Belépés
Nagy Ádámot lett a magyar–finn összecsapás legjobbja
A Bolognában légióskodó Nagy Ádámot választották a magyar-finn összecsapás legjobbjának, amely nem meglepő, hiszen mezőnyjátékával és góljával kiemelkedett társai közül.
A Who Scored futballstatisztikákkal foglalkozó oldal 9-es osztályzattal jutalmazta a 23 éves középpályás teljesítményét.
.............
2018-11-19 16:01:24
Esett a szlovén logisztikai cégek részvényárfolyama Magyarország kivonulása miatt a Koper-Divaca vasútvonal épí
...
Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Magyar Állandó Értekezleten (Máért) beszélt erről. Hozzátette: "a magyar kormány a tengerhez kijutás ügyében Kopert "zárójelbe teszi" és Triesztben keres kikötőszerzési és -beruházási tárgyalásokat".
Ljubljanában vegyes érzésekkel fogadták a hírt, amelyről a szlovén sajtó az MTI-ből szerzett tudomást.
Miro Cerar volt kormányfő,...
2018-11-19 15:38:58
Lemondott az Atomerőmű SE férfi kosárlabdacsapatának szakvezetője
...
A klub arról is döntött, hogy határozatlan időig Schmidt Béla lesz a csapat vezetőedzője, Jan Pavlík másodedzőként segíti munkáját.
Tóth János, az ASE szakosztályelnöke az MTI-nek azt mondta, a szerb szakember ajánlotta fel lemondását, mert a csapat a végjátékokban többször veszített el mérkőzést.
Az ASE három győzelemmel és öt vereséggel a 14 csapatos NB I 11. hely...
2018-11-19 15:18:30
Rendezvénysorozattal ünnepli fennállásának 70. évfordulóját a Magyar Táncművészek Szövetsége
...
A jubileumi rendezvénysorozat keretében gálaesteken mutatkozik be a magyar hivatásos táncművészet színe-java, valamint kiállítás, könyvbemutató, filmvetítések, térspecifikus előadások és workshopok is színesítik a programot - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.
A gálaesteken közreműködik a Magyar Nemzeti Balett, a Győri Balett, a Szegedi Kortárs Bale...
2018-11-19 14:18:49
Idős nőt bántalmazó rablókat tartóztattak le Békés megyében
...
A közlemény szerint a 45 éves nő és 23 éves élettársa november 13-án kora este behatolt a velük egy utcában lakó idős asszony körösladányi házába és pénzt követelt tőle. Amikor nem kapták meg, a nő egy vascsővel többször megütötte a sértettet, hanyatt lökte, majd a földre esett asszonyt meg is rugdosta.
Az asszony az elesés következtében beverte a fejét, amely erősen vé...
2018-11-19 13:20:14
Vádat emeltek egy idős férfi halálát okozó, a börtönbe bekiabáló nő ellen
...
A közlemény szerint a 32 éves nő 2017. szeptember 11-én délután a Budapesti Fegyház és Börtön X. kerületi, Maglódi úti egyik objektumához ment, hogy az ott jogerős büntetését töltő volt élettársával kapcsolatba lépjen.
A vádlott a járdáról kiabált be élettársának a büntetés-végrehajtási intézetbe, ekkor a közelben lakó és éppen arra járó sértett rászólt, hogy hagyja abb...
2018-11-19 12:08:29
Új magyarországi madárfajt, lazúrcinegét figyeltek meg a szegedi Fehér-tónál
...
Orbán Zoltán közölte, hogy megjelenését és viselkedését tekintve a lazúrcinege a Kárpát-medencében is gyakori kék cinegére hasonlít, de farka hosszabb, a "sapkája" kék és a test alsó részének sárga színét pedig fehér helyettesíti. Ezért ez a világos megjelenésű madár már távolról is feltűnő. A lazúrcinege alapvetően ázsiai elterjedésű faj, Magyarországhoz legközelebb Fehéroro...
2018-11-19 09:57:53
Őszi szüret erdőn-mezőn
Beköszöntött az ősz és vele együtt az erdei kirándulások és az őszi termések begyűjtésének ideje. Ilyenkor érik a madarak által is kedvelt fekete bodza, a berkenye és a savanykás csipkebogyó. Tippek a gyümölcsök begyűjtéséhez és feldolgozásához.

A vadon érő gyümölcsök felhasználhatósága ugyanolyan sokféle, mint a piacon vásárolt, vagy kertben szedett terméseké. Lássuk, m...
2018-11-17 15:07:09
A nővér, aki tanúja volt Pio atya és Mindszenty bíboros ....
A nővér, aki tanúja volt Pio atya és Mindszenty bíboros találkozásának.
Pietrelcinai Szent Pio szentté avatási eljárásának dokumentumaiban olvasható, hogy Pio atya egy alkalommal megjelent Mindszenty bíboros cellájában, ahol a két pap együtt misézett és beszélgetett.
Képen: Az eseményt megörökítő mozaik a Pio atya síremlékéhez vezető folyosón látható San Giovanni Rotondób...
2018-11-15 18:39:09
Érdekesség
Ljubjana a "szeretet fővárosa" - látnivalók, érdekességek

A 275.000 lakosú szlovén főváros az ország egyik legrégebbi lakott települése. Kulturális és közigazgatási központ, amely egy nagy völgyben a Ljubjanica folyó partján épült.

A városon jól érzékelhető a közel 6 évszázados osztrák uralom, csak 1945-től lett a szlovén tartomány, majd később önálló ország ...
2018-11-13 19:53:00
1 2 3 ............2581 2582 .......3872 3873 ......5162 5163 5164 
Címkék: Nagy Ádámot, Atomerőmű SE, Magyar Táncművészek Szövetsége, Orbán Viktor, Magyar Állandó Értekezleten, Miro Cerar, Schmidt Béla, Tóth János, Magyar Nemzeti Balett, Győri Balett, Szegedi Kortárs Bale, Budapesti Fegyház, Börtön, Orbán Zoltán, Pietrelcinai Szent Pio, Giovanni Rotondób, szlovén logisztikai, idős férfi, börtönbe bekiabáló, szegedi Fehér-tónál, magyar kormány, tengerhez kijutás, szlovén sajtó, klub arról, csapat vezetőedzője, szerb szakember, végjátékokban többször, jubileumi rendezvénysorozat, magyar hivatásos, szervezők MTI-hez, gálaesteken közreműködik, közlemény szerint, utcában lakó, vascsővel többször, földre esett, elesés következtében, járdáról kiabált, közelben lakó, test alsó, világos megjelenésű, lazúrcinege alapvetően, erdei kirándulások, őszi termések, madarak által, savanykás csipkebogyó, gyümölcsök begyűjtéséhez, piacon vásárolt, alkalommal megjelent, eseményt megörökítő, ország egyik, nagy völgyben, szlovén tartomány, mezőnyjátékával, feldolgozásához, dokumentumaiban,
© 2013 TVN.HU Kft.