Belépés
Csodáld a természetet,...,,Csodáld a természetet, Isten templomát,
Őt dicsérő éneket, madarak szép dalát!
Erdő színes virágai köszöntik a napot,
Ember ki erre jársz emeld meg kalapod!"

Wass Albert...
2020-07-10 18:22:55
Szijjártó: csak az erős nemzeti identitású nemzetek lehetnek sikeresek
... monostor tizenegy lakójának mindennapi munkáját, szokásait.
Tóthné Szlavkovszky Mariann kurátor a megnyitón úgy fogalmazott: a kiállítás a találkozásokról szól, a tárlat anyagában a természet, a hit és a történelem találkozik.
A múzeumhoz kapcsolódó galériában a győri bencés diákok és öregdiákok Bencés összetartozás című, hatvan képből álló fényképkiállítását is megnyito...
2020-07-10 17:52:34
Csökken az afrikai elefántagyar és az orrszarvútülök iránti kereslet
... nem csupán a biodiverzitás megőrzése, hanem a jövőbeli közegészségügyi vészhelyzetek megelőzése szempontjából is kulcsfontosságú....
2020-07-10 15:42:04
Koronavírus - Semjén: pótolhatatlan a karitatív szervezetek tevékenysége
... százezer embernek, valamint bajba jutott családoknak - közölte.
Kiemelte, a karitatív szervezetek munkája a járvány idején más volt, mint a korábban sokszor gyakorolt segítségnyújtás természeti katasztrófák alkalmával Magyarországon és az egész Kárpát-medencében.
A koronavírus-járvány idején új szabályokat kellett hozni, de az emberek megértették, hogy másként kell segí...
2020-07-09 18:12:39
Egyre valószínűbb, hogy már öt éven belül átlépi a világ a kritikus 1,5 fokos felmelegedést
... előrejelzései szerint továbbá a következő öt évben több vihar lesz Európa nyugati része felett az emelkedő tengervízszint miatt.
A jelentés készítésekor a kutatók számításba vették a természet változékonyságát, valamint az emberi tevékenységekből eredő szén-dioxid-kibocsátást, ugyanakkor nem vették figyelembe a koronavírus-járvány miatti emissziócsökkenést.
Petteri Taala...
2020-07-09 13:51:32
Élőlánccal tiltakoztak civilek a Hajógyári-sziget fáinak kivágása ellen
... politikusok, pártaktivisták.
Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke az esemény előtt a helyszínen tartott sajtótájékoztatón azt mondta, Orbán Viktor miniszterelnök gyűlöli a fákat és a természetet, bármit képes elpusztítani csak azért, hogy "ő és a haverjai utána milliárdokat kaszálhassanak".
Feltehetően azért akarnak ezer fát kivágni és a sziget egy részét lebetonozni, ho...
2020-07-08 21:34:40
Kortársékszer- és képzőművészeti kiállítás nyílik szerdán Szentendrén
...
A Wunderkammer, azaz csodakamra a 16. századi Európában kialakult műfaj, gyűjteménye olyan természeti képződményeknek és ember alkotta tárgyaknak, amelyek magával ragadják a képzeletet és elmélyülésre invitálják a befogadót - olvasható a közleményben.
Mint írják, a természet különböző megjelenési formái kezdetektől fontos alkotóelemei az ékszereknek, a tárlaton látható ...
2020-07-08 16:22:23
Románia elnökéhez, miniszterelnökéhez és parlamentjéhez fordult Tusnádfürdő önkormányzata a medveprobléma miatt
... vonatkozó törvényben a beavatkozási és megelőzési kvóta megállapításakor vegyék figyelembe a lakossági bejelentések és a csendőri beavatkozások gyakoriságát is. Emellett szerintük egy természeti rezervátum létrehozása is megoldást jelenthet a probléma orvoslására.
Tavaly novemberben az Európai Parlamenthez intéztek petíciót a túlszaporodott romániai medveállomány ügyében a le...
2020-07-08 14:51:59
A DK tiltakozik a Hajógyári-szigetre tervezett fakivágások ellen
... tervének majdnem ezer fa esne áldozatul Budapest egyik legnépszerűbb kirándulóhelyén.
A Fidesz nemzetgazdasági érdekekre hivatkozva "puszta hóbortból tenné tönkre" az egyedülálló természeti és régészeti adottságokkal bíró Hajógyári-szigetet - fogalmazott a politikus. Hozzátette, a tervre szánt közpénzt a kormány a Lánchíd felújítására is fordíthatná.
A megalapozó tanulmá...
2020-07-08 10:32:04
Aki szeretettel bújik a természet ölébe
...
2020-07-08 08:51:41
1 2 3 ......6922 6923 ....10383 10384 ...13843 13844 13845 
Címkék: Wass Albert, Tóthné Szlavkovszky Mariann, Petteri Taala, Szabó Tímea, Orbán Viktor, Európai Parlamenthez, erős nemzeti, afrikai elefántagyar, orrszarvútülök iránti, karitatív szervezetek, medveprobléma miatt, természet ölébe, találkozásokról szól, tárlat anyagában, történelem találkozik, múzeumhoz kapcsolódó, győri bencés, biodiverzitás megőrzése, jövőbeli közegészségügyi, járvány idején, korábban sokszor, egész Kárpát-medencében, emberek megértették, emelkedő tengervízszint, jelentés készítésekor, kutatók számításba, természet változékonyságát, emberi tevékenységekből, esemény előtt, helyszínen tartott, haverjai utána, részét lebetonozni, természet különböző, tárlaton látható, lakossági bejelentések, csendőri beavatkozások, természeti rezervátum, probléma orvoslására, túlszaporodott romániai, egyedülálló természeti, tervre szánt, megalapozó tanulmá, változékonyságát, tevékenységekből, megállapításakor, közegészségügyi, kulcsfontosságú, nemzetgazdasági, találkozásokról, képződményeknek,
© 2013 TVN.HU Kft.