Belépés
Tiszavirágzás.gif
Állatok...
2019-05-16 22:16:14
Befejeződött az országos szúnyogirtási program
... védekezés is elindult.
Az országos szúnyoggyérítés utolsó hetében már csak Szolnok térségében és a Dunakanyar néhány településén dolgoztak a szakemberek, illetve az időjárás és a tiszavirágzás miatt elhalasztott kezeléseket pótolták.
Egyes helyeken két-három kezelést is végeztek a szakemberek, a kiemelten fertőzött területeken, például a Tisza-tónál és a Szigetközben még...
2018-09-03 16:02:11
150 ezer forintra büntethető, aki elpusztít egy tiszavirágot
...150 ezer forintra büntethető, aki elpusztít egy tiszavirágotA tiszai vízirendőrök a társszervek munkatársaival közösen és rendszeresen ellenőrzik a Tiszát és mellékfolyóit a kérészek rajzása alatt.

Hazánk egyik védett rovarfaja a ...
2018-06-09 21:47:33
Hungarikum
... Magyar Értéktár tételei közé a magyar pásztor- és vadászkutya fajták, az egri bikavér, a tiszai halászlé, a Mihalkó-féle hortobágyi pásztorkalap, a mirelit termékek, a tiszavirág és a tiszavirágzás, a dobostorta, valamint az Országos Kék Túra.

A Hungarikumo...
2017-07-05 22:39:19
Rendőrök vigyázzák a kérészek násztáncát
... természetvédelmi őrökkel, a polgárőrség vízi tagozatával és a halászati őrökkel együttműködve folyamatosan és visszatérően ellenőrzi a rendőrkapitányság illetékességi területét a tiszavirágzás idején.
A kérész napjainkra csak a Tiszán, illetve egy-két mellékfolyóján - főként a Kőrösön - lelhető fel.
A természet védelméről szóló törvény alapján tilos a védett állatfajok ...
2017-06-13 07:04:17
Kivirágzott a Tisza Szegednél
... rovar lárvái három évig élnek a folyó aljzatába fúrt járatokban. A kifejlett példányok nem táplálkoznak a rajzás estéjén, csak párosodnak, aztán rövid idő alatt el is pusztulnak. A tiszavirágzás fontos esemény június elején a folyó életében, ilyenkor számtalan madár és szinte az összes hal a felszínre fölúszó, vedlő, repülő, lehulló kérészeket várja.

Erről a látványos, ...
2017-06-09 22:09:17
Kezdődik a tiszavirágzás Szeged környékén
... őrkerület-vezetőjének megfigyelése szerint szerdán este a Maroson és a torkolat alatt a Tiszán egy-két kilométeren az eső ellenére jó közepes, milliós nagyságrendű rajzás volt.
A tiszavirágzás csodálatos jelensége az alkonyati órákban, este 6 és 9 óra között zajlik. A kérészek rajzása nem számítható ki pontosan, sok körülmény befolyásolja: a hőmérséklet, a vízállás, a szélvis...
2017-06-08 15:13:43
Jövő héten öt napon át tart a Szolnoki Tiszavirág Fesztivál
... szórakozást kínáló klasszikus filmeket vetítenek. A közönség a gátoldalon kiépített lépcsőzetes nézőtéren szórakozhat.
A Tisza Szálló elől induló sétahajóról megcsodálható lesz a tiszavirágzás. A Tourinform Iroda által szervezett 30 kilométeres Tiszavirág Kerékpártúra során a belváros és a Tisza-gát egyes szakait lehet bejárni.
A rendezvény minden napján kézműves vásár ...
2017-06-08 13:53:08
Miért kerül nekünk oly sokba az előző kormány ténykedése?
...#48.
Ha a kérdés témájához tartozik, megnézem a linket.
Egyelőre ezt a kérdést kéne kivesézni. A tiszavirágzás is érdekes téma. Melyik kérdésben vessézzük ki?...
2017-05-25 11:17:01
Hungarikum lett a Piros Arany és az Erős Pista
... Magyar Értéktár tételei közé a magyar pásztor- és vadászkutya fajták, az egri bikavér, a tiszai halászlé, a Mihalkó-féle hortobágyi pásztorkalap, a mirelittermékek, a tiszavirág és a tiszavirágzás, a dobostorta, valamint az Országos Kék Túra.
A Hungarikumok Gyűjteményébe a pénteki döntéssel már 60 érték tartozik, a Magyar Értéktár pedig 143 tételesre bővült - tette hozzá...
2016-06-19 16:59:36
1 2 3 7 8 .11 12 13 14 15 
Címkék: Tisza Szegednél, Szolnoki Tiszavirág Fesztivál, Piros Arany, Erős Pista, Magyar Értéktár, Országos Kék Túra, Tisza Szálló, Tourinform Iroda, Tiszavirág Kerékpártúra, Hungarikumok Gyűjteményébe, országos szúnyogirtási, kérészek násztáncát, tiszavirágzás Szeged, előző kormány, országos szúnyoggyérítés, tiszavirágzás miatt, kiemelten fertőzött, tiszai vízirendőrök, társszervek munkatársaival, kérészek rajzása, magyar pásztor-, egri bikavér, tiszai halászlé, mirelit termékek, polgárőrség vízi, halászati őrökkel, rendőrkapitányság illetékességi, tiszavirágzás idején, kérész napjainkra, természet védelméről, védett állatfajok, folyó aljzatába, kifejlett példányok, rajzás estéjén, tiszavirágzás fontos, folyó életében, felszínre fölúszó, torkolat alatt, tiszavirágzás csodálatos, alkonyati órákban, gátoldalon kiépített, rendezvény minden, kérdés témájához, kérdést kéne, pénteki döntéssel, természetvédelmi, mirelittermékek, szúnyoggyérítés, mellékfolyóján, munkatársaival, tiszavirágzás, fokhagymakrem,
© 2013 TVN.HU Kft.