Belépés
Áder: a klímaváltozás nem csak veszély, lehetőség is
...
Az államfő - összhangban a témában készült nemzetközi jelentéssel - egy új közgazdasági modell megalkotását szorgalmazta, amelyben a természeti tőke, a tiszta víz, a tisztább levegő és a biodiverzivitás gazdasági, társadalmi és egészségügyi előnyeit egyaránt figyelembe kell venni, illetve a természeti tőke felélésének negatív következményeit is be kell számítani.
Ha tét...
2018-12-07 13:31:55
ITM-államtitkár: a gazdasági növekedés kézzelfogható előnyöket jelenthet a magyar családoknak
... következő öt-hat évben 20 ezer milliárd forintot fognak költeni a magyar infrastruktúra fejlesztésére, utakra, hidakra, épületekre, kulturális létesítményekre.
Szavai szerint a természeti környezet minősége szempontjából Magyarország ma is már a világ felső 5 százalékába tartozik, és a minisztérium célja, hogy 2030-ra az ország villamosenergia-termelésének legalább 90 százalé...
2018-08-09 16:18:44
Az újrahasználatról szól az Európai Hulladékcsökkentési Hét kampánya
... szeretnék bizonyítani, hogy a mindennapok során egy kis odafigyeléssel, az erőforrásokkal való takarékossággal jelentősen csökkenthető a keletkező hulladék mennyisége, megőrizhető a természeti tőke, növelhető a termékek élettartama.
A héthez a regisztrációval csatlakozó hazai önkéntesek saját, helyi körülményeikhez szabott ötleteiket megvalósítva hívják fel a figyelmet a hul...
2017-11-23 22:38:07
Áder János: ideje cselekedni, mert feléljük a Föld "természeti tőkéjét"
...
Áder János kijelentette: nem a rendelkezésünkre álló természeti tőke kamatait, hozadékát használjuk, hanem magát a tőkét éljük fel, ezen ideje változtatni, cselekedni kell.
Mára eljutottunk oda, hogy a Földön annyi erőforrást használunk el egy évben, mint amennyit egy több mint másfélszer ekkora bolygó lenne képes újratermelni ugyanennyi idő alatt - közölte.
A világ...
2017-10-25 10:42:00
Miért is hazugság a marxizmus?
... old.)

Kitér aztán arra is, hogy a társadalmi és gazdasági élet mennyire nem választható el a kultúrától, a művelődés viszonyaitól:

,,Az egész társadalmi és gazdasági élet a természeti és politikai viszonyokkal, a kultúra és technika haladásával fejlődik, s ezzel a fejlődéssel lépést kell tartani a törvényeknek és intézményeknek is. Minden társadalmi és g...
2017-06-01 05:36:52
Kövér: közös a felelősségünk a természeti és társadalmi rend fenntartásában
... igazságosság lehet".
A világ legerősebb közvetlen demokratikus felhatalmazással rendelkező testületeinek, a nemzeti parlamenteknek a képviseletében kötelességünk fellépni a társadalmi és természeti rendet romboló bármilyen hatalmi törekvésekkel szemben - hangsúlyozta Kövér László.
Szavai szerint az utóbbi évtizedekben világszerte fellépő válságok "közös gyökerűek annyiba...
2017-02-23 11:11:39
Víz-világtalálkozó - Áder: előrelépés a Vízügyi Elnöki Testület megbeszélésén
... említette a terméketlenné vált földeket, a súlyos milliárdokért megépített, de a vízhiány miatt működésképtelenné vált vízerőműveket, és az árvizek által tönkretett infrastruktúrát.
A természeti katasztrófák okozta károk mértéke drámai mértékben nőtt az utóbbi tíz évben - tette hozzá.
A Vízügyi Elnöki Testület ülésére a november 28. és 30. között megrendezett Budapesti V...
2016-11-29 19:42:54
Fazekas: a zöldgazdaság megvalósítására kell fordítani az eddig felhalmozott tudást
... növelhető a gazdasági teljesítmény, segíthető a technológiai innováció és új munkahelyek is teremthetők.
Kiemelte: a gazdaság "zöldítése", fenntarthatóbbá tétele elengedhetetlen a természeti tőke megőrzéséhez, hiszen a vízkészletek és a művelhető termőföldek végesek.
Az egyeztetést követően Magyarország OECD csatlakozásának 20. évfordulóján, a Földművelésügyi és a Nemze...
2016-10-19 19:33:16
Összeesküvés-elmélet vagy összeesküvés?
... történelem, a politika és jelenünk megértésében hiányzó láncszemek, amelyeket nem ismerünk kellőképpen. Nem társadalomtudományokban a kutatók lázasan keresik a hiányzó láncszemeket a természeti, fizikai, kémiai, biológiai stb. folyamatokban. Nem elfogadható, hogy azért ne keressük a társadalmi és politikai folyamatokban a hiányzó láncszemeket, mert uralmi pozícióban lévő csoportok...
2016-06-29 19:45:56
A magyar beteg
... nélkül hirtelen nagy mennyiségű vagyon kezd beáramlani/képződni. Az EU-támogatás a mi olajunk. Azokban az országokban pedig, ahol sok, könnyen elérhető, kiaknázható/kizsákmányolható természeti kincs van, sokkal könnyebben alakulnak ki oligarchisztikus rezsimek, míg azokban az országokban, ahol kénytelenek voltak a saját szűkös erőforrásaik helyett a kereskedelemre, humán tőke fejl...
2016-06-19 22:13:17
1 2 3 ...14 15 ..21 22 .27 28 29 
Címkék: Európai Hulladékcsökkentési Hét, Áder János, Vízügyi Elnöki Testület, Kövér László, Budapesti, Magyarország OECD, gazdasági növekedés, magyar családoknak, újrahasználatról szól, zöldgazdaság megvalósítására, eddig felhalmozott, magyar beteg, témában készült, természeti tőke, tisztább levegő, biodiverzivitás gazdasági, magyar infrastruktúra, természeti környezet, világ felső, minisztérium célja, mindennapok során, erőforrásokkal való, keletkező hulladék, termékek élettartama, regisztrációval csatlakozó, rendelkezésünkre álló, tőkét éljük, több mint, művelődés viszonyaitól, egész társadalmi, fejlődéssel lépést, világ legerősebb, nemzeti parlamenteknek, képviseletében kötelességünk, utóbbi évtizedekben, terméketlenné vált, súlyos milliárdokért, vízhiány miatt, árvizek által, természeti katasztrófák, gazdasági teljesítmény, technológiai innováció, művelhető termőföldek, egyeztetést követően, kutatók lázasan, hiányzó láncszemeket, országokban pedig, saját szűkös, újrahasználatról, rendelkezésünkre,
© 2013 TVN.HU Kft.