Belépés
Idősebbeknek kánikulára
Hogyan hűtsék magukat az idősebbek a forróságban? 10 fontos tanács!

Az idősebb korosztály számára nagyobb veszélyt jelent a mostani forró időjárás, mivel szervezetük kevésbé képes alkalmazkodni a meleghez, mint a fiatalabbaké. Ráadásul esetükben gyorsabban kialakul a test dehidratációja is.
Az idősebbek szervezete nehezen alkalmazkodik a forró hőmérséklethez, mivel ...
2019-06-20 09:43:50
Hűtőfürdő szakszerűen - kánikulában
A fürdőkádba testhőmérsékletű vizet készítünk, majd lassan, láb felől keverve engedjünk hozzá hideg vizet. Célszerű a vízben tartózkodni legalább 10 percet, felnőtteknél természetesen lehet többet is, ha ezidő előtt hidegrázás lép fel abba kell hagyni ( így is jól hat )
Kb: 4-5 óra hosszára biztosítja a kellemes hőérzetet.

Felnőtteknél és gyermekeknél egyaránt a...
2019-06-12 22:49:19
Hűtöfürdő
A fürdőkádba testhőmérsékletű vizet készítünk, majd lassan, láb felől keverve engedjünk hozzá hideg vizet. Célszerű a vízben tartózkodni legalább 10 percet, felnőtteknél természetesen lehet többet is, ha ezidő előtt hidegrázás lép fel abba kell hagyni (így is jól hat)
Kb: 4-5 óra hosszára biztosítja a kellemes hőérzetet.

Felnőtteknél és gyermekeknél egyaránt alka...
2018-08-10 20:21:41
Így ne legyen többé szúnyogmágnes!
...


A nyári forróságban szívesen töltjük az estéket a szabadban, amelyeket rendszeresen megkeserítenek a vérszívó rovarok. Tehetünk egyáltalán valamit ellenük, ha csődöt mondanak a bevált módszerek?


170 millió éve élnek a Földön, ráadásul több 3000 fajuk létezik. Logikus, hogy megtámadnak minket, embereket. Valójában ugyanakkor a szúnyogok nagyon is v...
2018-07-11 06:21:29
Tallóztam
...
HA MEZTELENÜL ALSZOL ÉJSZAKA, EZ TÖRTÉNIK A TESTEDDEL MÁSNAP! KÁR, HOGY EZT MI IS CSAK MOST TUDTUK MEG!

Nagyon sok embert zavar a pizsama, és éppen ezért inkább meztelenül szeret aludni. Azon túl, hogy igen kényelmes lehet, számos pozitív hatása van még.

1.Nyugodtabb alvás

-azok, akik ruha nélkül alszanak, sokkal nyugodtabban, és szabadabban t...
2018-06-15 12:50:09
Kánikulai tanácsok- Idősebbeknek
Hogyan hűtsék magukat az idősebbek a forróságban? 10 fontos tanács :

Az idősebb korosztály számára nagyobb veszélyt jelent a mostani forró időjárás, mivel szervezetük kevésbé képes alkalmazkodni a meleghez, mint a fiatalabbaké. Ráadásul esetükben gyorsabban kialakul a test dehidratációja is.
Az idősebbek szervezete nehezen alkalmazkodik a forró hőmérséklethez, mive...
2018-06-14 09:15:45
El­ké­pesztő dolog de­rült ki Rh ne­ga­tív vér­cso­port­ról
Egy ku­ta­tás sze­rint össze­füg­gés lehet az Rh ne­ga­tív vér­cso­port és az ősi ide­ge­nek kö­zött. A nyo­mok egé­szen 35 ezer évvel ez­előttre nyúl­nak vissza..
A földönkívüliek köztünk járnak, közelebb mint gondolnánk. Egyes tanulmányok szerint ugyanis mindenkinek, aki Rh negatív vérrel rendelkezik, földönkívüli ősei vannak. Vagy legalábbis olyan, akinek belenyúltak a D...
2018-04-11 19:48:27
Tallóztam
... ételnek számít

Ez is csak egy mítosz: a szalonna nem befolyásolja egy egészséges ember emésztését. A bőr alatti zsírréteg rendkívül hasznos a szervezetnek, hisz ez már testhőmérsékletű hőnél is megolvad. Érdemes megjegyezni, hogy ez a termék ellenjavasolt olyan embereknél, akik epebetegségben szenvednek.

3. Szalonna csak zsírból áll

Ki mondta, hogy...
2018-04-07 19:47:17
Láz
... tömlőt.

A kezelendő testrészt nyugalomba helyezzük.

FÜRDŐK

A beteg teljes testfelületét hűthetjük ilyen módon .Fürdőbe kisérve a beteget. Láznak megfelelő testhőmérsékletű víz előkészítése. Ruházat eltávolítása. A beteg beleül a kádba +segítség.

A víz fokozatos hűtése, míg a beteg nem kezd dideregni. Kádból kisegítjük a beteget.
...
2018-03-23 19:19:07
Kiszámították, hány fokos vízben szeret élni a tigriscápa
...
Ahogy az óceánok vize melegszik, a tigriscápák tovább költözhetnek, ezzel több konfliktusba keveredhetnek az emberekkel, például lehetséges, hogy Sydney partjai közelében fogják jól érezni magukat télen is.
A Global Change Biology című szaklapban közölt tanulmány eredményei alapján a jövőben kidolgozhatnak új módszereket, melyekkel megelőzhetik a cápatámadásokat.
A ...
2018-03-13 14:32:35
1 2 3 ...11 12 ..17 18 .22 23 24 
Címkék: MEZTELENÜL ALSZOL ÉJSZAKA, TÖRTÉNIK TESTEDDEL MÁSNAP, HOGY EZT MI IS CSAK MOST TUDTUK MEG, Global Change Biology, idősebb korosztály, mostani forró, test dehidratációja, idősebbek szervezete, forró hőmérséklethez, fürdőkádba testhőmérsékletű, vízben tartózkodni, kellemes hőérzetet, nyári forróságban, vérszívó rovarok, bevált módszerek, szúnyogok nagyon, ku­ta­tás sze­rint, nyo­mok egé­szen, földönkívüliek köztünk, egészséges ember, termék ellenjavasolt, kezelendő testrészt, beteg teljes, beteg beleül, kádba +segítség, óceánok vize, tigriscápák tovább, jövőben kidolgozhatnak, testhőmérsékletű, cápatámadásokat, kidolgozhatnak, epebetegségben, megkeserítenek, dehidratációja, hőmérséklethez, földönkívüliek, testfelületét, alkalmazkodik, keveredhetnek, kiszámították, alkalmazkodni, természetesen, ellenjavasolt, szúnyogmágnes, előkészítése, gyermekeknél, felnőtteknél, eltávolítása, konfliktusba, földönkívüli, fiatalabbaké, idősebbeknek, szervezetnek, megelőzhetik, befolyásolja, rendszeresen, nyugodtabban,
© 2013 TVN.HU Kft.