|
|
|
...
Hozzávalók
- 0,5 kg liszt,
- 0,5 kg tepertő,
-... |
2017-11-30 09:56:02 |
|
|
|
|
|
|
A Kincses receptkönyv régi, hagyományos receptjei
Krémeslepény (nagyszerű)
12 deka lisztet 2 deka vajjal, 1 késhegynyi sóval, 1 kávéskanálnyi ecettel és szükséges mennyiségű vízzel rétestésztává eldolgozunk. A tésztát bevagdosva, 10 percig félretesszük, azután kinyújtva 10 deka hideg vajat csomagolunk bele. Ismételt nyújtás és hajtogatás után kb. 10 percre hideg hel... |
|
2017-04-04 11:08:12 |
|
|
|
|
|
|
Dupla adag:
1 kg liszt
2 csapott kk.só(attól függ milyen sós a tepertő)
5 dkg élesztő
2 tojás+ a kenéshez
3 dl kefir
3 dl joghurt
50 dkg fokhagymás libatepertőkrém
A lisztet tálba szitáljuk, sózzuk.Belemorzsoljuk az élesztőt,hozzáadjuk a meglangyosított kefirt és joghurtot,valamint a két tojást. Összegyúrjuk.Ha kell még adunk hozz... |
2014-01-03 11:01:01 |
|
|
|
|
|
|
...
Elkészítés:
40 deka lisztet 1 csomag Váncza-sütőporral, 2 tojás sárgájával, 2 evőkanál erős rummal, csipetnyi borssal, ízlés szerinti mennyiségű sóval és szükség szerinti tejfellel könnyen nyújtható tésztává jól eldolgozunk. A tésztát fél ujjnyi vastagra kinyújtva, langyos zsírral megkenjük és összesen 1/4 kg apróra darált tepertővel minden összehajtás előtt megszórju... |
|
2010-11-14 20:36:37 |
|
|
|
|
|
|
... belőle. Tepsibe szedem, a tetejét megkenem tojással, megszórom a reszelt sajttal és forró sütőben aranysárgára sütöm.
Töpörtyűs pogácsa
15 dkg töpörtyűt apróra vágok és elkeverem 40 dkg liszttel, 10 dkg zsírral, 1 tojás sárgájával, 2 kk sóval és 3 - 4 EK tejföllel jól összegyúrom. A tészta ne legyen kem... |
|
2010-10-22 21:24:42 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 cs. Dr.Oetker sütőporral keverve, 2 tojássárgája, 2 ek. rum, csipet só, bors, tejföl. Azután 25 dkg tepertő, olvasztott zsír.
Készítése: A sütőporral kevert lisztből, tojássárgájával, rummal, sóval, borssal és annyi tejföllel, amennyi szükséges, könnyű tésztát gyúrunk. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, olvasztott zsírral megkenjük, az apróra vagd... |
2010-10-20 05:27:34 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 cs. Dr.Oetker sütőporral keverve, 2 tojássárgája, 2 ek. rum, csipet só, bors, tejföl. Azután 25 dkg tepertő, olvasztott zsír.
Készítése: A sütőporral kevert lisztből, tojássárgájával, rummal, sóval, borssal és annyi tejföllel, amennyi szükséges, könnyű tésztát gyúrunk. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, olvasztott zsírral megkenjük, az apróra vagd... |
2010-10-18 19:44:17 |
|
|
|
|
|
|
Leveles tepertőspogácsa 2,
40 deka lisztet 1 csomag Váncza-sütőporral, 2 tojás sárgájával, 2 evőkanál erős rummal, csipetnyi borssal, ízlés szerint sóval és szükség szerinti tejfellel könnyen nyújtható tésztává jól eldolgozunk. A tésztát félujjnyi vastagra kinyújtva, langyos zsírral megkenjük és összesen 1/4 kg apróra darált tepertővel minden összehajtás előtt megszórjuk. A... |
2010-09-26 14:16:03 |
|
|
|
|
|
|
Leveles tepertőspogácsa 1.
25 dkg darált tepertőt 10 dkg liszttel, őrölt borssal összegyúrunk. 25 dkg lisztet, 2 tojássárgáját, 3 cl rumot, 4-5 ek. tejfölt, sót, 0.5 dkg élesztőt rétestészta lágyságúvá eldolgozunk. Elnyújtva középre rakjuk a tepertőmasszát, széleit ráhajtjuk. Leveles-vajas tésztaszerűen hajtogatjuk, 20 percig pihentetve a hajtogatást 2-szer ismételjük. Kétu... |
2010-09-26 14:15:39 |
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
40 deka lisztet
1 csomag Váncza-sütőporral,
2 tojás sárgájával,
2 evőkanál erős rummal,
csipetnyi borssal,
ízlés szerinti mennyiségű sóval
és szükség szerinti tejfellel könnyen nyújtható tésztává jól eldolg... |
2009-12-19 14:40:41 |
|
|
|
|