Belépés
Greta Thunberg: a felnőtteknek csatlakozniuk kell a diákok éghajlatvédelmi mozgalmához
... következményei lennének, "folyók lépnének ki a medrükből, a tengerek partvidékén súlyos károkat okozó viharok tombolnának, nem lennének korallzátonyok, a sarki jég olvadása miatt a tengerszint drámai mértékben emelkedne és elárasztana partvidéki régiókat, a Föld egyes részei lakhatatlanok lennének" - olvasható a cikkben.
Ezért olyan fontos, hogy mi történik most. A szükséges ...
2019-03-15 11:21:30
Az olvadékvíztavak súlya alatt meggörbülnek a selfjegek
...
A selfjég meggörbülése hatással lehet más gyenge selfjegekre, szétesésüket okozhatja, felgyorsítva a jég elsüllyedését az óceánokba, hozzájárulva a globális tengerszint-emelkedéshez.
"Kutatók ezt a folyamatot már egy ideje megjósolták és modellezték is, de soha senki ne gyűjtött terepen adatokat, amelyek megmutatnák ezt a folyamatot" - mondta Alison Banwell, a CIRES amer...
2019-02-15 17:51:49
Az utolsó vacsora jégszobra
... tizenötödik alkalommal építették fel a Fogarasi-havasokban, a Bâlea-tónál a Közép-Kelet-Európában unikumnak számító jéghotelt, melyben egy kápolnát is kialakítottak.
A 2030 méteres tengerszint feletti magasságban található turisztikai látványosság ötletgazdája és tulajdonosa Arnold Klingeis, a Szeben megyei Felek város polgármestere; a létesítmény Maros megyei magyar mesterek...
2019-02-13 08:58:27
Stresszoldó gyógynövény
... rózsás, vagy illatos varjúháj, mert gyökere rózsaillatú. Egy szibériai mondás szerint 100 évig él az, aki a Rhodiola teáját issza.

A Rhodiola Rosea Kelet-Szibériában honos, és tengerszint felett 3.300 - 6.000 méter magasságban nő. Sárga virágainak illata a rózsaolajhoz hasonlít, innen a ,,rosea" név. Kelet- és Közép-Ázsia népeinek ősi írásos emlékeiben gyakr...
2019-02-03 21:06:00
Rekordmélységbe sikerült lefúrni a Nyugat-Antarktisz jegébe
... egy olyan terület tanulmányozásával, ahol a jég puha üledéken nyugszik, jobban megérthetjük, hogy ez a terület hogyan változhat a jövőben és milyen mértékben járulhat hozzá a globális tengerszint-emelkedéshez" - mondta Andy Smith, a BAS vezető kutatója, aki jelenleg is a Rutford-jégáron dolgozik.
A csapat mostanra két lyukat fúrt - a második lyuk munkálatai a héten értek vége...
2019-01-24 15:42:44
Havazás - Továbbra is súlyos gondokat okoz a havazás Bajorországban
... közé tartozó Miesbachban egy sor utat lezártak, mert a vastag hótakaró miatt járhatatlanná váltak. Várhatóan még napokig nem tudják helyreállítani a közlekedés zavartalanságát, ezért a tengerszint felett mintegy 700 méteren fekvő alpesi járás valamennyi iskolájában tanítási szünetet rendeltek el egészen péntekig.
Több további járásban is szünetel a tanítás, és sokhelyütt a s...
2019-01-07 16:52:43
Az eddig stabilnak vélt kelet-antarktiszi gleccserek is olvadnak
... részén vékonyodnak a gleccserek és nagyobb sebességgel mozognak - írja a BBC hírportálja.
A szakemberek szerint ha ez a folyamat nem változik, az a jövőben hatással lesz a globális tengerszintre. Az Antarktika ezen régiójának vízgyűjtő medencéiben elegendő jég van ahhoz, hogy 28 méterrel megnövelje a globális tengerszintet, amennyiben teljesen elolvad.
Catherine Walker, ...
2018-12-11 13:36:28
2018. november 27. kedd Böjte atya mai jegyzete
... mi papok is hajlamosok vagyunk eldramatizálni a valóságot és ilyenkor sötét színekkel közeli világvégét vizionálunk!!
A föld történeti korszakokban volt olyan időszak, mikor a tengerszint olyan alacsony volt, hogy ma az Ausztrál partoktól kétszáz kilométerre lévő Tasmániába gyalog szerrel át lehetett jutni. De mikor Egyiptomban jártam, mutatták, hogy a mai tengerszinthez visz...
2018-11-28 14:25:21
Tizenhat európai állam- és kormányfő adott ki közös nyilatkozatot a klímaváltozás elleni küzdelem erősítésére
... aláírók.
A klímaváltozás hatásai bizonyítottak, és a világ minden pontján érezhetőek: a hőhullámok, az árvizek, az aszályok, a sárlavinák előfordulásának, a gleccserolvadás és a tengerszint-emelkedés drámai növekedése. A közvetlen következményeket mutatják például a vízhiány, a terméskiesések, az azt követő éhínség és a kényszerű migráció. A klímaváltozás hatásai már idény n...
2018-11-23 18:32:31
Rekordot döntött a felmelegedést okozó gázok légköri koncentrációja
... mint az utóbbi évtized átlagos tempója.
"Amikor utoljára, 2-5 millió évvel ezelőtt ilyen magas volt a szén-dioxid koncentrációja, akkor a hőmérséklet 2-3 fokkal melegebb volt, a tengerszint pedig 10-20 méterrel magasabb" - mondta Petteri Taalas, a szervezet főtitkára.
Tavaly azért növekedett lassabban a szén-dioxid koncentrációja, mert 2015-2016-ban erős volt az El Nino ...
2018-11-22 13:38:38
1 2 3 ......................70 ...........105 ...........139 140 
Címkék: Greta Thunberg, Alison Banwell, Arnold Klingeis, Rhodiola Rosea Kelet-Szibériában, Andy Smith, Catherine Walker, Petteri Taalas, felnőtteknek csatlakozniuk, diákok éghajlatvédelmi, olvadékvíztavak súlya, utolsó vacsora, havazás Bajorországban, eddig stabilnak, klímaváltozás elleni, felmelegedést okozó, tengerek partvidékén, tengerszint drámai, selfjég meggörbülése, ideje megjósolták, 2030 méteres, létesítmény Maros, szibériai mondás, rózsaolajhoz hasonlít, olyan terület, terület hogyan, csapat mostanra, második lyuk, héten értek, vastag hótakaró, közlekedés zavartalanságát, tengerszint felett, szakemberek szerint, globális tengerszintre, globális tengerszintet, föld történeti, tengerszint olyan, klímaváltozás hatásai, világ minden, sárlavinák előfordulásának, közvetlen következményeket, kényszerű migráció, utóbbi évtized, szén-dioxid koncentrációja, tengerszint pedig, szervezet főtitkára, következményeket, rekordmélységbe, olvadékvíztavak, zavartalanságát, éghajlatvédelmi, előfordulásának,
© 2013 TVN.HU Kft.