszenteléssel kezdődik, majd körmenettel folytatódik. A szentmisén ekkor olvassák fel Jézus szenvedéstörténetét, a passiót. A megszentelt ba...
2019-04-14 12:52:50
Nagypéntek – Jézus Krisztus kereszthalálának napja 04.
... egyszer lakhatnak jól, valamint 14 éves kortól a húsételek fogyasztásától is tartózkodni kell. A hívek ezzel az önmegtagadással fejezik ki szeretetüket Jézus iránt. A nap folyamán a templomokban elhangzik a lamentáció (Jeremiás siralmai) és általában délután három órakor keresztút-járást is tartanak.
Nagypéntek az év legmegrendültebb liturgiája. A Jézust jelképező oltár dísze...
2019-04-08 22:17:16
Nagypéntek – Jézus Krisztus kereszthalálának napja
... egyszer lakhatnak jól, valamint 14 éves kortól a húsételek fogyasztásától is tartózkodni kell. A hívek ezzel az önmegtagadással fejezik ki szeretetüket Jézus iránt. A nap folyamán a templomokban elhangzik a lamentáció (Jeremiás siralmai) és keresztútjárást is tartanak.
Nagypéntek az év legmegrendültebb liturgiája. A Jézust jelképező oltár díszek nélkül, csupaszon áll. Az oltá...
2018-03-30 13:24:26
Nagypéntek!
... húsételek fogyasztásától is tartózkodniuk kell. A hívek ezzel az önmegtagadással fejezik ki szeretetüket Jézus iránt.

Nagypénteken nem mutatnak be szentmisét. A nap folyamán a templomokban elhangzik a lamentáció (Jeremiás siralmai) és általában délután három órakor keresztútjárást is tartanak.

Ezen a napon az oltár üres: nincsen rajta sem kereszt, sem terítő,...
2018-03-30 10:55:27
Húsvét - Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek a keresztények
... éves kortól a húsételek fogyasztásától is tartózkodniuk kell. A hívek ezzel fejezik ki szeretetüket Jézus iránt - írták.
Nagypénteken nem mutatnak be szentmisét. A nap folyamán a templomokban elhangzik a lamentáció (Jeremiás siralmai), és általában délután három órakor keresztútjárást is tartanak.
Ezen a napon az oltár üres: nincsen rajta sem kereszt, sem terítő, sem gye...
2018-03-30 07:04:37
René Pape basszista ad áriaestet az Operaházban
... nagymamája gyermekkorában sokszor magával vitte templomi hangversenyekre, amelyeken a híres drezdai fiúkórus énekelt. A kórusba 8 éves korában felvételizett sikeresen, ettől kezdve templomokban és az operaházban is énekelt, például A varázsfuvolában a harmadik fiút. Mint mondta, Bach, Weber, Schütz és Mendelssohn szinte összes kórusművét énekelte, és kamaszkorában, 15-16 évesen dö...
2017-06-08 20:04:18
1 2 3 4 
Címkék: Nagypénteken Krisztus, Jézus Krisztus, Nagypénteken Jézus, René Pape, Szentségi, Szentségi Fegyel, Végigjárva Jézus, Vagyonkezelő Alap, nagyhét első, nagypénteki szertartás, kereszt előtti, templomokban elhangzik, szentbeszéd után, egyetemes könyörgések, húsételek fogyasztásától, hívek ezzel, önmegtagadással fejezik, keresztút segít, oltár üres, szentáldozás szertartásából, korán bimbódzó, barkát szentelik, katolikus templomokban, virágvasárnapi szertartás, barkaszenteléssel kezdődik, szentmisén ekkor, híres drezdai, harmadik fiút, legmegrendültebb, kereszthalálának, keresztútjárást, kereszthalálára, szentáldozásból, önmegtagadással, istentiszteleti, hangversenyekre, varázsfuvolában, virágvasárnapi, igeliturgiából, fogyasztásától, szertartásából, gyermekkorában, kamaszkorában, legcsendesebb, virágvasárnap, felvételizett, tartózkodniuk, templomokban, szentáldozás, nagypénteken, keresztények, keresztútját, szeretetüket, dramatikusan, vagyonkezelő, szentbeszéd, következnek, könyörgések, tartózkodni, mendelssohn,
© 2013 TVN.HU Kft.