Belépés
Nyolcvanadik születésnapját ünnepelte Borsos József pálos
... igazán hazaérkezni az eddig csak titokban működő szerzetesrendi közösségbe. Persze az indulás nem volt könnyű, sok falat kellett ledönteni mind az emberi lelkekben, mind pedig a valóságban. Tizenkét évig vezettem a márianosztrai plébániát, ezalatt teljesen felújítottuk a templomot, a plébániaépületet és a kálváriát. Nagyon sok öröm ért a lelkipásztori munkában is, és körülvett a h...
2019-08-18 22:33:18
Arany
... illik viselkedni, az anyósom dühös, az iskolákban csupa szívtelen ember dolgozik.
Ezután a ,,Gondok" fejezete következett: visszaköltöztünk Amerikába, s az elkövetkező tizenkét évben tizenéves és fiatalabb gyerekeinknek meg kellett küzdeniük zaklatással, függőségekkel, étkezési zavarokkal, törvénysértésekkel, halálközeli élményekkel. Mindezt a pszichoterápia, a jóg...
2019-08-17 19:54:06
A halál megtapasztalása gazdagította Szűz Mária személyét
... megemlíteni Sarugi Szent Jakabot (†521), aki szerint, amikor elérkezett Mária számára ,,az idő, hogy az összes nemzedékek útján járjon", vagyis a halál útján, ,,a tizenkét apostol kara" egybegyűlt, hogy eltemesse ,,az Áldott szűz testét" (Beszéd Isten szent anyjának eltemetéséről, 87-99, in C. Vona, Lateranum 19 [1953] 188). Jeruzsálemi...
2019-08-16 20:10:17
Ünnepi szent mise - Nagyboldogasszony 08.15.
... láttam, hogy az égben feltárult az Isten temploma, és láthatóvá vált a szövetség ládája. Az égen nagy jel tűnt fel: egy asszony, kinek öltözete a nap volt, lába alatt a hold, fején pedig tizenkét csillagból álló korona. Áldott állapotban volt, kiáltozott gyötrelmében és szülési fájdalmában.
Majd egy másik jel tűnt fel az égen: egy nagy, vörös sárkány. Hét feje volt és tíz sza...
2019-08-14 20:19:26
Elhívás és követés
... orrát koptatta, mint a sarkát" (azaz többet térdelt Isten előtt, mint egyenesen állt). Attól kezdve még szomorúsága közepette is több öröme volt, mint azelőtt bármikor.

Máté a tizenkét apostol közé került. Az Úr Jézussal együtt élt, hallotta tanításait, tanúja lett feltámadásának, elindult a világba dicsőséges örömhírével, és végül életét adta Megváltójáért.

...
2019-08-09 07:23:06
Újabb tételek
Úgy hozta a ,,történelem", hogy a tizenkét éves '56-os gyűjteményemet ,,fel kellett számolnom". Sok mindentől megváltam, a nagy részét bedobozoltam és elraktároztam.
Azt hittem, hogy ez így elég lesz s alábbadom ötvenhatot. De nem így látom. Nyilván Az én újságom 1956-ról c. blogomat továbbvezetem, napi szinten. Az '56-os facebook oldalaimat ...
2019-08-08 05:51:09
18. évközi hét hétfő 08.05
... halat, szemét az égre emelve áldást mondott, azután megtörte a kenyereket, és odaadta tanítványainak, a tanítványok pedig az embereknek.
Mindannyian ettek, és jól is laktak. Végül tizenkét kosár lett tele a kenyérmaradékokkal. Pedig mintegy ötezer férfi evett, nem számítva a nőket és a gyermekeket.
Ezek az evangélium igéi. Mt 14,13-21

Imádság
Istenünk, se...
2019-08-05 13:16:03
Budapest és Nis között indított járatokat az Air Serbia
... város között. A Budapest-Nis járat elindítása része annak a szerb állam által kiírt és azAir Serbia által megnyert közszolgáltatási szerződésnek, amelynek keretében a szerb légitársaság tizenkét új járatot indít el. Budapest mellett egyebek közt Bologna, Róma, Salzburg és több német nagyvárosába is ezen szerződés alapján indulnak új járatok.
A dél-kelet szerbiai város amellet...
2019-08-02 15:12:00
Júliusban lassult a foglalkoztatás növekedése az Egyesült Államokban
... foglalkoztatottak száma.
Júliusban a nem mezőgazdasági ágazatokban foglalkoztatottak átlagos egy órára jutó jövedelme 0,0...
2019-08-02 14:52:14
Jogszabály-módosítások révén lényegében megszűnik a repülőgépek okozta éjszakai zajterhelés Budapesten
... Maróth Miklós Széchenyi-díjas klasszika-filológust, orientalistát, egyetemi tanárt az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat elnöki posztjára. A kutatási hálózat elnökének és az irányító testület tizenkét tagjának kinevezéséről szóló miniszterelnöki rendeletet csütörtökön teszik közzé - jelezte.
Palkovics László szintén kérdésre reagálva visszautasította, hogy "diktátumszerű körülmén...
2019-08-01 19:55:15
1 2 3 ..................678 ..........1017 .........1355 1356 
Címkék: Borsos József, Szűz Mária, Egyesült Államokban, Sarugi Szent Jakabot, Beszéd Isten, Nyilván Az, Maróth Miklós Széchenyi-díjas, Eötvös Loránd Kutatási Hálózat, Palkovics László, halál megtapasztalása, foglalkoztatás növekedése, repülőgépek okozta, eddig csak, emberi lelkekben, márianosztrai plébániát, lelkipásztori munkában, anyósom dühös, iskolákban csupa, elkövetkező tizenkét, összes nemzedékek, halál útján, tizenkét apostol, égben feltárult, szövetség ládája, égen nagy, világba dicsőséges, tizenkét éves, nagy részét, égre emelve, tanítványok pedig, evangélium igéi, szerb állam, szerb légitársaság, dél-kelet szerbiai, órára jutó, kutatási hálózat, irányító testület, közszolgáltatási, visszaköltöztünk, plébániaépületet, visszautasította, megtapasztalása, miniszterelnöki, születésnapját, tanítványainak, szerzetesrendi, foglalkoztatás, feltámadásának, pszichoterápia, gyűjteményemet, orientalistát, függőségekkel, kinevezéséről, márianosztrai, eltemetéséről, elraktároztam, diktátumszerű, lelkipásztori,
© 2013 TVN.HU Kft.