Belépés
Hihetetlen precizitással szeli ketté Európát Szent Mihály ka
... püspökét, Szent Aubert-et, akitől azt kérte, hogy építsen neki templomot a sziklán. A püspök kétszer nem vett tudomást a kéréséről, mígnem harmadszorra az arkangyal ujjának érintésével kör alakú lyukat égetett a fejére. Ez meggyőzte a püspököt és még abban az évben felszentelték az első templomot a szigeten.

...
2018-11-17 22:15:23
Mai napi gondolatok
.....A szarvas így szólt: "Az Embernek megvan mindene. Több kívánsága nem lesz." Ám a bagoly azt mondta: "Nem így van. Tátongó lyukat láttam az Emberben. Csillapíthatatlan sóvárgást. Ettől szomorú, ezért akar még többet. Megy tovább, és elveszi, amit megkív...
2018-11-12 09:54:28
15 db sütés nélküli desszert...
... tetszőleges méretű golyókat készítünk. Felkeverjük egy villával a tojásfehérjét, ebbe megforgatjuk a tészta golyókat majd a darabolt mogyoróba is meghempergetjük. Tepsire tesszük és a közepükbe lyukat készítünk az ujjunkkal. Az előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
Rácsra téve kihűtjük, majd a kekszek közepébe mogyorókrémet teszünk egy zacskó vagy kiskanál seg...
2018-11-03 15:36:13
Matos Maja: TöklámpásMatos Maja: Töklámpás


Vettem egy nagy kerek tököt,
ott csücsült a répák között.
Narancsszín a fényes bőre,
lámpást faragok belőle.

Szeme helyén lyukat vágok,
azzal kacsintgat majd rátok.
Széles szájban ritka f...
2018-10-31 23:55:13
Megpróbálták ellopni a Magna Carta egyik fennmaradt eredeti példányát
...
A BBC beszámolója szerint csütörtökön késő délután egy férfi betörte a történelmi dokumentumot őrző vitrin üvegfedelét, de rögtön megszólaltak a szirénák, és csak egy lyukat sikerült ütnie a vitrinen, a Magna Cartát nem tudta kivenni a tárlóból.
A rendőrség szerint a ritka dokumentum nem rongálódott meg, és nem is sérült meg senki. Szemtanúk vallomásai alapján pénteken l...
2018-10-26 14:32:06
Ötletes házi megoldások praktikus kertészeknek
... ágyásban

Ha szereted szezonális virágokkal körbevenni magad kertedben, akkor biztosan neked is minden évben sok idődet felőrli aktuális kedvenceid cserélgetése. A megoldás? Áss néhány lyukat ágyásodba, és helyezz ezekbe egy-egy virágot - cserepestől! Amikor eljön a szezonváltás ideje, nem kell az egész ágyást újra felforgatnod, hogy új virágokat telepíthess beléjü...
2018-10-19 12:31:46
Medvegomba
... emberek láttunk ott szemet-szájat ingerlő falatokat, hanem a felsőesztelneki cigányok csontra száradt lovai is. Érthető, hogy megkívánták a zárdakert kövér sarjúját, és találtak egy akkora lyukat a kerten, ahol be tudtak bújni, hiszen úgy is apró állatok voltak.
Hármat sem haraphattak a ferences kert sarjújából, mert Hacski, akkor még Gazsi bácsi, rögtön észrevette őket. Balk...
2018-10-12 06:16:46
Hasznos trükkök szappannal
... könnyebben forog. Ez ugyanígy igaz az akadó cipzárra is. Egy kis szappan az esetek többségében megoldja a problémát.

A szappan jól használható glett helyett is, ha csak egy pici lyukat vagy falhibát szeretnél eltüntetni - például, ha a szög helyét akarod befedni. Persze ez nem végleges megoldás. Fest. Egy kis szappan az esetek többségében megoldja a problémát.
...
2018-10-06 16:54:45
Aranyosi Ervin: Virágok közt eltévedni
... hívsz-e,
szórjam rád is jó kedvemet,
én már tudom, mi kell neked,
jó kedved megtoldom.

Virágokra a Nap ragyog,
éjszaka meg a csillagok,
szórják szét a mosolyukat,
ezért látsz fent annyi lyukat,
kacagnak a Holdon!

Hisz a Holdnak nincsen fénye,
ő csak a Nap tükörképe,
ő csak annak fényét szórja,
csillagokat mind...
2018-09-30 16:48:53
Orosz lap: amerikai űrhajósokat gyanúsítanak a Szojuz burkolatának megfúrásával
... szakembereinek meghallgatása után arra a megállapításra jutottak, a sérülés azután keletkezhetett, hogy az űrhajó csatlakozott az ISS-hez. Feltehetően csak többszöri próbálkozás után tudtak benne lyukat fúrni, mert súlytanság állapotában nem lehet rendesen ellentartani a burkolat által a fúrófejre gyakorolt nyomásnak.
A Kommerszant értesülését a Roszkoszmoszban nem kommentált...
2018-09-12 11:11:27
1 2 3 ........................156 157 ............234 235 ............312 313 314 
Címkék: Európát Szent Mihály, Matos Maja, Magna Carta, Aranyosi Ervin, Szent Aubert-et, Magna Cartát, püspök kétszer, arkangyal ujjának, évben felszentelték, első templomot, tészta golyókat, darabolt mogyoróba, közepükbe lyukat, előmelegített sütőben, kekszek közepébe, zacskó vagy, nagy kerek, répák között, fényes bőre, férfi betörte, történelmi dokumentumot, lyukat sikerült, rendőrség szerint, ritka dokumentum, szezonváltás ideje, egész ágyást, felsőesztelneki cigányok, zárdakert kövér, akkora lyukat, ferences kert, akadó cipzárra, esetek többségében, pici lyukat, szög helyét, megállapításra jutottak, sérülés azután, űrhajó csatlakozott, burkolat által, fúrófejre gyakorolt, roszkoszmoszban, meghempergetjük, felsőesztelneki, szakembereinek, keletkezhetett, megállapításra, mogyorókrémet, precizitással, előmelegített, meghallgatása, felszentelték, tojásfehérjét, megszólaltak, megfúrásával, gyanúsítanak, burkolatának, dokumentumot, csatlakozott, kertészeknek, megforgatjuk, megpróbálták, harmadszorra, ellentartani, felforgatnod,
© 2013 TVN.HU Kft.