Belépés
Illegális bevándorlás - Sebastian Kurz: Ausztria szigorúan elutasítja a hajók járőrözésének újraindítását a Sop
... indították az EU tagállamai az Észak-Afrikából az EU-ba irányuló embercsempészet visszaszorítására. Az EU-s hajókra felvett emberek fogadása körüli viták miatt tavaly tavasszal leállították a tengeri járőrözést, így repülőgépekről folytatott megfigyelésre és a líbiai parti őrség kiképzésére korlátozódik a misszió felhatalmazása.
A Der Spiegel című német hírmagazin a hét végén...
2020-02-02 13:31:36
A civil hajók tevékenységét szabályozó európai megállapodást javasol az olasz belügyminiszter
... spanyol Open Arms és a német Sea-Watch civilszervezet.
Az NGO-k hangsúlyozták, hogy számukra az egyetlen elfogadható "magatartási szabály" az emberéletek mentésére vonatkozó nemzetközi tengeri jog tiszteletben tartása, amely "most is érvényes és önmagában elegendő".
Az NGO-k hozzátették, hogy az általuk működtetett hajókkal a migránsok "minimális része" érkezik Európába...
2019-12-05 23:22:55
Illegális bevándorlás - Bakondi: változhat az Európai Unió migrációs politikája
...
Az Európai Parlament (EP) plenáris ülése csütörtökön elutasította azt az állásfoglalás-tervezetet, amelya földközi-tengeri kutatási és mentési műveletek fokozására szólított volna fel.
Bakondi György azt mondta: az EP állampolgári jogi, bel- és igazságügyi szakbizottságának indítványa (LIBE), amely segítette volna az illegális, tömeges bejutást Európába, kedvezett egyes ...
2019-10-26 22:02:32
Illegális bevándorlás - A földközi-tengeri mentési műveletek fokozására szólított fel az EP illetékes bizottság
...
Az állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottság (LIBE) 34:26 arányban hagyta jóvá az indítványt, amelyben határozottabb felelősségvállalásra, fenntartható és állandó jellegű megoldás elfogadására szólították fel az Európai Unió (EU) tagállamait az eseti jellegű megállapodások helyett.
Emellett tisztességes mechanizmus felállítását sürgették a tengeren felvett menedék...
2019-10-21 22:52:11
Illegális bevándorlás - Humánusabb migrációs politikát sürget az Európa Tanács illetékes biztosa
... teljes körű emberi jogi biztosítékok, addig fel kell függeszteni minden olyan tevékenységet, amely a líbiai visszaküldések fokozásával jár.
Az ET-biztos döntő fontosságúnak nevezte a tengeri kutatási és mentési műveletek kiterjesztését, a biztonságos és törvényes migrációs csatornák létrehozását, valamint az együttműködést a civil szervezetekkel.
Leszögezte, biztosítani ...
2019-10-07 10:11:10
Illegális bevándorlás - Seehofer: az új olasz kormány lehetőséget kínál a migrációs politika továbbfejlesztésér
... német-olasz kapcsolatokban.
Hozzátette: a hét végén Máltára utazik, ahol Olaszország és több más európai uniós tagország képviselőivel együtt kidolgoznak egy szabályrendszer-tervezetet a tengeri mentési műveletekre. A javaslatot az uniós tagállamok belügyminisztereinek október 8-i tanácskozásán ismertetik.
Horst Seehofer aláhúzta: az új összetételű római vezetés "új esél...
2019-09-19 16:41:35
Illegális bevándorlás - Berlin csak átmenetileg fogadja az Olaszországba érkező menedékkérők 25 százalékát
...
Steffen Seibert kormányszóvivő a földközi-tengeri migrációs útvonalon érkező menedékkérők szétosztásáról a máltai Vittoriosában szeptember 23-án elfogadni tervezett megállapodásról nyilatkozva hangsúlyozta, hogy korlátozott időre szóló mechanizmusról van szó, és továbbra is törekedni kell egy "szolidáris európai megoldásra, amely nagyon sok európai vállra teríti szét a terhek...
2019-09-16 14:22:16
Olasz belügyminiszter: nem Párizs és Berlin dönt az európai migrációs politikáról
... született egy olyan európai migrációs politikáról, amely az unió külső határainak védelmét tartja szem előtt.
Az olasz belügyminiszter szerint Helsinkiben megegyezés született a földközi-tengeri kutatási és mentési műveleteket érintő szabályok felülvizsgálatának szükségességéről az illegális és ellenőrizetlen migráció megakadályozására.
A földközi-tengeri műveleteket v...
2019-07-21 17:32:00
Sea-Watch 3 kapitánya: az összes európai ország fogadja be a civilektől tengeren mentett embereket
...
A szicíliai Agrigento ügyészségén majdnem négy órán át tettek fel kérdéseket Carola Racketének. A földközi-tengeri migrációs útvonalat jól ismerő szicíliai ügyészek a Sea-Watchnémet nem kormányzati szervezet (NGO) hajója által június 12-én végrehajtott mentési művelet részleteire kérdeztek rá: a Sea-Watch 3 a líbiai kutatási és mentési tengeri övezetben 53 embert vett a fedél...
2019-07-18 15:32:10
Uniós biztos: a Földközi-tengeren aggasztó a migrációs helyzet
...
Az uniós biztos az Európai Parlament (EP) plenáris ülésének a földközi-tengeri humanitárius segítségnyújtásról szóló vitáján hangsúlyozta, a területen tevékenykedő civil szervezetek nagyon fontos szerepet töltenek be az életmentésben, közel 730 ezer embert hoztak partra 2015-óta. Meg kell különböztetni azonban a bűncselekménynek minősülő embercsempészetet és a bajbajutott emb...
2019-07-17 18:52:32
1 2 3 4 5 6 7 8 9 
Címkék: Sebastian Kurz, Európai Unió, Európa Tanács, Open Arms, Európai Parlament, Bakondi György, Horst Seehofer, Steffen Seibert, Carola Racketének, hajók járőrözésének, civil hajók, olasz belügyminiszter, földközi-tengeri mentési, migrációs politika, európai migrációs, összes európai, civilektől tengeren, migrációs helyzet, tengeri járőrözést, líbiai parti, misszió felhatalmazása, német Sea-Watch, egyetlen elfogadható, emberéletek mentésére, általuk működtetett, állampolgári jogi, eseti jellegű, tengeren felvett, líbiai visszaküldések, tengeri kutatási, civil szervezetekkel, tengeri mentési, uniós tagállamok, földközi-tengeri migrációs, máltai Vittoriosában, olyan európai, unió külső, földközi-tengeri kutatási, földközi-tengeri műveleteket, szicíliai Agrigento, líbiai kutatási, uniós biztos, földközi-tengeri humanitárius, területen tevékenykedő, bűncselekménynek minősülő, bűncselekménynek, szükségességéről, belügyminiszter, embercsempészet, megállapodásról, szabályrendszer, kiterjesztését,
© 2013 TVN.HU Kft.