|
|
|
... szépen.
Puszzzzzzzzzzantalak.
http://church.lutheran.... |
2011-12-13 21:37:08 |
|
|
|
|
|
|
... dombornyomásos kulcson jártatta a szemét. High-tech megmunkálásában és ősi szimbólumaiban kísértetiesen ötvöződött a régi és a modern világ.
- Azt mondta nekem, hogy egy dobozt nyit, ahol nagy titkokat őriz.
Langdonon végigfutott a hideg arra a gondolatra, miféle titkokat őrizhetett egy olyan ember, mint Jacques Sauniére. Arról viszont sejtelme sem volt, mire használhat ... |
|
2011-12-13 19:31:29 |
|
|
|
|
|
|
Galla Ágnes :
SZIN ÉS ILLAT
Lennék ezernyi szín és illat,
hogy elvihess magaddal az útra,
virág lennék, hogy megszerethess
s a titkokat súgjam,
lennék a csöndhöz társad,
ha nem únnád,
nyári-kék zápor, hogy veled legyek,
s lennék térdrebukott angyal az éjben,
aki megbocsát miattam neked.
... |
2011-12-13 12:42:11 |
|
|
|
|
|
|
Faházi Andrea:
PILLANAT
Mi is már csak hallgatunk.
Magunkba zártuk
végérvényesen,
ami valamikor volt,
és ami mától többé nincsen,
titkokat és olcsó közhelyeket,
válaszokat és kérdéseket,
egy érintést és mosolyt a múltból,
emlékét a jónak, mikor még igazán jó volt,
éjszakai sétákat, szerelmes perceket,... |
|
2011-12-13 12:16:50 |
|
|
|
|
|
|
Húsokról
Ha a hús nem akar megpuhulni, egy-két evőkanál ételecettel locsoljuk meg.
· Ha túl zsíros a hús, a paprikás vagy a pörkölt alá ne külön pirítsuk meg a hagymát, hanem egyszerre tegyük fel a húst a hagymával, zsír nélkül, egy-két evőkanál víz társaságában.
· A zsíros húsról feltétlenül szedjük le a zsírt! (Egészen apró... |
|
2011-12-13 08:50:19 |
|
|
|
|
|
|
A sózás
· Ha elsóztuk a levest vagy a főzeléket, néhány evőkanál tejjel vagy tejföllel enyhíthetjük a sós ízt.
· Másik megoldás szerint tegyünk bele egy nagy burgonyát, forraljuk néhány percig, majd vegyük ki belőle. A burgonya magába szívja a só egy részét.
Tejtermékes trükkök
· Ha... |
2011-12-13 08:48:36 |
|
|
|
|
|
|
Túrmezei Erzsébet - Krisztusra várunk
Nem tudjuk, mi jön: titok a holnap.
Némák a titkok. Nem válaszolnak.
Rejtő ködükbe szemünk nem láthat...
De elültetjük kis almafánkat,... |
2011-12-13 06:41:28 |
|
|
|
|
|
|
... várunk /Juhászné Szunyogh Máriától kaptam
................
Nem tudjuk, mi jön: titok a holnap.
Némák a titkok. Nem válaszolnak.
Rejtő ködükbe szemünk nem láthat...
De elültetjük kis almafánkat,
Bízva, hogy kihajt, gyümölcsöt terem.
Titok a jövő. Sürget a jelen.
... |
2011-12-12 21:48:45 |
|
|
|
|
|
|
Sütés- Főzés Hogyan csökkenthetjük sütés-főzéssel kapcsolatos energiaköltségeinket?
- A fedő nélküli főzés kétszer akkora energiát igényel ½ liter víz felmelegítésénél, mint a fedő használatával főzés.
- Ne főzzük agyon ételeinket! A nyersen vagy párolva fogyasztott étel nemcsak "energiatakarékosabb", de egészségesebb is, mert a zöldség és a gyümölcs f... |
2011-12-12 20:10:08 |
|
|
|
|
|
|
..............
Túrmezei Erzsébet - Krisztusra várunk
Nem tudjuk, mi jön: titok a holnap.
Némák a titkok. Nem válaszolnak.
Rejtő ködükbe szemünk nem láthat...
De elültetjük k... |
2011-12-12 14:01:42 |
|
|
|
|