Belépés
Újabb pályázati forrás jut környezet- és természetvédelemre
... kötelezettségszegési eljárásokban érintettek. A projekt időtartama 8 év, teljes költségvetése pedig 5,2 milliárd forint - közölte a miniszter.
Nagy István hangsúlyozta, hogy a természetvédelmi integrált projekt (GRASSLAND-HU) a pannon gyepek és kapcsolódó élőhelyek hosszú távú megőrzését szolgálja az Országos Natura 2000 Priorizált Intézkedési Terv stratégiai intézkedéseinek ...
2018-12-13 17:32:22
Álomfalva(k)
... nyugalma okán igen sok tehetős ember vásárol magának ingatlant errefelé.

A másik mesebeli hely a Lettországban található Amatciems, mely tulajdonképpen egy természetvédelmi rezervátum.

Az emberek itt összhangban élnek a természettel, ami annyit jelent, hogy a lakóházak csak természetes anyagokból készülhetnek.

Helyü...
2018-12-13 17:00:28
Krónika 9. rész (határozathozatalok)
... elfogadta a Győrffy Balázs, Font Sándor és Jakab István (mindhárman Fidesz) javaslatára az egyes törvényeknek az agrárgazdaság versenyképességével összefüggő módosítását.
A természetvédelmi törvény módosításával a jövőben a védett állat által okozott kárt a természetvédelmi hatóság téríti meg.
A vadászati törvény megváltoztatása révén lehetővé tették a vadgazdálkodási tá...
2018-12-12 13:42:01
Krónika 2. rész (határozathozatalok)
... előterjesztését.
Az uniós jogharmonizáció mellett változtattak a natúrpark definícióján, egyértelműsítették, hogy a miniszteri hozzájárulás a névhasználathoz nem eredményez új természetvédelmi területet.
A jövőben a vadászkamara által kiállított vadászjegy és vadászengedély kiállítása nem minősül igazgatási szolgáltatási díjnak, így a bevételt a kamara az államtól átvett...
2018-12-12 11:31:42
LMP: súlyosabban kell büntetni a környezetszennyező cégeket!
... struktúrába mentik át a vagyonukat, mert ebben az esetben a cégek utolsó ismert tulajdonosát vonnák felelősségre.
Az országgyűlési képviselő a kialakult helyzetért többek között a természetvédelmi infrastruktúra leépítését okolta. A kormányzati kommunikációval ellentétben nem érvényesül a szennyező fizet elve, jelenleg a "szennyezőnek fizetnek" - fogalmazott.
A politiku...
2018-12-07 10:51:05
Az Operaház-felújítással kapcsolatos változtatásokat fogadott el a törvényalkotási bizottság
... ország és egyes kiemelt térségeinek területrendezési tervén is változtatást kezdeményezett a testület. Ez érinti az M0-ás északnyugati szakaszának fejlesztését is. Mivel a terület természetvédelmi szempontból igen érzékeny, arra köteleznék a tervezőket, hogy a nyomvonal kialakításakor a társadalmi, természet- és környezetvédelmi érdekeket a lehető legnagyobb mértékben vegyék figye...
2018-12-06 19:56:53
Befejeződött az egykori lőtér rehabilitációja a Hortobágyon
... milliárd forintot biztosított arra, hogy a természetes környezetet helyreállítsák eredeti formájába.
Az agrártárca vezetője hangoztatta: a 4400 hektár terület helyreállítása természetvédelmi területté három tárca - az Agrárminisztérium, a Honvédelmi Minisztérium, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium - együttműködésével valósult meg.
Nagy István úgy fogalma...
2018-12-06 18:50:27
Madárvédelmi megállapodást írtak alá a mérgezések visszaszorítására
... orvvadászatot, az állatkínzást és a méreggel való visszaélést, ezért fontos a rendőrségnek az ilyen esetek visszaszorítása, megelőzése.
Halmos Gergő, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület igazgatója arról beszélt, hogy a kutyás keresőegység felállítása még az első projekt keretében is újdonságként volt. Hozzátette, hogy a projektek előtt nem sikerült bíróság elé v...
2018-12-06 12:41:18
Kihalás fenyegeti Ausztrália egyik apró erszényesét
... gyakorisága is szerepet játszik.
A WWF munkatársai és a James Cook Egyetem kutatói felszólították az ausztrál szövetségi kormányt, hogy változtassa meg az északi patkánykenguru természetvédelmi besorolását veszélyeztetettről súlyosan veszélyeztetettre, valamint mérlegelje a lehetőségét néhány "biztonsági tartalékot" jelentő populáció létrehozásának.
A szakemberek a még l...
2018-12-06 11:21:36
A modern ember idejében is élt még a szibériai "unikornis"
... vadászat miatt.
Ma már csak öt rinocéroszfaj él a Földön. Az évtizedek óta folyó orvvadászat és az élőhelyük csökkenése miatt azonban csak nagyon kevés példány maradt életben a természetvédelmi parkokon és rezervátumokon kívül. A keskenyszájú orrszarvúból (Diceros bicornis) jelenleg mintegy 5000-5400 példány él. Indiai orrszarvúból (Rhinoceros unicornis) 3500, szumátrai orrsz...
2018-11-27 18:49:30
1 2 3 .............................178 179 ...............268 269 ...............356 357 358 
Címkék: Nagy István, Országos Natura, Priorizált Intézkedési Terv, Győrffy Balázs, Font Sándor, Jakab István, Honvédelmi Minisztérium, Technológiai Minisztérium, Halmos Gergő, Magyar Madártani, Természetvédelmi Egyesület, James Cook Egyetem, törvényalkotási bizottság, egykori lőtér, mérgezések visszaszorítására, modern ember, projekt időtartama, természetvédelmi integrált, pannon gyepek, másik mesebeli, természetvédelmi rezervátum, lakóházak csak, egyes törvényeknek, természetvédelmi törvény, védett állat, természetvédelmi hatóság, vadászati törvény, uniós jogharmonizáció, natúrpark definícióján, miniszteri hozzájárulás, vadászkamara által, államtól átvett, cégek utolsó, országgyűlési képviselő, kialakult helyzetért, természetvédelmi infrastruktúra, kormányzati kommunikációval, szennyező fizet, terület természetvédelmi, nyomvonal kialakításakor, lehető legnagyobb, természetes környezetet, agrártárca vezetője, 4400 hektár, méreggel való, ilyen esetek, kutyás keresőegység, első projekt,
© 2013 TVN.HU Kft.