Belépés
Koronavírus - Szijjártó: hazatért 502 magyar a vesztegzár alá helyezett tiroli térségből
... magyar tartózkodott munkavállalás céljából, és így valamennyien vesztegzár alá kerültek.
Szijjártó Péter emlékeztetett arra is: az eredetileg március 28-án lejáró karantént a tiroli tartományi kormányzat április 13-ig meghosszabbította, azonban szigorú kikötések mellett a tünetmentes külföldi állampolgárokkal kivételt tettek.
"Magyarország természetesen vállalta a kisza...
2020-03-31 07:04:33
Koronavírus - Ausztria: vírusellenőrzést vezetnek be az olasz-osztrák határon
... A vizsgálatokat két csoport végzi majd az A13-as autópályánál, az országút mentén, a vonatokon, a Reschen-hágónál és a határ menti Sillian településnél.
Günther Platter tiroli tartományi vezető azt tanácsolta, hogy lehetőség szerint kerüljék el az észak-olaszországi válságterületeket.
Sebastian Kurz osztrák kancellár vasárnap az ORF televízió egyik "műsorában leszögezte...
2020-03-09 12:26:18
Székelyföld az olaszországi Dél-Tirol testvérrégiójává válna
...
Amint a Kovászna megyei tanács sajtóirodája idézte közleményében: Tamás Sándor felkérte a dél-tiroli politikust, hogy javasolja a hamarosan megalakuló új tartományi kormánynak testvérkapcsolat kialakítását Székelyfölddel, és Herbert Dorfmann vállalta ennek a képviseletét.
Tamás Sándor úgy vélte: Dél-Tirol két szempontból is mintarégió Székelyföld számára. A német többsé...
2018-12-07 17:51:49
Illegális bevándorlás - Szijjártó: teljes az egyetértés Baden-Württemberg vezetőivel a külső határok védelméről
...
A miniszter a tartományi fővárosban folytatott politikai megbeszéléseit értékelve kiemelte: a magyar kormány és baden-württembergi vezetők között egyetértés van abban, hogy az Európai Unió külső határát "szigorúan meg kell védeni", a belső határellenőrzés nélküli schengeni övezet fenntartása és a térség működését szabályozó schengeni előírások érvényesítése pedig "alapvető ér...
2017-07-12 15:36:27
Illegális bevándorlás - Osztrák miniszter: végső megoldásként a "határzár" is bevethető a Brenner-hágónál
... már korábban beszélt arról, hogy figyelni kell az eseményeket a szóban forgó határszakaszon, és nem szabad arra hagyatkozni, hogy nem történik majd semmi.
Günther Platter tiroli tartományi vezető május végén úgy nyilatkozott, hogy egyelőre stabil, nyugodt és "átlátható" a helyzet a Brenner-hágónál, azonban más intézkedésekre van szükség, ha többen érkeznek. Nem zárta ki, hog...
2017-06-12 11:52:13
Illegális bevándorlás - Tiroli kormányfő: szükség esetén le kell zárni a Brenner-hágói határszakaszt
... interjúban konkrét számokat nem nevezett meg. Arról beszélt, hogy amennyiben Olaszország továbbengedi a menekülteket, mint korábban tette, akkor a Brenner-hágónál le kell zárni a határt. A tartományi kormányfő ugyanakkor elégedettségének is hangot adott, kijelentve, hogy Olaszországgal jelenleg jó az együttműködés.
Platter jelezte: most több menekült érkezik Olaszországba, m...
2017-05-26 11:44:13
Az osztrák külügyminiszter kiállt az előrehozott választás mellett
... tartalmi döntéseket kell majd hoznia. Úgy vélte, hogy a pártnak a legjobb emberekre van szüksége, függetlenül attól, hogy párttagok-e vagy melyik tartományból valók.
A néppárti tartományi vezetők csütörtökön amellett foglaltak állást, hogy Sebastian Kurzot, Ausztria jelenleg legnépszerűbb politikusát szeretnék pártvezetőnek. Günther Platter tiroli tartományi vezető arról bes...
2017-05-12 13:03:09
Berlini merénylet - Szerdától megerősítik a bécsi karácsonyi vásárok védelmét
... hogy a köztéri karácsonyi és szilveszteri eseményeket kerüljék az emberek.
A hétfői berli...
2016-12-21 10:03:26
Illegális bevándorlás - Tizenegy bevándorlót tartóztattak fel ausztriai tehervonatokon
...
A tartományi rendőrség az MTI kérdésére megerősítette, hogy a menekülteket több tehervonaton fogták el.
Három guineai és két eritreai férfit szerda este találtak meg a rendőrök az innsbrucki teherpályaudvaron egy személyautókat szállító vagon alá bújva.
Éjfélkor az Innsbrucktól hatvan kilométerre fekvő Wörgl településen a vonat berakodása közben két eritreai, egy m...
2016-12-08 12:03:31
Illegális bevándorlás - Három feltételezett szélsőséges menedékkérőt fogtak el Ausztriában
...
"Nem engedjük, hogybűnözők vagy terroristák bejöjjenek az országba és veszélyeztessék a biztonságot" - jelentette ki Günther Platter, Tirol tartományi vezetője. Hangsúlyozta továbbá, hogy mindent meg fognak tenni a lakosság biztonsága érdekében. Mint fogalmazott: ez a letartóztatás is megmutatja, hogy milyen fontos a határ mentén végzett rendőri ellenőrzés.
A tiroli ren...
2016-06-17 20:03:15
1 2 3 4 5 6 
Címkék: Szijjártó Péter, Günther Platter, Sebastian Kurz, Tamás Sándor, Herbert Dorfmann, Európai Unió, Sebastian Kurzot, olasz-osztrák határon, olaszországi Dél-Tirol, egyetértés Baden-Württemberg, külső határok, osztrák külügyminiszter, előrehozott választás, bécsi karácsonyi, eredetileg március, tiroli tartományi, tünetmentes külföldi, országút mentén, határ menti, dél-tiroli politikust, hamarosan megalakuló, német többsé, tartományi fővárosban, magyar kormány, belső határellenőrzés, térség működését, szóban forgó, tartományi kormányfő, legjobb emberekre, néppárti tartományi, köztéri karácsonyi, hétfői berli, tartományi rendőrség, menekülteket több, innsbrucki teherpályaudvaron, személyautókat szállító, vonat berakodása, lakosság biztonsága, határ mentén, elégedettségének, testvérrégiójává, vírusellenőrzést, állampolgárokkal, testvérkapcsolat, külügyminiszter, határellenőrzés, veszélyeztessék, intézkedésekre, határszakaszon, olaszországgal, székelyfölddel, tehervonatokon, személyautókat, megbeszéléseit,
© 2013 TVN.HU Kft.