Belépés
Az istentisztelet
Az istentisztelet

,,És hallottam, hogy minden teremtmény, a mennyben és a földön, a föld alatt és a tengerben, és minden, ami ezekben van, ezt mondta: A trónon ülőé és a Bárányé az áldás és a tisztesség, a dicsőség és a hatalom örökkön örökké!" (Jel 5,13)

Az istentisztelet szó a tiszteletre méltósággal van kapcsolatban. Összefügg azzal, hogy ,,...
2021-01-14 07:33:46
Meglepetés püspöki látogatás a pécsi Szent Erzsébet-.......
... Fiam" (Mk 1,11). Nincs ennél szebb üzenet! Ha ott vagyunk életünk folyójában, és Krisztus mellett döntöttünk, akkor meg fogjuk hallani Isten nekünk szóló üzenetét: Te vagy szeretett teremtményem, gyermekem, akiben kedvem telik! - biztatott Felföldi László a pécsi Szent Erzsébet-plébánián bemutatott szentmisén.

Magyar Kurír 01.11

- Szentmise Urunk ...
2021-01-13 11:47:20
Hallod? Énekelnek.
... Teremtőjét és Megváltóját. Vedd ki a dugót füleimből, és nyisd meg a szívemet. Taníts engem türelmesen, hogy bekapcsolódjam abba az énekbe, amelyet az egész teremtett világ az összes teremtmény Istenének zeng.
Ahol a trónus látható, ott magasztaló ének hallható.

Napi gondolat

Énekeld saját dicsőítő énekedet a Teremtőnek, vagy használd ennek az igemagyará...
2021-01-11 23:06:13
A bukott ember nem képes szeretni Istent
... Biblia tulajdonképpen azt tanítja, hogy a megtérést megelőzően az ádámi faj gyűlöli Istent és háborút visel ellene. Ennek az ellenségeskedésnek az az oka, hogy az erkölcsileg romlott teremtmény egyszerűen képtelen elviselni egy szent és igazságos Istent, és engedelmeskedni akaratának.
Fontos megjegyeznünk, hogy a legtöbben, akik azt állítják, hogy őszintén szeretik Istent, al...
2021-01-07 21:47:33
Üdvösség
... igéket, és megtartják azt,
ami meg van írva bennük, mert az idő közel van." (Jel 1,3)

Csak Istennek van hatalma arra, hogy megátkozzon vagy megáldjon valakit. Minden teremtmény
fél az ő átkától, és az ő áldásától függ minden.
Fentebb ezen az oldalon idéztem Isten áldását. Isten áldását üdvösségnek is hívhatjuk.
Ez a rendkívüli üdvígéret Kriszt...
2021-01-06 21:55:29
Ember
A kortárs szemlélet szerint az ember alapvetően jó, és a legnagyobb problémái egészségtelen külső befolyásokból - csak néhányat megemlítve: szociális, politikai, gazdasági, és oktatási tényezők - erednek. Ezzel szemben a Szentírás arról tanít, hogy az ember bukott teremtmény, és szívének erkölcsi romlottsága minden bajának a forrása.

Paul Washer...
2020-12-26 20:52:42
Isten szeretete
... le úgy az ember romlottságát és bűnét, mint Isten szeretetének tiszta és következetes prédikálása. Amikor az igehirdető összehasonlítja a Mindenhatónak ezt a nagyszerű tulajdonságát a teremtmények Istennel szembeni közönyével és rosszindulatával, ezzel megmutatja az emberek hitványságát és azt, hogy a bűn minden időben bűnös. Az igehirdetőnek rá kell öntenie Isten szeretetét az em...
2020-12-26 20:21:15
Sebestyén Péter atya gondolatai Karácsony ünnepén
... Krisztus, aki a megtestesüléskor emberi természetet vett fel, a mindenség ura és örököse. Messze tökéletesebb, mint az angyalok, habár addig az angyalokat tekintették a legtökéletesebb teremtménynek. De Jézus Krisztus mint istenember az angyalok fölött áll. Ezért hódolnak előtte a karácsonyi éjszakában. A karácsonyi angyalok valóban létező, tiszta szellemi teremtmények, akik Isten...
2020-12-26 10:56:41
Isten igazságossága
... Minden ember gonosz és igazságtalanságban bűnös.

Következtetés: Isten ezért minden emberrel szembeszáll, és ítélet alá rekeszti.

Isten igazságossága jó hír az igaz teremtmények számára, de félelmetes hír a gonoszoknak. A Példabeszédek írója megerősíti ezt: ,,Az igaznak öröm, ha a törvény jut érvényre, de a gonosztevőnek rettegés".
Ha olyan iga...
2020-12-25 20:18:02
Megváltó születését ünnepeljük 12.23
... Krisztusban, Isten egyszülött Fiában, aki az Atyától született az idő kezdete előtt. Isten az Istentől, világosság a világosságtól, valóságos Isten a valóságos Istentől. Született, de nem teremtmény, az Atyával egylényegű és minden általa lett."
Karácsony éjszakáján ez a kisgyermek, az Istengyermek születik meg Szűz Máriától Betlehemben. Jézus születése hármas születés:...
2020-12-23 19:42:30
1 2 3 ............303 304 ......454 455 .......605 606 607 
Címkék: Szent Erzsébet-, Sebestyén Péter, Felföldi László, Szent Erzsébet-plébánián, Magyar Kurír, Szentmise Urunk, Csak Istennek, Paul Washer, Jézus Krisztus, Szűz Máriától Betlehemben, pécsi Szent, bukott ember, föld alatt, trónon ülőé, hatalom örökkön, tiszteletre méltósággal, dugót füleimből, egész teremtett, összes teremtmény, trónus látható, megtérést megelőzően, erkölcsileg romlott, oldalon idéztem, rendkívüli üdvígéret, kortárs szemlélet, ember alapvetően, legnagyobb problémái, ember bukott, ember romlottságát, igehirdető összehasonlítja, nagyszerű tulajdonságát, teremtmények Istennel, emberek hitványságát, megtestesüléskor emberi, angyalokat tekintették, legtökéletesebb teremtménynek, angyalok fölött, karácsonyi éjszakában, karácsonyi angyalok, igaz teremtmények, igaznak öröm, gonosztevőnek rettegés&#8221, valóságos Istentől, rosszindulatával, megtestesüléskor, összehasonlítja, engedelmeskedni, legtökéletesebb, bekapcsolódjam, istentisztelet, tulajdonképpen, következtetés, tulajdonságát,
© 2013 TVN.HU Kft.