Belépés
Nagyon durván havazott Németországban
... a 15 centit is elérte a hótakaró.Havazott Németországban, van olyan vidéke, ahol a hótakaró már a 15 centimétert is elérte. A Harz hegységben, a 700 méteres tengerszint feletti magasságban fekvő városokban, falvakban már reggel hóesésre ébredtek az ott lakók. Így az érintett településeken és utakon elkezdték a hó eltakarítását - írja a 24.hu.
...
2019-05-05 17:06:17
A tibeti magaslatokon is élt a gyenyiszovai ember
... génvariánssal rendelkeztek, amely megvédi őket nagy magasságban a hipoxiától, vagyis oxigénhiányos állapottól. Ez eddig rejtély volt, mivel a szibériai barlang mindössze 700 méterrel a tengerszint felett található.
A ma élő tibetiek és a szomszédos népek ugyanezzel a génvariánssal rendelkeznek, mely valószínűleg onnan származik, hogy a Homo sapiens keveredett a gyenyoszivai e...
2019-05-02 12:51:29
Greta Thunberg: a felnőtteknek csatlakozniuk kell a diákok éghajlatvédelmi mozgalmához
... következményei lennének, "folyók lépnének ki a medrükből, a tengerek partvidékén súlyos károkat okozó viharok tombolnának, nem lennének korallzátonyok, a sarki jég olvadása miatt a tengerszint drámai mértékben emelkedne és elárasztana partvidéki régiókat, a Föld egyes részei lakhatatlanok lennének" - olvasható a cikkben.
Ezért olyan fontos, hogy mi történik most. A szükséges ...
2019-03-15 11:21:30
Az olvadékvíztavak súlya alatt meggörbülnek a selfjegek
...
A selfjég meggörbülése hatással lehet más gyenge selfjegekre, szétesésüket okozhatja, felgyorsítva a jég elsüllyedését az óceánokba, hozzájárulva a globális tengerszint-emelkedéshez.
"Kutatók ezt a folyamatot már egy ideje megjósolták és modellezték is, de soha senki ne gyűjtött terepen adatokat, amelyek megmutatnák ezt a folyamatot" - mondta Alison Banwell, a CIRES amer...
2019-02-15 17:51:49
Az utolsó vacsora jégszobra
... tizenötödik alkalommal építették fel a Fogarasi-havasokban, a Bâlea-tónál a Közép-Kelet-Európában unikumnak számító jéghotelt, melyben egy kápolnát is kialakítottak.
A 2030 méteres tengerszint feletti magasságban található turisztikai látványosság ötletgazdája és tulajdonosa Arnold Klingeis, a Szeben megyei Felek város polgármestere; a létesítmény Maros megyei magyar mesterek...
2019-02-13 08:58:27
Stresszoldó gyógynövény
... rózsás, vagy illatos varjúháj, mert gyökere rózsaillatú. Egy szibériai mondás szerint 100 évig él az, aki a Rhodiola teáját issza.

A Rhodiola Rosea Kelet-Szibériában honos, és tengerszint felett 3.300 - 6.000 méter magasságban nő. Sárga virágainak illata a rózsaolajhoz hasonlít, innen a ,,rosea" név. Kelet- és Közép-Ázsia népeinek ősi írásos emlékeiben gyakr...
2019-02-03 21:06:00
Rekordmélységbe sikerült lefúrni a Nyugat-Antarktisz jegébe
... egy olyan terület tanulmányozásával, ahol a jég puha üledéken nyugszik, jobban megérthetjük, hogy ez a terület hogyan változhat a jövőben és milyen mértékben járulhat hozzá a globális tengerszint-emelkedéshez" - mondta Andy Smith, a BAS vezető kutatója, aki jelenleg is a Rutford-jégáron dolgozik.
A csapat mostanra két lyukat fúrt - a második lyuk munkálatai a héten értek vége...
2019-01-24 15:42:44
Havazás - Továbbra is súlyos gondokat okoz a havazás Bajorországban
... közé tartozó Miesbachban egy sor utat lezártak, mert a vastag hótakaró miatt járhatatlanná váltak. Várhatóan még napokig nem tudják helyreállítani a közlekedés zavartalanságát, ezért a tengerszint felett mintegy 700 méteren fekvő alpesi járás valamennyi iskolájában tanítási szünetet rendeltek el egészen péntekig.
Több további járásban is szünetel a tanítás, és sokhelyütt a s...
2019-01-07 16:52:43
Az eddig stabilnak vélt kelet-antarktiszi gleccserek is olvadnak
... részén vékonyodnak a gleccserek és nagyobb sebességgel mozognak - írja a BBC hírportálja.
A szakemberek szerint ha ez a folyamat nem változik, az a jövőben hatással lesz a globális tengerszintre. Az Antarktika ezen régiójának vízgyűjtő medencéiben elegendő jég van ahhoz, hogy 28 méterrel megnövelje a globális tengerszintet, amennyiben teljesen elolvad.
Catherine Walker, ...
2018-12-11 13:36:28
2018. november 27. kedd Böjte atya mai jegyzete
... mi papok is hajlamosok vagyunk eldramatizálni a valóságot és ilyenkor sötét színekkel közeli világvégét vizionálunk!!
A föld történeti korszakokban volt olyan időszak, mikor a tengerszint olyan alacsony volt, hogy ma az Ausztrál partoktól kétszáz kilométerre lévő Tasmániába gyalog szerrel át lehetett jutni. De mikor Egyiptomban jártam, mutatták, hogy a mai tengerszinthez visz...
2018-11-28 14:25:21
1 2 3 ......................70 71 ...........105 106 ..........139 140 141 
Címkék: Greta Thunberg, Havazott Németországban, Alison Banwell, Arnold Klingeis, Rhodiola Rosea Kelet-Szibériában, Andy Smith, Catherine Walker, tibeti magaslatokon, gyenyiszovai ember, felnőtteknek csatlakozniuk, diákok éghajlatvédelmi, olvadékvíztavak súlya, utolsó vacsora, havazás Bajorországban, eddig stabilnak, érintett településeken, szibériai barlang, tengerszint felett, szomszédos népek, génvariánssal rendelkeznek, tengerek partvidékén, tengerszint drámai, selfjég meggörbülése, ideje megjósolták, 2030 méteres, létesítmény Maros, szibériai mondás, rózsaolajhoz hasonlít, olyan terület, terület hogyan, csapat mostanra, második lyuk, héten értek, vastag hótakaró, közlekedés zavartalanságát, szakemberek szerint, globális tengerszintre, globális tengerszintet, föld történeti, tengerszint olyan, olvadékvíztavak, éghajlatvédelmi, rekordmélységbe, zavartalanságát, németországban, bajorországban, eldramatizálni, korallzátonyok, helyreállítani, tengerszinthez, következményei, tengerszintet, génvariánssal,
© 2013 TVN.HU Kft.